...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018

Η ορκομωσία του Α.Τσίπρα ως νέος ΥΠΕΞ : «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα – Ιστορική μέρα η σημερινή» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Διατηρήσαμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία καθιστώντας σαφές ότι δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,...
ο οποίος σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι «άραμε τη ρετσινιά της μη λύσης του Κυπριακού που είχαμε. Φτάσαμε πολύ κοντά στην πιο δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πλήξει το κύρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε: «Μπορώ να ενημερώσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ειδικά κονδύλια ευρώ προς ευρώ.»

Παράλληλα ο πρωθυπουργός λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε στην χθεσινή ψηφοφορία της σκοπιανής Βουλής χαρακτηρίζοντάς την ως «επιτυχία» για την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Α.Τσίπρα:


Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ορκιστεί και ως υπουργός Εξωτερικών με πολιτικό όρκο.

Από τα αξιοσημείωτα της ορκομωσίας ήταν το αστείο του Τσίπρα ενώπιον των φωτογράφων και του ΠτΔ :

«Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, πήρα υπουργείο».

Ακολούθως ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Σημειώνεται ότι στις 13:00, ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.


Τα βλέμματα είναι σαφώς στραμμένα στην στάση που θα κρατήσει ο Νίκος Κοτζιάς στην συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, λίγες μόνο ώρες μετά την παραίτησή του που συζητήθηκε εκτενώς εντός και εκτός συνόρων.

Η παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου συμπίπτει και με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια, όπου ο Ζάεφ κατάφερε να συγκεντρώσει την παραίτηση κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τις συνταγματικές αλλαγές, πάντα στα πλαίσια της Συμφωνίας των Πρεσπών.