...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018

Τούρκος Υπουργός: Την...... Τετάρτη(!) Ξεκινά Ο Πορθητής, Αν Ενοχληθούμε Θα Πράξουμε Τα Απαραίτητα

Όπως ανέφερε ο τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ, η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στον στόχο «Αλάνια 1» στη Μεσόγειο, 62 μίλια νοτίως της Αττάλειας...


Στον κόλπο της Αττάλειας βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» που δεν έχει απομακρυνθεί επί της ουσίας από το λιμάνι παρά μόνο όσο ήταν αρκετό για να γυριστούν τα πλάνα για το βίντεο που κυκλοφορεί από τα τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, σύμφωνα με τη NAVTEX 1069/18 που εξέδωσαν οι Τούρκοι, δεσμεύεται περιοχή στα ανοικτά του Κόλπου της Αττάλειας για γεώτρηση από την πλωτή εξέδρα γεωτρήσεων FATIH της Τουρκικής TPAO, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στην Αθήνα λόγω της πιθανότητας να στείλει η Τουρκία τον «Πορθητή» σε περιοχή κοντά στο Καστελόριζο.

Σύμφωνα πάντως με δήλωση του Tούρκου υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ, η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στον στόχο «Αλάνια 1» στη Μεσόγειο, 62 μίλια νοτίως της Αττάλειας.

Ο ίδιος έστειλε μήνυμα Αθήνα και Λευκωσία δηλώνοντας ότι «αν παρενοχληθούμε, το Ναυτικό μας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο». Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος, πρόσθεσε, «αλλά θα πράξουμε τα απαραίτητα αν παρενοχληθούμε» σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι ο «Πορθητής» αναμένεται να πραγματοποιεί δύο γεωτρήσεις τον χρόνο.

sputniknews.gr