...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

«Βόμβα» στις Βρυξέλλες: Οι ΗΠΑ θέλουν πολιτική αλλαγή σε όλη την Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)

του Κίμωνα Χαραλάμπους
Οι δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή στο Βερολίνο Ρίτσαρντ Γκρενέλ -επίσημη δηλαδή φωνή των ΗΠΑ στην Ευρώπη,- ότι θα στηρίξει Ευρωπαίους συντηρητικούς πολιτικούς.....
έχουν προκαλέσει σάλο στην Γερμανία αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Αναμένεται να προβεί σε διευκρινίσεις, αλλά το μήνυμα ήδη δόθηκε και δικαιώνει τον Δημοσθένη Λιακόπουλο και το el.gr, που είναι οι μόνοι που μίλησαν πανελληνίως για αλλαγή δεδομένων στις ΗΠΑ μετά την εκλογή Τραμπ και απεμπλοκή της Αμερικής από την αριστερόστροφη πολιτική της Ατζέντας 2030.

Το μήνυμα λοιπόν είναι πως οι σημερινές ΗΠΑ στηρίζουν μόνο δεξιούς πολιτικούς, προκειμένου να επέλθει αλλαγή και στην Ευρώπη, ενδεχόμενα με διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δημιουργίας νέων διακρατικών συμφωνιών. Άλλωστε έχει ειπωθεί.


Μάλιστα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ έκανε τις προαναφερθείσες δηλώσεις του στην εθνικοδεξιά αμερικανική ιστοσελίδα Breitbart.

Ανέφερε χωρίς περιστροφές ότι θέλει να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική, να υποστηρίξει και να ενισχύσει δεξιούς συντηρητικούς πολιτικούς και αρχηγούς.

Ο πρώην σύμβουλος δημοσίων σχέσεων, Ρίτσαρντ Γκρενέλ, ήταν από την αρχή ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και θεωρείται από τους πιο σκληροπυρηνικούς στην εξωτερική πολιτική. Θαυμάζει τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος έχει σχηματίσει κυβέρνηση με το εθνικοδεξιό κόμμα FPÖ και θεωρείται πολέμιος της αριστερόστροφης Άγκελα Μέρκελ και της πολιτικής της στο προσφυγικό.

Την έκπληξή του για τον απροκάλυπτο τρόπο του εξέφρασε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός Ρολφ Μύντσενιχ μιλώντας στην DW:

«Προφανώς ο Αμερικανός Πρέσβης θεωρεί τον εαυτό του το μακρύ χέρι του παγκόσμιου ακροδεξιού κινήματος και όχι τον εκπρόσωπο της χώρας του, ο οποίος θα έπρεπε να διαφυλάξει και να προωθήσει τις πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ».

Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Πέτερ Μπάγιερ κάλεσε τον Ρίτσαρντ Γκρενέλ να του εξηγήσει τι σημαίνει να λες ότι είσαι «συντηρητικός πολιτικός» διότι και ο ίδιος είναι συντηρητικός αλλά προφανώς διαφορετικός, δηλαδή αριστερόστροφος, συμπληρώνουμε εμείς.

Συμπληρώνουμε εμείς, καθώς η αριστερή νοοτροπία έχει εισχωρήσει και σε κεντροδεξιά κόμματα.

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί μια κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αμερικανού πρεσβευτή με τον Γερμανό συντονιστή των διατλαντικών σχέσεων. Ο Πέτερ Μπάγιερ προβλέπει ότι στο μέλλον ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ θα επιδείξει μεγαλύτερη σύνεση και θα αποφύγει να αναμειχθεί στα εσωτερικά της Ευρώπης.

Δεν αποφασίζει, ωστόσο, αυτός, αλλά η παγκόσμια πρα΄ταξη της Εθνικής Δεξιάς, η οποία έχει γιγαντωθεί και στέκεται αντίβαρο στις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση κοκ).