...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

Η «προστατευτική ομπρέλα» της Ρωσίας έχει προκαλέσει σύγχυση στα σχέδια του Ισραήλ, παραδέχθηκε ο αναλυτής της Haaretz

Πυραυλικό Σύστημα αεράμυνας S-300. Φωτογραφία αρχείου
ΜΌΣΧΑ, 23 Νοεμβρίου – RIA Novosti. Μετά την απώλεια του αεροσκάφους....
αναγνώρισης  IL-20 , η Μόσχα έκανε σαφές στο Ισραήλ ότι η συνήθης κατάσταση είναι παρελθόν, είπε ο Αμώς Harel, αρθρογράφος για την εφημερίδα Haaretz.[1]

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το Ισραήλ δεν σταμάτησε  τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, αλλά κατά την άποψή του, είναι σαφές ότι η Ρωσία έχει προκαλέσει δυσκολίες. Οι αλλαγές είναι εμφανείς, ιδίως σε πιο

επιθετικό τόνο από την ανοικτή τηλεφωνική γραμμή, η οποία έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει τα περιστατικά στον αέρα μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας, καθώς και στην «επιθετική συμπεριφορά» της Ρωσικής αεροπορίας και της αεράμυνας στη Συρία, είπε ο  Kharel.
Ο συγγραφέας ανησυχεί ακόμα περισσότερο για το αυξανόμενο ενδιαφέρον της Ρωσίας για τα γεγονότα στο Λίβανο. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο απαισιόδοξο σενάριο, μιας «προστατευτικής ομπρέλας», την οποία η Ρωσία έχει ήδη «ανοίξει» πάνω στη Συρία, θα καλύψει τον Λίβανο, γεγονός που θα περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση για το Ισραήλ.

Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι, σύμφωνα με Αραβικά μέσα ενημέρωσης, το Ισραήλ δεν πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές κατά του Λιβάνου από το Φεβρουάριο του 2014.

Το να παίζεις  σκάκι με τη Χεζμπολάχ είναι ένα θέμα, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι επιθυμεί η Ρωσία στη Συρία και ενδεχομένως και στο Λίβανο είναι μια πολύ διαφορετική πρόκληση, καταλήγει στο συμπέρασμα ο  Harel.

Η Ρωσία έχει προμηθεύσει τη Δαμασκό με τα συγκροτήματα S-300  ως απάντηση στην τραγωδία του του ρωσικού  Il-20 που συνετρίβη, για το  οποίο η Μόσχα έχει επιρρίψει την  ευθύνη στο Ισραήλ. Το αεροπλάνο  κατά λάθος κτυπήθηκε  από τη Συριακή αεράμυνα,  λόγω του γεγονότος ότι η ισραηλινή αεροπορία εκείνη τη στιγμή έκανε αεροπορικές επιθέσεις στη Λατάκια.

Το Ισραήλ κοινοποίησε στη ρωσική πλευρά για την επίθεση  μόνο ένα λεπτό πριν την ξεκινήσει, παραπλανώντας  για την  η περιοχή της επίθεσης, και δεν ανέφερε  την θέση των  μαχητικών F-16 . Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Ρωσικό  Υπουργείο Άμυνας, οι Ισραηλινοί πιλότοι κυριολεκτικά καλύφθηκαν πίσω από  IL-20 που είχε έλθει να προσγειωθεί. Ως αποτέλεσμα, 15 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Βιβλιογραφικές αναφορές