...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Στη Σόφια συζητήθηκε ο παγκόσμιος υβριδικός πόλεμος.Πόλεμος στα Βαλκάνια. Το ερώτημα δεν είναι αν θα υπάρξει πόλεμος, αλλά πότε;

Πρόσφατα η Σόφια φιλοξένησε ένα συνέδριο με διεθνή συμμετοχή με θέμα τον «υβριδικό πόλεμο»....

Τη διάσκεψη παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας , εμπειρογνώμονες, δημοσιογράφοι. Και επίσης ο Δρ Mohamed Ibrahim – εκπρόσωπος του Συλλόγου Συρίων στη Βουλγαρία. Ο Zoran Radoychych είναι δημοφιλής εκπρόσωπος του σερβικού κόμματος «Πόρτες», μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την άμυνα και τις εσωτερικές υποθέσεις της Σερβίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους δημιουργούν τεχνητά ένταση. Ο κόσμος απειλείται.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου, που διοργανώθηκε από το βουλγαρικό Εθνικό Συμβούλιο για την Ειρήνη , Καθηγήτρια Νάκο Στεφάνοφ , Πρόεδρος της Επιτροπής δράσης της οργάνωσης, εξέφρασε ένα μήνυμα για λογαριασμό της οργάνωσης αυτής, με την οποία ζήτησε την αντι-ΝΑΤΟ πολιτική του μιλιταρισμού, η οποία υπονομεύει την περιφερειακή και την εθνική ασφάλεια. Η οργάνωση επιμένει στην τήρηση του διεθνούς δικαίου.

Η δήλωση λέει επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί της επιβάλλουν τεχνητά την ένταση, προσπαθώντας να δημιουργήσουν για τη Ρωσία την εικόνα ενός εχθρού που απειλεί την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών της περιοχής.

Όλα αυτά δημιουργούν απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια και συνεπάγονται σημαντικό κόστος για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ .
Αναμφίβολα, η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας θεωρείται από τη Μόσχα σαν απειλή για την ασφάλειά της, προκαλώντας την να εκδικηθεί. Η αύξηση της δραστηριότητας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπως οι συχνές επισκέψεις από πλοία του ΝΑΤΟ, η δημιουργία του «στόλου της Μαύρης Θάλασσας», και άλλοι, οδήγησαν σε απότομη επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία, δήλωσε το Εθνικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας για την Ειρήνη.

Η διάσκεψη συζήτησε επίσης τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων συγκρούσεων, τα οποία ορίζονται ως ένας υβριδικός πόλεμος. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη χειραγώγηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, στις προκλήσεις, στην επιθετικότητα της Δύσης και ειδικότερα στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ έναντι ορισμένων χωρών.

Η CIA, τα δυτικά κέντρα και η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας.
Ο Εθνικός εκπρόσωπος του σερβικού κοινοβουλίου από το κόμμα «Πόρτες», Ζόραν Radoychich, ανακοίνωσε μια έκθεση σχετικά με το θέμα: «Η επιθετικότητα της Δύσης και του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και Σερβία – οι αιτίες, οι μεθόδοι και οι συνέπειες»


Στην αρχή της ομιλίας του, ο Radoychich είπε ότι η κατάσταση του πολέμου είναι μόνιμη. Μερικές φορές πρόκειται για μια ανοικτή σύγκρουση, η οποία είναι ορατή σε όλους, αλλά μερικές φορές εκδηλώνονται και άλλα είδη δραστηριοτήτων – η πολιτική, η διπλωματία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ακολούθησε η αιματηρή κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Τα δυτικά κέντρα συμμετέχουν σε αυτό από την πρώτη στιγμή, είχαν ενεργό υποστήριξη σε ορισμένα θέματα στη σύγκρουση».
Έδωσε αρκετά παραδείγματα για το πώς η Δύση επέλεξε τα ΜΜΕ. Πώς χρησιμοποίησαν ψέματα ακόμη και στην εξάλειψη ορισμένων ανθρώπων.

Ο Ζόραν Ραντόγιτς περιέγραψε τις ομοιότητες που βρήκαν στις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν κατά της Γιουγκοσλαβίας και της Σερβίας και εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν κατά της Συρίας. Αυτός προσωπικά είναι πεπεισμένος για την ίδια τακτική της Δύσης, κατά την επίσκεψή του στη Συρία το 2017.

«Στη Συρία βλέπουμε μια επανάληψη της ίδιας ταινίας όπως στη Σερβία».
Μετά ο Ζόραν Radoychicha επιβεβαίωσε τα λόγια του Ζόραν Radoychicha για τις ομοιότητες στην ανάπτυξη των συγκρούσεων, την τακτική, τη χειραγώγηση και πώς η Δύση έχει διαπράξει επίθεση κατά της Συρίας, τη Σερβία, τη Γιουγκοσλαβία και σε άλλες χώρες.

Υπήρξε συναίνεση σχετικά με την ανάγκη για λεπτομερή γνώση των μεθόδων εργασίας των κέντρων αυτών, προκειμένου να κατανοήσουμε πώς η χώρα μπορεί να αμυνθεί ενάντια σε τέτοια επιθετικότητα.

Ο Δρ Ιμπραήμ, δήλωσε: «Στη Συρία, βλέπουμε μια επανάληψη της ίδιας ταινίας, την οποία είδαμε στη Σερβία Η ίδια χειραγώγηση. Κατασκευασμένη δράση, και η τιμή του είναι ίδια – για την ανθρώπινη ζωή και την καταστροφή ….»

«Η τραχιά κυριαρχία και η περιφρόνηση των διεθνών κανόνων,η έλλειψη σεβασμού για τους άλλους ανθρώπους και η έλλειψη σεβασμού της κυριαρχίας των άλλων χωρών θα οδηγήσει σε αυξημένη αντίσταση των μεμονωμένων κρατών σε σχέση με την αμερικανική αλαζονεία».
Ο Zakhari Biserov ανέφερε ορισμένα παραδείγματα ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έπεσαν σε σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Εκθέτοντας την ακολουθία των γεγονότων και περιγράφοντας επίσης την τρέχουσα κατάσταση, επεσήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος πολέμου στα Βαλκάνια. Πρόσθεσε ότι όλες οι διαδικασίες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αλβανία, τη Μακεδονία και το Κοσσυφοπέδιο υπόκεινται στη δημιουργία προϋποθέσεων για την εκδήλωση του πολέμου. «Στο τοπικό σχέδιο – είναι ένας πόλεμος ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία, τη Σερβία και τη Μακεδονία, και σε παγκόσμιο επίπεδο -. Κατά της Ρωσίας, αν η Ρωσία θα χάσει αυτόν τον πόλεμο, οι Ορθόδοξοι στην Ευρώπη θα εξαφανιστούν, και η πρόσβαση τους μέσα από τα Βαλκάνια στην Ευρώπη θα πρέπει να διακοπεί.»

Πρόσθεσε ότι σε αυτή την κατάσταση, η Αμερική θα ενεργήσει δι ‘αντιπροσώπου, είναι ο ηγέτης σε επιχειρήσεις υπό ξένη σημαία, και στα Βαλκάνια βρίσκονται σε λάθος χέρια και είναι η αλβανική σημαία. «Στις προσεχείς εκδηλώσεις η Βουλγαρία πρέπει να σταθεί με τη Σερβία και τη Μακεδονία, ώμο με ώμο κατά της αλβανικής-αμερικανικής επιθετικότητας.»

Ο Δρ. Biserov τόνισε ότι η σωτηρία της Σερβίας και της Μακεδονίας θα είναι σωτηρία και για τη Βουλγαρία.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ : Corfiatiko