...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

ΣΟΚ! ΠΡΟΣΟΧΗ στα παιδιά σας! Επέστρεψε ο εφιάλτης της «Γαλάζιας Φάλαινας»! Βουτιά θανάτου για 14χρονη από όγδοο όροφο κτηρίου

Έπαιζε τη «Γαλάζια Φάλαινα» για αρκετό διάστημα και ήταν μέλος μιας «ομάδας θανάτου» φέρεται να έχει καταθέσει μια φίλη της....


Ο εφιάλτης της «Γαλάζιας Φάλαινας», του διαδικτυακού παιχνιδιού που έχει οδηγήσει στο θάνατο δεκάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο, επέστρεψε στη Ρωσία με τις αρχές να εξετάζουν αν η βουτιά θανάτου μιας 14χρονης σχετίζεται με το παιχνίδι αυτό.

Η 14χρονη, η οποία στο παιχνίδι χρησιμοποιούσε το όνομα Αντζελίνα Μπεσμερτνάγια, ανέβηκε στον όγδοο όροφο κτηρίου στο Νίζνι Νόβγκοροντ, στη δυτική Ρωσία, και έπεσε στο κενό.
Το συναγερμό στις αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα Κομσομολσκαγιά Πράβντα, προκάλεσε η κατάθεση μιας κοπέλας, με το όνομα Αλίνα. «Ήμασταν φίλες τους περασμένους μήνες. Πηγαίναμε βόλτες το καλοκαίρι, αλλά έπαιζε τη «Γαλάζια Φάλαινα» για αρκετό διάστημα και ήταν μέλος μιας «ομάδας θανάτου» φέρεται να έχει καταθέσει η Αλίνα.

Την ημέρα της βουτιάς θανάτου της 14χρονης σε γκραφίτι κοντά στο κτήριο από το οποίο έπεσε γράφτηκε «σε θεωρώ πιο σημαντικό από τη ζωή, αλλά εσύ όχι». Η Αλίνα κατέθεσε, επίσης, ότι η 14χρονη είχε πολύ ισχυρά αισθήματα για ένα αγόρι που ζούσε σε μεγάλη απόσταση.

Σύμφωνα με την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών μόνο το 2017 είχαν καταγραφεί 1.339 διαδκτυακές ομάδες αυτοκτονίας με κοινό μεγαλύτερο των 12.000 χρηστών και συνολικά πάνω από 200.000 αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

makeleio.gr