...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

Άρχισαν οι συνομιλίες ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στα Σκόπια αποφασίζουν για μετονομασία

Το σύμβολο του ΝΑΤΟ
Την ώρα που εκκρεμεί η απόφαση της Βουλής της πΓΔΜ για την αλλαγή του Συντάγματος, στις Βρυξέλλες ξεκινούν οι επίσημες ενταξιακές συνομιλίες για την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ....


Επίσημες ενταξιακές συνομιλίες ξεκινούν στις Βρυξέλλες για την είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, την ώρα που η Βουλή των Σκοπίων δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα δοθεί το «πράσινο φως» ώστε να προχωρήσουν οι συνταγματικές αλλαγές που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι ενταξιακές συνομιλίες που θα διαρκέσουν δύο μέρες ξεκίνησαν στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα του Βελγίου, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον οργανισμό.

«Η πΓΔΜ έκανε ένα σημαντικό βήμα στον δρόμο προς την κατεύθυνση της ένταξής της στο ΝΑΤΟ την Πέμπτη (18 Οκτωβρίου 2018), αρχίζοντας δύο ημέρες επίσημων ενταξιακών συνομιλιών στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες», επισημαίνεται στο ενημερωτικό σημείωμα.

Ζάεφ και Τσίπρας στις Πρέσπες
Ζάεφ και Τσίπρας στις Πρέσπες
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Η παραίτηση Κοτζιά, η Συμφωνία των Πρεσπών και οι πιέσεις σε Αθήνα και Σκόπια
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, εκκρεμεί η έγκριση της Βουλής της πΓΔΜ για να προχωρήσει η διαδικασία με την αλλαγή του Συντάγματος. Η συζήτηση που ξεκίνησε τη Δευτέρα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ημέρες, για να ακολουθήσει ψηφοφορία στην οποία η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία 80 βουλευτών που η συμπολίτευση δε διαθέτει. Ούτε, όμως, κατά τη χτεσινή, τρίτη ημέρα συζήτησης, φάνηκαν ενδείξεις σύγκλισης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης καθώς τα κόμματα δεν μετακινήθηκαν από τις γνωστές θέσεις τους.