...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Νορβηγική Πρόσκληση Παγίδα Σέ Ρώσο Κρατικό Υπάλληλο Που Τον Συνέλαβαν Για Κατασκοπεία Καταγγέλλει Ο Λαβρόφ!

Ένταση στις σχέσης Ρωσίας-Νορβηγίας με αφορμή σύλληψη Ρώσου κοινοβουλευτικού υπαλλήλου απο τις Νορβηγικές αρχές, με την κατηγορία της κατασκοπείας,το αρνείται η Μόσχα!...


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατήγγειλε τη Νορβηγία για τη σύλληψη ενός Ρώσου κοινοβουλευτικού υπαλλήλου που είναι ύποπτος για κατασκοπεία.

Ο Λαβρόφ αποκάλεσε τις καταγγελίες για κατασκοπεία «προπαγάνδα» και είπε «θέλουμε να καταλάβουμε τι συνέβη με τον πολίτη μας».

Μιλώντας στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Λάβροφ δήλωσε την Τρίτη, οτι ο Ρώσος κοινοβουλευτικός υπάλληλος είχε προσκληθεί από το Νορβηγικό Κοινοβούλιο; Αυτοί είναι η Νορβηγική φιλοξενία».

Ο Μιχαήλ Μποχκάρεφ συνελήφθη την Παρασκευή ενώ παρακολούθησε διάσκεψη για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κοινοβουλευτικών διοικήσεων της Ευρώπης. Η Μόσχα αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες, αποκαλώντας το ως παράδειγμα "κατασκοπευτικής μανίας γύρω από τη Ρωσία" και απαίτησε την απελευθέρωσή του.

Η Νορβηγίδα Πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ δήλωσε ότι η υπόθεση δεν είναι Πολιτική. Τα Νορβηγικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο άνδρας είναι Ρώσος κοινοβουλευτικός σύμβουλος πληροφορικής, η συμπεριφορά του οποίου στη διήμερη διάσκεψη ώθησε τους Κοινοβουλευτικούς Αξιωματούχους να έρθουν σε επαφή με την Υπηρεσία Πληροφοριών.

Άρθρο Σπύρος Πρίφτης   email: spyros.priftis76@yahoo.gr