...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

O Σιωπηλός δολοφόνος. Πώς τα υποβρύχια τύπου Lada θα ενισχύσουν τον Ρωσικό στόλο στον Ειρηνικό;

Υποβρύχιο τύπου  677 «Lada» στη Θάλασσα του Μπάρεντς
ΜΌΣΧΑ, 13 Δεκεμβρίου-Ria Novosti, Αντρέι Kots. Με την  μόλις ορατή, γρήγορη, καλά-οπλισμένη και σχεδόν σιωπηλή υποβρύχια ταξιαρχία 667 Lada  συμπληρώνεται  ο Ρωσικός στόλος του...
Ειρηνικού. Όπως ανέφερε πρόσφατα η «Izvestia», τα συμπαγή υποβρύχια θα καλύψουν τις βάσεις των στρατηγικών μεταφορέων πυραύλων στην Καμτσάτκα, παρέχοντας την ευκαιρία για ανεμπόδιστη πρόσβασή τους στην ανοιχτή

θάλασσα. Το «Lada» είναι ένας τύπος  με περίπλοκη ιστορία. Το κύριο πλοίο «Αγία Πετρούπολη» ξεκίνησε το 2004, αλλά είναι ακόμα σε δοκιμαστική λειτουργία. Σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του τύπου αυτού υποβρυχίων-στο υλικό του RIA Novosti.
Εργασία με  σφάλματα
Τα πολλαπλών χρήσεων ντίζελ – ηλεκτρικά υποβρύχια του τύπου 677 είναι η ανάπτυξη της σειράς 877-x «Halibutus.» Τα υποβρύχια που αναπτύχθηκαν στα τέλη του 20ου αιώνα στο Tsbb Rubin προορίζονται να καταστρέψουν υποβρύχια, επιφανειακά εχθρικά πλοία και σκάφη, να προστατεύουν τις ναυτικές βάσεις, τις επικοινωνίες και για  την αναγνώριση.
Εκτός από την Αγία Πετρούπολη, το δεύτερο πλοίο αυτού του τύπου, το Kronshtadt, είναι επί του παρόντος υπό κατασκευή. Επρόκειτο να παραδοθεί στο Ναυτικό του χρόνου. Ο τρίτος εκπρόσωπος της σειράς είναι το  Velikie Luki. -το οποίο ανακαινίζεται από  το 2015 και δεν θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι 2021.

© RIA Novosti / Irina Motina
 Η επίσημη τελετή έναρξης ενός ντίζελ-ηλεκτρικού υποβρυχίου έργου «Kronstadt» 677 «Lada» στα Ναυπηγεία ναυπηγείων στην Αγία Πετρούπολη. 20 Σεπτεμβρίου 2018

Τα ντιζελοκίνητα -ηλεκτροκίνητα υποβρύχια (DEPL) τύπου 677 με μήκος 66,8 μέτρα, με πλάτος των 7,1 μέτρων και με εκτόπισμα   1800 τόνων είναι σε θέση να αναπτύξουν την ταχύτητα έως και 21 κόμβους. Έχουν ανεξάρτητη ναυσιπλοΐα για 45 ημέρες. Κάθε υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με 6 τορπιλοσωλήνες  των 533 χιλιοστών  και δέκα σιλό πυραύλων για ρουκετο-τορπίλες. Το 2008, αναφέρθηκε ότι το ρωσικό Ναυτικό είχε προγραμματίσει να λάβει 20 τέτοια πλοία. Ωστόσο, οι δοκιμές στην Αγία Πετρούπολη αποκάλυψαν  πολλές σοβαρές ατέλειες σχεδιασμού. Μεταξύ αυτών  περιλαμβάνονταν   προβλήματα με τον κινητήρα, ο οποίος  δεν μπορεί να αναπτύξει ακόμη περισσότερο από το ήμισυ της προδιαγεγραμμένης ισχύος του, το ειλικρινά αργό σύστημα πληροφοριών  και ελέγχου  “Lithium», καθώς και οι  αποτυχίες του υδροακουστικού συγκροτήματος-τα αυτιά του σκάφους.

