...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

ΗΠΑ: Παραδίδουν στον Mr. Blackwater και μισθοφόρους την επιχείρηση στη Βόρεια Συρία;

Ο ιδρυτής της εταιρείας μισθοφόρων ‘Μπλακγούοτερ’ Έρικ Πρινς προτείνει ιδιωτικοί στρατοί να αντικαταστήσουν τους Αμερικανούς στρατιώτες που αποσύρονται από τη Συρία, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα ‘Ιντεπέντετ’....


Ο Πρινς, δήλωσε ότι οι μισθοφόροι θα μπορούσαν να προστατεύσουν τους συμμάχους των ΗΠΑ και να εξουδετερώσουν την ιρανική επιρροή μετά από την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν μακροπρόθεσμη στρατηγική υποχρέωση να παραμείνουν στη Συρία, αλλά πιστεύω επίσης ότι δεν είναι καλή ιδέα να εγκαταλείψουμε τους συμμάχους μας», εξήγησε.

Οι σύμμαχοι για τους οποίους ο Πρινς αναφέρεται είναι οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, δηλαδή, οι κουρδικές πολιτοφυλακές και οι Άραβες σύμμαχοι τους, που είναι ο βασικός εταίρος των ΗΠΑ στον αγώνα κατά του ISIS στη Συρία.

Ο Πρινς διευκρίνισε ότι η χρήση μισθοφόρων στη βόρεια Συρία θα επέτρεπε στον Τραμπ να κρατήσει την υπόσχεσή του από την προεκλογική εκστρατεία και να θέσει τέρμα στους «αιώνιους πολέμους», αλλά χωρίς να τους αφήσει απροστάτευτους.

Ο πρώην αξιωματικός του αμερικανικού Ναυτικού, πρόσθεσε ότι η απειλή των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας προέρχεται τόσο από τις Συριακές όσο και τις Ιρανικές δυνάμεις και όχι από την Τουρκία… Τα σχόλια του, δημιούργησαν κάποια σύγχυση, καθώς οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας βλέπουν την Τουρκία ως τη μεγαλύτερη απειλή, παρά τη Δαμασκό.

Με την ανακοίνωση της αποχώρησης των Αμερικανών από τη Συρία, οι Κούρδοι ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τη συριακή κυβέρνηση για να επιτρέψουν την επιστροφή του συριακού Στρατού σε ορισμένες περιοχές και να αποτρέψουν την τουρκική εισβολή.

Η εταιρεία «Μπλακγουότερ» ιδρύθηκε από τον Πρίνς το 1997 και έχει λάβει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια των πολέμων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, υποστηρίζοντας τις αμερικανικές δυνάμεις, το προσωπικό τους και τις εγκαταστάσεις.

Η εταιρεία έγινε γνωστή από ένα περιστατικό το 2007, κατά το οποίο τέσσερις μισθοφόροι σκότωσαν 14 Ιρακινούς στην πλατεία Νισέρο της Βαγδάτης. Και οι τέσσερις καταδικάστηκαν για δολοφονία το 2014, έπειτα από μια εκτεταμένη έρευνα για τη χρήση ιδιωτικών στρατιωτικών αναδόχων των ΗΠΑ στο Ιράκ. Μετά η εταιρεία άλλαξε πολλά, όπως το όνομά της και ο Πρίνς πούλησε την εταιρεία σε μια ομάδα ιδιωτών επενδυτών.

Η προσφορά του Πρινς για μισθοφόρους στη Συρία ακολουθεί μετά από την πρόταση για μεταφορά ιδιωτικού στρατού κατά των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Το 2017 οι «New York Times» ανέφεραν ότι ο τότε σύμβουλος του Τραμπ, Στήβ Μπάνον, πρότεινε την αποστολή ιδιωτικού στρατού ως εναλλακτική λύση για το Αφγανιστάν.

Το σχέδιο του αναφέρονταν σε μεταφορά περίπου 6.000 μισθοφόρων, πρώην μέλη αμερικανικών και ευρωπαϊκών ειδικών δυνάμεων για την εκπαίδευση του στρατού του Αφγανιστάν. Το σχέδιο άρεσε στον Τραμπ, ο οποίος είχε απογοητευθεί από την αύξηση του κόστους στην 17χρονη σύγκρουση. Ο Πρινς είχε δωρίσει στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, 250.000 δολάρια.

defence-point.gr