...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018

Το Ιράν λέει ότι τα πολεμικά πλοία είναι εξοπλισμένα με προηγμένο αμυντικό σύστημα.

Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ KAMAND ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΩΝ ΕΝΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ....


Το ναυτικό του Ιράν δημοσίευσε το Σάββατο το πρώτο προηγμένο αμυντικό σύστημα για τα πολεμικά του πλοία, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τις ΗΠΑ στο Στενό του Ορμούζ.
Ο ναυάρχης Ναυτικού Χοσέιν Χαντζάντι δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Τεχεράνη ότι το εγχώριο
σύστημα Kamand θα προστατεύσει τους ναυτικούς καταστροφείς του Ιράν έναντι των αντιπυραυλικών κρουζ.
Σε παρατηρήσεις του ημι-επίσημου πρακτορείου ειδήσεων Tasnim, ο Khanzadi είπε ότι το σύστημα Kamand βασίστηκε στο αμερικάνικο Phalanx CIWS και θα μπορούσε να καταστρέψει οποιοδήποτε στόχο μέχρι 2 χιλιόμετρα μακριά.
Προς το παρόν, δήλωσε ο Khanzadi, το αμυντικό σύστημα θα εγκατασταθεί μόνο στα ιρανικά πολεμικά πλοία «που εκτελούν αποστολές σε βαθιά και απομακρυσμένα ύδατα”.
Η ανακοίνωση ήρθε δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των ναυτικών ασκήσεων στο Στενό του Ορμούζ ως ένδειξη βίας, ενώ η Ουάσιγκτον προετοίμασε να επαναφέρει κυρώσεις στην Τεχεράνη.
Το Ιράν συνήθως χρησιμοποιεί μικρά σκάφη στο Στενό του Ορμούζ και τη γύρω περιοχή και συχνά απειλεί να κλείσει τη ζωτική πλωτή οδό όπου το ένα τρίτο όλων των πετρελαιοειδών διακινούνται από τη θάλασσα.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι ανανέωσε την απειλή, λέγοντας ότι εάν οι αμερικανικές κυρώσεις απειλούν τις εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν, θα απειληθούν και οι υπόλοιπες εξαγωγές της Μεσογείου.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL :  Corfiatiko.blogspot.com