...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

Αύξηση 122% στις αφίξεις προσφύγων στην Ελλάδα

Συναγερμό για χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα Βαλκάνια σήμανε ειδικός στη δίωξη διακινητών, επισημαίνοντας παράλληλα μεγάλη αύξηση στις νέες αφίξεις στην Ελλάδα....


Μεγάλη αύξηση της τάξης του 122% στις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα παρατηρείται τη φετινή χρονιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Γκέραλντ Τάτσγκερν της αυστριακής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος,

μέχρι και τις 8 Ιουλίου καταγράφηκαν στην Ελλάδα 24.000 νέες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων.
Ο αριθμός αυτός συνιστά αύξηση κατά 122% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όπως ανέφερε ο Τάτσγκερν στο γερμανικό πρακτορείο dpa και μετέδωσε η dw.com.

Ο Τάτσγκερν, ειδικός στη δίωξη διακινητών, υποστήριξε ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι προσφυγικές ροές μέσω Έβρου. Κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο, ανέφεραν πρόσφατα ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν συμπεριλαμβάνει τα σύνορα στον Έβρο και οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία αφορούν μόνον όσους έφτασαν στην Ελλάδα δια θαλάσσης. Ως εκ τούτου, η Τουρκία δεν έχει κίνητρο να εμποδίσει πρόσφυγες να περάσουν στην Ελλάδα από τον Έβρο.

Ο ίδιος επισημαίνει τον κίνδυνο η κατάσταση να κλιμακωθεί σε περίπτωση επιπλέον κάμψης της τουρκικής οικονομίας οπότε και πρόσφυγες και μετανάστες χάσουν τη δουλειά τους. «Στην περίπτωση αυτή εκατοντάδες χιλιάδες θα ήταν στο δρόμο και θα επιχειρούσαν να έρθουν στην Ευρώπη», υπογραμμίζει.

Ο ειδικός στη δίωξη διακινητών σήμανε συναγερμό και για τους περίπου 60.000 ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα «εγκλωβισμένοι» στα Βαλκάνια. «Πρόκειται εν μέρει για ανθρώπους που μένουν εκεί μεγάλο διάστημα, αλλά και για μετανάστες που κατέφθασαν προσφάτως μέσω Ελλάδας», ανέφερε στο dpa.

sputniknews.gr