...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018

Η Μαρία Butina, η οποία κρατείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταφέρθηκε σε νέα φυλακή

Η Maria Butina. Φωτογραφία αρχείου
Ουάσινγκτον, 19 Αυγούστου – RIA  Novosti. Η Μαρία Butina, η οποία κρατείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταφέρθηκε σε νέα φυλακή το βράδυ της Παρασκευής, τώρα είναι  σε απομόνωση,.....
δήλωσε η  Ρωσική Πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσθέτοντας ότι οι  Ρώσοι  διπλωμάτες την  έχουν  ήδη επισκεφθεί.

Νωρίτερα η Ρωσική Πρεσβεία στις ΗΠΑ και ο δικηγόρος της  Butina επιβεβαίωσαν το  RIA Novosti για

  τη μεταφορά της στη φυλακή στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια.
«Η Πρεσβεία έχει μάθει ότι μετά από ένα μήνα κράτησης στη φυλακή της Ουάσινγκτον, η Ρωσίδα  πολίτης μεταφέρθηκε στη φυλακή της Αλεξάνδρειας χωρίς καμία προειδοποίηση την Παρασκευή το βράδυ. Της κατάσχεσαν όλα τα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων, τις πετσέτες, τα πάνινα παπούτσια και τα  είδη υγιεινής, «σημείωσε η Πρεσβεία.

‘Η παραμονή στο μητροπολιτικό σωφρονιστικό ίδρυμα τελείωσε με μια ταπεινωτική προσωπική επιθεώρηση με μια πλήρη απογύμνωση, είναι εξωφρενικό ότι η Μαίρη μεταφέρθηκε σε φυλακή με αλυσίδες.
Την ίδια στιγμή  κανείς δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει τι συμβαίνει και που την μετέφεραν..” – πρόσθεσε το μήνυμα.

Σύμφωνα με τη Πρεσβεία, τις επόμενες 12 ώρες μετά την μεταφορά η Butina  κρατιόταν  σε ένα κελί καραντίνας χωρίς τροφή, με φως και σχεδόν χωρίς ύπνο.  «Τώρα θα κρατηθεί  με  τον τρόπο  του «διοικητικού διαχωρισμού» (απομόνωση). Θα κρατηθεί κλειδωμένη στην απομόνωση, «εξηγεί την αποστολή.

Η Πρεσβεία σημείωσε ότι η στάση των Αμερικανικών αρχών για την  Butina είναι στα πρόθυρα των βασανιστηρίων. «Φαίνεται ότι η απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από το Συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ συνδέθηκε με την πρόθεση των Αμερικανικών αρχών να απελευθερώσουν τα χέρια τους για τέτοιες προκλήσεις”, ανέφερε η δήλωση.

Οι διπλωμάτες υποσχέθηκαν να συνεχίσουν να επιδιώκουν την απελευθέρωση της  Butina. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα κατευθυνθεί σε ένα άλλο διάβημα με αυστηρή αξιολόγηση των απαράδεκτων μεθόδων που εφαρμόζονται στην Ρωσίδα  πολίτη και την απαίτηση μιας φυσιολογικής, ανθρώπινης αντίδρασης σε αυτό που συμβαίνει.

«Περιμένουμε μια ισχυρή καταδίκη των ενεργειών των Αμερικανικών αρχών από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι απαραίτητο να σταματήσει αυτή η ανομία»,-κατέληξε η διπλωματική αποστολή.

Η Ρωσίδα συνελήφθη τον Ιούλιο. Κατηγορείται ότι συνωμοτεί για να εργαστεί ως πράκτορας της ξένης κυβέρνησης χωρίς εγγραφή στο Υπουργείο των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς επίσης και την πραγματική εργασία ενός ξένου πράκτορα. Αντιμετωπίζει 15 χρόνια φυλάκιση. Η  Butina είπε στο Δικαστήριο για την αθωότητά της.
Στη Μόσχα, οι κατηγορίες ονομάζονταν σαθρές. Ο δικηγόρος  της Butina τόνισε ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο, και οι δεσμοί της στις Ηνωμένες Πολιτείες εξηγούνται πλήρως από τις μελέτες στο τοπικό Πανεπιστήμιο με έναν βαθμό στις «διεθνείς σχέσεις». Ο επίσημος αντιπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Zakharova νωρίτερα σημείωσε ότι η Ρωσίδα συνελήφθη  λίγο πριν τη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι για να ελαχιστοποιήσει τη θετική επίδραση της διάσκεψης κορυφής. Φαίνεται ότι το FBI διεξάγει μια πολιτική τάξη, και οι ισχυρισμοί για την Butina  είναι αυστηρότεροι για τα αυτιά, πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Μέχρι την 17  Αυγούστου , η  Ρωσίδα  περίμενε δίκη σε μια φυλακή στην Ουάσινγκτον.