...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Έρχονται φόροι στο κρέας – Ετοιμαστείτε για έναν «καινούριο κόσμο»

Οι φόροι στο κόκκινο κρέας θα σώσουν πολλές ζωές και θα αποφέρουν οφέλη δισεκατομμύρια!
Αυτό αναφέρει… «έρευνα» για το περιοδικό Plos One!....


Μάλιστα τονίζουν πως η τιμή του θα έπρεπε να διπλασιαστεί, γιατί μας κάνει κακό.

Το κρέας και δη το κόκκινο χαρακτηρίζεται ως «βλαβερό προϊόν».

Και μάλιστα, όπως αναφέρεται στον Guardian, oι κυβερνήσεις ήδη φορολογούν τα βλαβερά προϊόντα για να μειώσουν την κατανάλωσή τους, όπως συμβαίνει με τη ζάχαρη, το αλκοόλ και τον καπνό.

Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι φόροι στο μοσχαρίσιο, το χοιρινό και το αρνίσιο κρέας δεν θα αποφευχθούν στο μέλλον!!!


Φόροι στο κρέας λοιπόν!

Ανησυχούν για την υγεία μας;

Η νέα έρευνα εξέτασε το πόσοι φόροι χρειάζονται. Βρέθηκε ότι ένας φόρος της τάξης του 20% για το μη επεξεργασμένο κόκκινο κρέας και ένας φόρος 110% στα πιο βλαβερά επεξεργασμένα προϊόντα στις πλούσιες χώρες και χαμηλότερη φορολογία στις λιγότερο πλούσιες χώρες, είναι ό,τι πρέπει για την… υγεία μας.

Οι αυξημένες τιμές που θα προκύψουν θα μειώσουν επίσης την κατανάλωση κρέατος κατά δύο μερίδες την εβδομάδα.

Από την πλευρά τους, 23 ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης καταλήγουν στην εξής σύσταση: Οι καταναλωτές, ειδικά εκείνοι που ζουν σε χώρες υψηλού εισοδήματος, όπου το κρέας αποτελεί σημαντικό μέρος της καθημερινής διατροφής, θα πρέπει να το περιορίσουν και να υιοθετήσουν μια πιο «ευέλικτη» δίαιτα βασισμένη σε φυτά.

Μάλιστα, δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως η κατανάλωση λιγότερου κρέατος, και ιδιαίτερα κόκκινου κρέατος, μπορεί να παρατείνει την ανθρώπινη ζωή.

Μεταλλαγμένα λαχανικά λοιπόν και, σύμφωνα με άλλες μελέτες, «καθαρό» κρέας εργαστηρίου για να σώσουμε το περιβάλλον και να ζήσουμε… περισσότερο!


el.gr