Η τύχη του τύπου αυτού  κρεμόταν  από ένα νήμα, αλλά το Ρωσικό  Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε το 2012 ακόμα να ξεκινήσει τα υποβρύχια σε μια σειρά βελτιωμένων τύπων με την εξάλειψη των ελλείψεων. Ακόμα, τα πρώτα τρία σκάφη απέτυχαν να εισαγάγουν έναν ανεξάρτητο από τον αέρα σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος (HPU), το οποίο  επιτρέπει  στο DEPL για να επαναφορτίσει τις μπαταρίες χωρίς να βγει στην επιφάνεια. Το Ναυτικό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, ΤΟ  HPU να περιλαμβάνεται στα δυο  επόμενα  «LADA» (το τέταρτο και πέμπτο) που  θα παραληφθούν  από το Ναυτικό, τα  οποία αναμένεται να προστεθούν  στο στόλο από 2025. Τον Ιούνιο του 2017, ο Βίκτορ Bursuk, αναπληρωτής διοικητής του Ρωσικού ναυτικού, υπεύθυνος για τα όπλα, είπε στους δημοσιογράφους ότι είχαν λάβει την άδεια να τα χτίσουν.

Χαμηλού θορύβου και συμπαγή 

Στην ιστορία του Ρωσικού στόλου υποβρυχίων, έχει συμβεί συχνά να έχουν αποκλειστεί  και λιγότερο προβληματικοί τύποι υποβρυχίων. Με το Lada, ωστόσο, αποφάσισαν  να θυμηθούν-τα οφέλη αυτών των σκαφών που υπερβαίνουν κατά πολύ τα μειονεκτήματά τους, τα οποία είναι στην πραγματικότητα «παιδικές ασθένειες.»Το Lada» είναι χτισμένο σύμφωνα με το λεγόμενο σχέδιο μιάμισης φοράς. Το πάχος του  χάλυβα AB-2 είναι το ίδιο  σε όλο το μήκος. Αντίθετα από τα μεγάλα πυρηνικά σκάφη, το πλώρη  και η πρύμνη του Lada είναι σφαιρικές. Χάρη σε αυτή τη λύση, τα πλοία συμπιέζονται και έγιναν πιο συμπαγή από την ομάδα τύπου  636,6. Το υψηλό επίπεδο αυτοματισμού επέτρεψε στο πλήρωμα του Lada να μειωθεί σε 35 άτομα, από 56 άτομα που ήταν στο «Varshavyanka».

© Photo: Courtesy of TsKB MT Rubin OJSC
Το υποβρύχιο του έργου «Lada» («Αγία Πετρούπολη»), το οποίο βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία στο Βόρειο Στόλο
Το πιο σημαντικό, ο τύπος υποβρυχίων  677  είναι πολύ ήσυχος. Σχεδόν όλα τα κινούμενα μέρη της ατράκτου είναι εξοπλισμένα με ηχομονωτικά στοιχεία που μειώνουν το θόρυβο του πλοίου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Το εξωτερικό της ατράκτου είναι εξοπλισμένο με μια  40 mm πάχους πολυεπίπεδη προστατευτική στρώση. Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο θόρυβος από το «Lada» ήταν ακόμη μικρότερος από εκείνη των «»Varshavyanka», το οποίο, λόγω της ακουστικής του αορατότητας στην Δύση ονομάστηκε “Μαύρη τρύπα”

Ο κύριος οπλισμός του υποβρυχίου τύπου 677 είναι 533 mm τορπίλες, 18 από τις οποίες είναι σε εξοπλισμό μάχης. Επιπλέον, τα Lada μπορούν επίσης να πυροβολήσουν τους πυραύλους Cruise  της οικογένειας  caliber και Onyx μέσω των σωλήνων τορπιλών. Υπάρχει μια ευκαιρία για την καταπολέμηση της χρήσης των υποβρυχίων τορπιλοπυραύλων , όπως «καταιγίδα». Η διερεύνηση των υδροεγκαταστάσεων είναι ευθύνη του συγκροτήματος “Lira, το οποίο περιλαμβάνει ισχυρές και ευαίσθητες κεραίες. Υπάρχουν τρεις   από αυτές στην εγκατάσταση: μια  στην πλώρη του υποβρυχίου και δύο στις πλευρές. Σε περίπτωση βλάβης του εξοπλισμού επί του σκάφους, υπάρχει ένα εξωτερικό σύστημα σόναρ που μπορεί να απελευθερωθεί  και να ρυμουλκείται  από το Lada.

