...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018

Οι Αγορές Πιέζουν Την Ιταλία Μετά Την Προειδοποίηση Της Κομισιόν

Μεγάλες πιέσεις υφίστανται τα ομόλογα της Ιταλίας και οι μετοχές στο Μιλάνο, στο πρώτο άνοιγμα των αγορών μετά την προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι το προσχέδιο του....
προϋπολογισμού που έχει συντάξει η Ρώμη συνιστά σοβαρή απόκλιση από την σωστή δημοσιονομική τροχιά.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου βρίσκεται στο 3,52%, δέκα μονάδες βάσης χειρότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής, σύμφωνα με δεδομένα του πρακτορείου Bloomberg. Νωρίτερα η απόδοση είχε κατρακυλήσει στο 3,54%, που είναι χειρότερη επίδοση του τελευταίου δωδεκαμήνου.

Στο «κόκκινο» κατά 1,84% βρίσκεται ο δείκτης MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου λίγο μετά τις 11:10 το πρωί, πέφτοντας κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20.000 μονάδων.

Το βράδυ της Παρασκευής η Κομισιόν δημοσιοποίησε επιστολή που έστειλε στον ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία, με την οποία προειδοποίησε την Ρώμη πως οι στόχοι για το έλλειμμα της περιόδου 2019 έως 2021 είναι πηγή σοβαρής ανησυχίας.

Η Ρώμη οφείλει να καταθέσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού στις Βρυξέλλες έως τις 15 Οκτωβρίου. Η προειδοποίηση της Επιτροπής ουσιαστικά καταδεικνύει πως οι ελεγκτικές υπηρεσίες μπορεί να απορρίψουν τις ιταλικές προτάσεις, αρχίζοντας μια πρωτοφανή σύγκρουση με την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Η ιταλική κυβέρνηση από την πλευρά της έχει διαμηνύσει πως δεν προτίθεται να υποχωρήσει.


skai.gr