...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Θα μας τρελάνουν: Υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα άβατο στα Εξάρχεια!

ΣΧΟΛΙΟ: Η ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΒΛΆΚΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ....

Μετά την μείωση της εγκληματικότητας, έρχεται άλλη μία…διαπίστωση από Υπουργό που θα συζητηθεί.

«Αβάσιμες υπόνοιες» χαρακτήρισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τα περί «αβάτου» στα Εξάρχεια, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή για τα κρούσματα βίας στο κέντρο της Αθήνας.

Η απάντηση Τόσκα που ήδη προκαλεί αντιδράσεις, έρχεται σε μία περίοδο όπου οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον πολιτών και αστυνομικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αυξάνονται με επικίνδυνους ρυθμούς.

Μάλιστα τα επεισόδια με αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια τείνουν να αποτελέσουν καθημερινότητα για τους λιγοστούς Έλληνες κατοίκους της περιοχής.

Τι δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός, κάνοντας λόγο και για «στοχευμένες περιπολίες αστυνομικών»:

« Στα Εξάρχεια “διενεργούνται -σε καθημερινή βάση και καθ’ όλο το 24ωρο-στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι,αλλά και εξειδικευμένες δράσεις (πεζές-εποχούμενες περιπολίες, εξορμήσεις, συγκρότηση συνεργείων-ομάδων ελέγχου), αφενός μεν για την αποτελεσματική διαχείριση κάθε μορφής παραβατικότητας, στο πλαίσιο αναβάθμισης του επιπέδου της εμφανούς αστυνόμευσης, αφετέρου δε για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες.

Καθίσταται γνωστή η σημαντικότατη αύξηση του αριθμού των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. που διατέθηκαν για περιπολίες στη διαλαμβανόμενη περιοχή, το 2017 σε σχέση με το 2016, σε Ειδικό Δρομολόγιο Περιπολιών, γεγονός που καταρρίπτει τις όποιες αβάσιμες υπόνοιες περί απαγόρευσης εισόδου της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια. Σημειώνεται ότι από 01-01-2018 έως 14-05-2018 ο αριθμός περιπολιών έχει ξεπεράσει τον αντίστοιχο περσινό ετήσιο».

Συνεχίζοντας, ο κ.Τόσκας αναφέρθηκε και στην μείωση της παραβατικότητας στην περιοχή (!!), ομιλούμενος με στατιστικά στοιχεία, τα οποία πρόταξε για να αντικρούσε τα περί «αβατου» στα Εξάρχεια:

«Κατά το τρέχον έτος (έως 28-02), στην περιοχή των Εξαρχείων διενεργήθηκε αξιόλογος αριθμός ελέγχων ατόμων με την πραγματοποίηση ανάλογου, των συντρεχουσών περιπτώσεων, αριθμού προσαγωγών και συλλήψεων για διάφορα αδικήματα. Επιπρόσθετα και προς επίρρωση των ανωτέρω, αναφέρεται η αύξηση του ποσοστού των συλλήψεων και των ανευρεθέντων οχημάτων στην περιοχή δραστηριοποίησης του Α.Τ. Εξαρχείων κατά 42,7% και 17,7% αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της παρούσας διακυβέρνησης συγκριτικά με την τριετία 2012-2014.

Ενδεικτικά και για τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους, αναφέρεται η αύξηση του αριθμού των συλλήψεων για ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά 28,13% και 200%, αλλά και η μείωση του αριθμού των επιθέσεων σε βάρος τραπεζών κατά 33,33%».

Post navigation