Για την κάλυψη των “στρατηγικών”

Η κύρια λειτουργία των μελλοντικών υποβρυχίων στον Στόλο του Ειρηνικού είναι η κάλυψη των  στρατηγικών υποβρυχίων μεταφοράς  πυραύλων που χρησιμεύουν ως σημαντικό τμήμα της ρωσικής πυρηνικής τριάδας
Σήμερα, ο στόλος αποτελείται από δύο «παλαιότερα» Kalmaras του έργου 667BDR (ένα από τα οποία-«ο Άγιος Γεώργιος ο νικητής»-είναι σε εφεδρεία) και δύο νέα Borei του έργου 955. Αυτά είναι  μέρος της 25ης Μεραρχίας υποβρυχίων που εδρεύει στο Vilyuchinsk, στην  Καμτσάτκα. Το κύριο καθήκον του στόλου του Ειρηνικού είναι να επιτρέψει στα υποβρύχια που μεταφέρουν πυραύλους cruise και  να εισέλθουν στις  ζώνες  μάχης, εάν είναι απαραίτητο. Και για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να κυριαρχήσουν στην θάλασσα του  OKHOTSK άνευ όρων. Τα ελαφρά, γρήγορα και χαμηλού θορύβου ντιζελ ηλεκτρικά υποβρύχια είναι πολύ καλύτερα στην περιπολία των “εγχωρίων” υδάτων  από τα μεγάλα πυρηνικά πολλαπλών χρήσεων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, από γεωγραφικής άποψης, ο στόλος του Ειρηνικού βασίζεται πολύ καλά. Οι δύο κύριες ναυτικές βάσεις – Βλαδιβοστόκ και Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκα – βρίσκονται σε απόσταση και καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο ευθύνης. Ο στόλος μαζί με τη ναυτική αεροπορία καλύπτουν και τις δύο πλευρές της στρατηγικά σημαντικής θάλασσας του Okhotsk. Και ο έλεγχος των νησιών Kuril επιτρέπει στα πλοία και τα υποβρύχια να βγουν στον ανοιχτό ωκεανό και να μην αφήσουν τον πιθανό αντίπαλο να μπει  στο σπίτι τους.

© RIA Novosti / Vitaliy Ankov
Το  καταδρομικό «Varyag» στη σύνθεση της απόσπασης των πλοίων του στόλου του Ειρηνικού από το Βλαδιβοστόκ στη μακρά πορεία. 1η Οκτωβρίου 2018

Τώρα η κατάσταση με τους ντιζελοκινητήρες  δεν είναι ρόδινη. Ο κύριος και μοναδικός τύπος είναι τα  πετρελαιοκίνητα υποβρύχια  στον στόλο των επτά υποβρυχίων του τυπου 877 «Halibut» του Ειρηνικού, το  νεότερο από τα οποία εντάχθηκε στον στόλο του Ειρηνικού το 1994. Η αντικατάστασή τους με νέα υποβρύχια αποτελεί ζήτημα στρατηγικής σημασίας. Το αυτόνομο «Lada» θα είναι σε θέση να παρακολουθεί συνεχώς τους «υποβρύχιους κυνηγούς» ενός  δυνητικού εχθρού τα οποία, με τη σειρά τους, παρακολουθούν   με προσοχή τις διαδρομές των ρωσικών υποβρυχίων στους τομείς των μαχητικών περιπολιών. Και αν υπάρξει ανάγκη, πρέπει να εφαρμόσει μια σειρά από ακριβείς και γρήγορες επιθέσεις για να ελευθερώσει  την πρόσβαση των  «Borei» και «Kalmaras» στον Ειρηνικό ωκεανό.