...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

«Οι ΗΠΑ θα κάνουν χάρη με το να μην δώσουν F-35 στην Τουρκία»

Σύμφωνα με δηλώσεις του Μπεγιαζίτ Καράτας, υποπτέραρχου (ε.α.) της τουρκικής Αεροπορίας και αντιπρόεδρου του αριστερού τουρκικού κόμματος Βατάν,.....
«…αρνούμενες να παραδώσουν τα αεροσκάφη F-35 στην Τουρκία, οι ΗΠΑ θα κάνουν την Άγκυρα μια πολύ μεγάλη χάρη. Μια απόφαση για την αγορά αμερικανικών μαχητικών θα καταστήσει την τουρκική Αεροπορία εξαρτημένη από τις ΗΠΑ κατά 100% και θα εμποδίσει την ανάπτυξη της παραγωγής των εγχώριων αεροσκαφών μας.»

Επιπλέον πρόσθεσε ότι «μια τέτοια συμφωνία θα ενίσχυε την επικράτηση των αμερικανικών όπλων στην διεθνή αγορά, αλλά θα εμπόδιζε την Τουρκία να επιχειρεί ανεξάρτητα με την δική της αεροπορία».

Συνέχισε λέγοντας ότι «Ίσως, από οικονομική άποψη, αυτή η οδός να είναι σωστή, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι οι τουρκοαμερικανικές σχέσεις δεν βρίσκονται στο επίπεδο που υπήρχε προηγουμένως. Συνεπώς, οι συζητήσεις για το αν η F-35 είναι καλύτερο από τη (ρωσικό) Su-57 δεν έχουν νόημα.»

Για να καταλήξει τελικά στο συμπέρασμα ότι «η Τουρκία πρέπει να εξετάσει αυτό το ζήτημα από στρατηγική και όχι τεχνική άποψη». 

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν στα πλαίσια συνέντευξης στο ρωσικό κρατικό δίκτυο Sputnik. Σημειώνεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η Άγκυρα εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για τα μαχητικά F-35, αν κι η φημολογία περί Su-57 σαφώς και δεν επιβεβαιώνεται.