...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

Το είπε και αυτό ο Α.Τσίπρας: «Έχουμε μόλις 100 μέρες ως κυβέρνηση» – Ζητά την ψήφο των πολιτών για να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, ενώ μπορεί να το κάνει τώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα κοινωνικά μερίσματα και επιδόματα, που όπως παραδέχθηκε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος χτίστηκε – και θα συνεχίσει εως το 2022 – με λιτότητα και υψηλά πλεονάσματα,....
επιχειρεί να καλλιεργήσει βολικό προεκλογικό αφήγημα ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας μάλιστα πως η κυβέρνηση διανύει τις 100 πρώτες μέρες της, καθώς για όσα εφάρμοζαν πριν έφταιγαν οι… προηγούμενοι και οι ξένοι.

Ωστόσο, στην Ολομέλεια της Βουλής παρουσίασε τις τροπολογίες για την διανομή του μερίσματος και την μείωση του ΕΝΦΙΑ, στην οποία όμως δεν θα προχωρήσει τώρα, ενώ μπορεί, αλλά μετά τις εκλογές.

Άλλη μία υπόσχεση της Αριστεράς, η οποία, όχι μόνο δεν κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά, αλλά τον αύξησε και τώρα υπόσχεται μείωση επί της αύξησης του εν λόγω φόρου, για μετά τις εκλογές, προκειμένου να τον ψηφίσουν.

Επιπλέον, δίνει επιδόματα σε φτωχοποιημένους από την υπερφορολόγηση Έλληνες, την ώρα που οι φόροι παραμένουν σε πρωτόγνωρα ύψη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

«Είμαστε μόλις 100 μέρες στην κυβέρνηση»

«Ξέρετε κάθε κυβέρνηση συνήθιζε να κάνει απολογισμό στις πρώτες 100 ημέρες. Εμείς τις πρώτες πραγματικά δικές μας 100 ημέρες τις κλείνουμε αύριο. Αν θέλετε να κάνουμε μια σύγκριση» είπε ο πρωθυπουργός εκτιμώντας πως οι εξαγγελίες παροχών θα πείσουν τους πολίτες να μηδενίσουν το κοντέρ κριτικής προς την κυβέρνησή του που ήδη βρίσκεται στην εξουσία σχεδόν 4 χρόνια και θα τους προκαλέσει αμνησία για την αύξηση εισφορών που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου, για την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου, για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας κ.α.

Για τον ΕΝΦΙΑ:

«Για αυτό λοιπόν και αποφάσισα να μη νομοθετήσουμε από σήμερα για τη χρονιά μετά τις εκλογές, για το 2020. Διότι τον Οκτώβριο 2019 ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει και πρέπει να είναι φανερό μεταξύ ποιον επιλογών θα επιλέξει. (…) Και του χρόνου τέτοιο καιρό θα νομοθετούμε με νωπή εντολή και τη περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά, αλλά και περεταίρω μέτρα ελάφρυνσης για τους πολλούς».

Θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, που έχει αυξήσει, η κυβέρνηση, μετά τις εκλογές όμως.

Άμα βγει κυβέρνηση!

Τώρα τι είναι; Για ποιές πρώτες 100 μέρες και ποιά έξοδο από τα Μνημόνια μιλάνε την ώρα που υπάρχει ισχυρή εποπτεία και συγκεκριμένα πλεονάσματα;


Η κυβέρνηση παίζει πάντως το τελευταίο της χαρτί πριν την εκλογική αναμέτρηση, όποτε και αν αυτή γίνει.

Δείτε στο 35.23 για τις «πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης». Αν αντέχετε δείτε το όλο: