...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018

ΒΟΜΒΑ-Το Ιράν απλά μετέφερε βαλλιστικούς πυραύλους στο Ιράκ, μέσα σε εύκολη απόσταση από το Ισραήλ.

Σε ό, τι είναι βέβαιο, ότι θα είναι μια υλοποίηση ενός από τους χειρότερους εφιάλτες του Νετανιάχου, και βαθιά δύσκολη για τους συμβούλους των ΗΠΑ στη Βαγδάτη,  το Ιράν έχει.....
μεταφέρει βαλλιστικούς πυραύλους στις δυνάμεις των σιιτών στο Ιράκ, σύμφωνα με δυτικές και ιρακινές πηγές πληροφοριών  που αναφέρονται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters  .
Η αποκάλυψη έρχεται καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης βρίσκονται ήδη στο υψηλότερο σημείο τους, καθώς οι επιθετικές κυρώσεις συνεχίζουν να καταστρέφουν την οικονομία του
Ιράν και μετά από απειλές και αντιτρομοκρατικές ενέργειες κατά της Τεχεράνης για την περάτωση των πετρελαιοειδών του Στενού του Ορμούζ, τις τελευταίες εβδομάδες,από το  οποίο περνά το ένα τρίτο του πετρελαίου παγκοσμίως.
Η   έκθεση Reuters αναφέρει πολλούς αξιωματούχους και πηγές πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των Ιρανών αξιωματούχων που φαίνονται πρόθυμοι να ενημερώσουν τον κόσμο  για την προκλητική κίνηση.
Σύμφωνα με τρεις Ιρανούς αξιωματούχους, δύο ιρακινές πηγές πληροφοριών και δύο δυτικές πηγές πληροφοριών, το  Ιράν έχει μεταφέρει τους βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς σε συμμάχους στο Ιράκ τους τελευταίους μήνες . Πέντε από τους αξιωματούχους δήλωσαν  ότι βοήθησαν αυτές τις ομάδες .
«Η λογική ήταν να έχουμε ένα εφεδρικό σχέδιο αν το Ιράν επιτεθεί», ανέφερε  ένας ανώτερος ιρανός αξιωματούχος στο Reuters. «Ο αριθμός των πυραύλων δεν είναι υψηλός, μόνο μερικές δωδεκάδες, αλλά  μπορεί να αυξηθεί εάν είναι απαραίτητο .»
Η είδηση ​​είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αναταραχή στους ευρωπαίους υπογράφοντες τη συμφωνία πυρηνικών όπλων του 2015 (JCPOA) όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, οι οποίοι εξακολουθούν να προσπαθούν να την διασώσουν.
Το Reuters  εντοπίζει τα συστήματα πυραύλων Zelzal, Fateh-110 και Zolfaqar μεταξύ εκείνων που μεταφέρθηκαν  –  με εύρος από 200 έως 700 χιλιόμετρα, το οποίο θέτει την  «πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Riyadh ή την ισραηλινή πόλη Tελ Αβίβ σε εντυπωσιακή απόσταση αν τα όπλα εκτοξευτούν από το δυτικό Ιράκ « .
Και κυρίως  ο επικεφαλής δυνάμεων του Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC) Quds Soleimani, επιβλέπει τις μεταφορές πυραύλων και τη λειτουργία τους  σε ό, τι οι περιφερειακοί εχθροί της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ σίγουρα θα ερμηνεύσουν σαν την πιο προκλητική και κλιμακωτή κίνηση.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δέχθηκε σταθερά τη θέση από τον Λευκό Οίκο, για πιο επιθετική δράση εναντίον του Ιράν και μίλησε την περασμένη εβδομάδα μαζί με τον σύμβουλο της Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών, Τζον Μπόλτον,και επιβεβαίωσε την έκκληση του Μπόλτον να αποδυναμώσει την περιφερειακή παρουσία του Ιράν σε μέρη όπως η Συρία.
Ο Μπόλτον εξήρε τις επανειλημμένες επιθέσεις του Ισραήλ σε ιρανούς στόχους στη Συρία,  λέγοντας «κάθε φορά που το Ιράν έχει φέρει πυραύλους ή άλλα απειλητικά όπλα» στη χώρα, το Ισραήλ δεν έχει διστάσει να δράσει. Ο Μπόλτον δικαιολόγησε τα κτυπήματα αυτά σαν «νόμιμη πράξη αυτοάμυνας».
Ωστόσο, η περίπτωση του Ιράκ είναι σαφώς πιο ευαίσθητη, καθώς η κυβέρνηση υπέρ των Σιιτών στη Βαγδάτη υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Βαγδάτη με τη σειρά της διευκολύνει τη λειτουργία στρατιωτικών πολιτοφυλακών που ενεργούν σε συνεννόηση με τις ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις. Φυσικά, με μια ειρωνεία που δεν θα χαθεί από τους μελλοντικούς ιστορικούς, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εγκατέστησαν την κυβέρνηση των Σιιτών στη Βαγδάτη καταργώντας πρώτα τον Σαντάμ Χουσεΐν στην εισβολή του 2003, την οποία ο Νετανιάχου έδωσε  συνεκτική υποστήριξη.
Μια δυτική πηγή ανέφερε στο  Reuters   ότι η μεταφορά πυραύλων προορίζεται σαφώς σαν»προειδοποίηση» τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ισραήλ. «Φαίνεται ότι το Ιράν έχει μετατρέψει το Ιράκ σε προωθημένη πυραυλική βάση του,» είπε η πηγή.
Οι πηγές ανέφεραν επίσης ότι οι ιρανικές δυνάμεις του IRGC έχουν ήδη εκπαιδεύσει ιρακινό προσωπικό για τη λειτουργία των εξελιγμένων πυραύλων του και ότι το Ιράν έχει ήδη από καιρό εδραιώσει βάσεις σε μέρη του Ιράκ.
Ένας ανώτερος διοικητής του IRGC το επιβεβαίωσε στο  Reuters λέγοντας: «Έχουμε βάσεις όπως αυτές σε πολλά μέρη έτσι και το Ιράκ είναι ένα από αυτά τα μέρη. Αν η Αμερική μας επιτεθεί, οι φίλοι μας θα επιτεθούν στα συμφέροντα της Αμερικής και στους συμμάχους της στην περιοχή . «
Οι δυτικές και ιρακινές πηγές αναγνώρισαν ότι εργοστάσια παραγωγής πυραύλων τα οποία εποπτεύουν οι Ιρανοί βρίσκονται στο al-Zafaraniya, ανατολικά της Βαγδάτης, και στον Jurf al-Sakhar, βόρεια του Kerbala. Και επιπλέον λέγεται ότι είναι μια περιοχή υπό τη λειτουργία της Kata’ib Hezbollah, η οποία θεωρείται μία από τις πλησιέστερες παράνομες παραστρατιωτικές δυνάμεις του Ιράν.
Αν και η ιρακινή κυβέρνηση δεν σχολίασε σε επίσημο επίπεδο, το  Reuters  παραθέτει τα ακόλουθα ανησυχητικά λόγια  από μια ιρακινή πηγή :
Η πηγή του Ιράκ δήλωσε ότι ήταν δύσκολο για τη ιρακινή κυβέρνηση να σταματήσει ή να πείσει τις ομάδες να προχωρήσουν κατά της Τεχεράνης.
«Δεν μπορούμε να παρακωλύσουμε τις πολιτοφυλακές από την πυροδότηση των ρουμανικών ρουκετών, επειδή απλά δεν είναι στα χέρια μας τα κουμπιά πυροδότησης, αλλά με τους Ιρανούς που ελέγχουν το κουμπί»  , είπε.
Ο ιρακινός αξιωματούχος συνέχισε: «Το Ιράν θα χρησιμοποιήσει σίγουρα τους πυραύλους που παρέδωσε στις ιρακινές πολιτοφυλακές, και υποστηρίζει ότι θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους εχθρούς του στην περιοχή και στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι  έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τα ιρακινά εδάφη και οι πυραύλοι θα χτυπήσουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε αποφασίσει . «
Και εν τω μεταξύ, ώρες μετά την ιστορία του  Reuters  που δημοσιεύτηκε νωρίς την Παρασκευή, το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim του Ιράν, ανέφερε ότι , οι εγχώριοι βαλλιστικοί πύραυλοι μεγάλης εμβέλειας της χώρας  θα είναι έτοιμοι για χρήση από την άνοιξη του 2019 , σύμφωνα με κυβερνήτη που επιβλέπει την εναέρια άμυνα του Ιράν.
Βεβαίως, το Ισραήλ θα απαντήσει σε κάποιο σημείο σε αυτό που ο Netanyahu έχει εδώ και πολύ καιρό αναγνωρίσει ως «κόκκινη γραμμή» σχετικά με τα συμφέροντα ασφαλείας του Ισραήλ στην περιοχή. Το μόνο ερώτημα είναι πώς και πότε και πόσο δύσκολο θα είναι για τους Αμερικανούς αξιωματούχους στη Βαγδάτη;
https://theantimedia.com/iran-ballistic-missiles-iraq/?utm_source=The+Anti-Media+Newsletter&utm_campaign=51e6d05a24-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_177e8c8195-51e6d05a24-25629121
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ANTI-MEDIA :  Corfiatiko.blogspot.com