...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018

Τι Κρύβει η Μουλωχτή Συνάντηση Τσίπρα και Ιερώνυμου;

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε, την Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με τη συνάντηση να γίνεται γνωστή μόλις σήμερα....


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε με τον προκαθήμενο της ελληνικής εκκλησίας το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά και τις σχέσεις εκκλησίας – κράτους, ενόψει και της συνταγματικής αναθεώρησης.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συνάντηση έγινε «σε πολύ καλό κλίμα», με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συμφωνούν στη δημιουργία μιας εταιρείας ειδικού σκοπού, τα έσοδα της οποίας θα πηγαίνουν κατά 50% στο Κράτος και κατά 50% στην Εκκλησία.

Σύμφωνα με πηγές, η απόφαση για απόδοση των εσόδων της εκκλησιαστικής περιουσίας και στην Εκκλησία, αλλά και στο Κράτος, σε ποσοστό 50%, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των σχέσεών τους και αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο των διακριτών ρόλων τους.

Παράλληλα συμφώνησαν τη συνεργασία κράτους-εκκλησίας ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε τη στήριξη της κυβέρνησης στο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας.

lifo.gr και eleftherostypos.gr και dikaiologitika.gr