...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

Ηπατίτιδα αρουραίου: Η ασθένεια που βρέθηκε προηγουμένως μόνο σε αρουραίους εξαπλώνεται στους ανθρώπους και οι γιατροί δεν ξέρουν γιατί.

Η ηπατίτιδα των αρουραίων, μια ασθένεια που βρέθηκε προηγουμένως μόνο σε αρουραίους, εξαπλώνεται στους ανθρώπους – και οι γιατροί δεν ξέρουν γιατί....
Ένα δεύτερο θύμα εμφανίστηκε στο Χονγκ Κονγκ, με τους ιατρούς να μην μπορούν να ελέγξουν πώς μολύνθηκαν οι δύο ασθενείς.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι δεν είχε έρθει σε επαφή με τους αρουραίους, μια γυναίκα 70 ετών επιβεβαιώθηκε σαν το δεύτερο κρούσμα από τον ιό της ηπατίτιδας Ε σε τρωκτικό.


Η γυναίκα ζούσε μόλις τρία χιλιόμετρα μακριά από το άλλο άτομο που είχε διαγνωστεί με τη νόσο αρουραίων το Σεπτέμβριο. Ως αποτέλεσμα, οι αρχές έχουν σαρώσει τη γειτονιά για τα τρωκτικά και έχουν αυξηθεί τα μέτρα ελέγχου.

Παρά τους δύο ασθενείς που ζουν τόσο κοντά ο ένας στον άλλο, ένας τοπικός εμπειρογνώμονας που συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε ότι δεν πιστεύουν ότι οι δύο περιπτώσεις συνδέονται, αλλά απέτυχαν να εξηγήσουν πώς εξαπλώνεται η ασθένεια.

Αυτό προκαλεί ανησυχία στους τοπικούς αξιωματούχους που ανησυχούν ότι η ασαφής πηγή της λοίμωξης μπορεί να προκαλέσει δημόσιο πανικό.


Ο δρ Siddharth Sridhar, κλινικός βοηθός καθηγητής του τμήματος μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι «η μη εμφάνιση των [αρουραίων] δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε επαφή »
» Εάν η ανοσία ενός ασθενούς είναι αδύναμη, αυτός ή αυτή θα μπορούσε να μολυνθεί από αυτόν τον ιό «, πρόσθεσε ο Sridhar.


ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com