...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

«Καταστρέψαμε Pantsir S1» λέει το Τελ Αβίβ – «Καταρρίφθηκαν οι μισοί πύραυλοι» λέει η Μόσχα

Πριν από λίγη ώρα το Ισραήλ έδωσε στο φως της δημοσιότητας βίντεο το οποίο δείχνει τις αεροπορικές του δυνάμεις να καταστρέφουν ρωσικής κατασκευής συριακό α/α σύστημα και συγκεκριμένα ένα Pantsir S1 (SA-22 Greyhound)....


Το σύστημα επιχειρούσε στην δυτική Συρία.

Όπως δείχνει το βίντεο, ο ισραηλινός πύραυλος καταστρέφει ολοσχερώς το α/α σύστημα το οποίο είχε αναπτυχθεί για να απωθήσει την επίθεση του Τελ Αβίβ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κτύπησαν και άλλες περιοχές στην δυτική Συρία, συμπεριλαμβανομένου της πόλης του Kisweh, όπου θεωρείται ότι υπάρχει ιρανική παρουσία των Al Quds

Σημειώνεται ότι το Pantsir S1 έχει πλήρωμα 3 ατόμων και έχει τον εξής οπλισμό

Main armament
95Ya6 series (basic missile), 95YA6-2/M series missile-targets, 23Ya6 missile (Domestic) 57E6, 57E6-E (Enhanced) (Export only)

Secondary armament
Two dual 2A38M 30 mm (1.2 in) autocannon guns

Πιθανότατα το σύστημα στην Συρία χρησιμοποιούσε πυραύλους 57E6-E

Πάντως οι Ισραηλινοί έδωσαν το βίντεο στην δημοσιότητα καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους για να δείξουν ότι δεν μπορούν τα ρωσικά συστήματα να τους σταματήσουν.

Βέβαια παίζει ρόλο και ποιοι τα χειρίζονται αλλά και πόσο θα ήθελε η Ρωσία να εμπλακεί πραγματικά σε αυτή την αντιπαράθεση.

Σημειώνεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν 28 αεροπλάνα και έριξαν 70 πυραύλους κατά των ιρανικών υποδομών στη Συρία, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ενώ διευκρινίζει ότι οι μισοί από τους πυραύλους καταστράφηκαν από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα.

«28 ισραηλινά αεροπλάνα F-15 και F-16 μετείχαν στα πλήγματα και έριξαν 60 πυραύλους ‘αέρος-εδάφους’ σε πολλές συριακές περιοχές», σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. «Περισσότεροι από 10 τακτικοί πύραυλοι ‘εδάφους-εδάφους’ ρίφθηκαν από το Ισραήλ», προσθέτει.

Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτοί οι πύραυλοι είχαν στόχο «θέσεις των ιρανικών δυνάμεων και θέσεις που συνδέονται με το σύστημα της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας στη ζώνη της Δαμασκού και στο νότιο τμήμα της Συρίας», ενώ τα πλήγματα αυτά έγιναν στις 10 Μαΐου μεταξύ της 01:45 και των 03:45 τοπική ώρα «υπό το πρόσχημα της απάντησης στα πυρά που είχαν στόχο ισραηλινές θέσεις στο Γκολάν».

«Οι ζημιές που υπέστησαν οι ιρανικές δυνάμεις και οι συριακές στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές αξιολογούνται τώρα», προστίθεται.

Nα πούμε ότι το Pantsir S1 είναι SHORAD και έχει ως αποστολή την προστασία αεροπορικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Χρησιμοποιεί 12 πυραύλους, αρκετούς για να καταρρίψει ένα σμήνος F-18 Hornet.


Συνεπώς οι Ισραηλινοί ήθελαν έτσι να απαντήσουν στα περί κατάρριψης των μισών, τουλάχιστον πυραύλων. Το βίντεο όμως δεν αναιρεί τον ισχυρισμό αυτό.

pronews