...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Οι ΗΠΑ απειλούν να τινάξουν στον αέρα την μεγαλύτερη συμφωνία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας

Η Ουάσινγκτον απειλεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια της Τουρκίας να πουλήσει ελικόπτερα αξίας 1,5 δις δολαρίων στο Πακιστάν! Η συμφωνία είχε χαρακτηριστεί ιστορική για την Τουρκία, αλλά η κόντρα με τις ΗΠΑ την θέτει υπό αμφισβήτηση. Γιατί;.....


Τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ που η Τουρκία έχει συμφωνήσει να πουλήσει στο Πακιστάν, έχουν χρησιμοποιήσει αμερικανική τεχνολογία και συνεπώς για να πουληθούν πρέπει να υπάρξει σχετική άδεια από το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ. Όσο η κόντρα για τον πάστορα Μπράνσον είναι σε εξέλιξη είναι αμφίβολο αν αυτή τη άδεια θα δοθεί. Και η Τουρκία “καίγεται”.

Αν η Άγκυρα δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τη σχετική άδεια μέχρι τον Νοέμβριο ,τότε θα πρέπει να ζητήσει παράταση από το Πακιστάν, το οποίο δεν είναι βέβαιο ότι θα τη δώσει.
Η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν υπεγράφη στις 13 Ιουλίου, προβλέποντας την πώληση 30 επιθετικών ελικόπτερωνATAK, που κατασκευάζονται από την τουρκική αεροπορική βιομηχανία (TAI) στο πακιστανικό Υπουργείο Άμυνας.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη εξαγωγή στην ιστορία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.
militaire.gr