...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Κραχ και capital controls στην Τουρκία,άδειασαν το αμερικανικό οχυρό Fort Knox από τόνους τουρκικού χρυσού.

Η τουρκική Εθνική Τράπεζα περιορίζει τα αποθέματα χρυσού της σε ΗΠΑ, Αγγλία και Ελβετία....
Περίπου 19 τόνοι χρυσού κατατίθενται στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) και ο Ερντογάν οπλίζεται.

Η Τουρκία απέσυρε όλα τα αποθέματα χρυσού της από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ το περιβόητο οχυρό Fort Knox.

Αυτά θα κατατεθούν στην Bank of England και στο BIS.

Μιλάμε για 18,7 τόνους χρυσού οι οποίοι φέρονται να έχουν μεταφερθεί στην Ελβετία.

Συνολικά περίπου 28,6 τόνοι χρυσού έχουν μεταφερθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες από την Τουρκία .

Τα συνολικά αποθέματα ξεπερνούν πλέον τους 560 τόνους που ανέρχονται σε 20 δισ δολάρια.

Για λόγους σύγκρισης:

Η Ελβετική Εθνική Τράπεζα κατέχει περισσότερο από το ήμισυ του τουρκικού χρυσού από όσο κατέχει η Τράπεζα της Αγγλίας.

Ο χρυσός χρησιμοποιείται ως ένα ασφαλές καταφύγιο σε εποχές συγκρούσεων, πολέμων και γεωπολιτικής αστάθειας, ενώ γίνεται παγκόσμια αποδεκτός.

Επίσης δεν συνδέεται με το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ δεν μπορεί να τον εκδόσει μια κυβέρνηση, μια κεντρική τράπεζα ή μια νομισματική αρχή, ενώ σε αντίθεση με τα κρατικά ομόλογα που ενέχουν το ρίσκο χρεοκοπίας, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον χρυσό.

Ο χρυσός με άλλα λόγια, είναι η τέλεια πανοπλία ενός κράτους σε περιόδους οιασδήποτε κρίσης…

Tα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της γείτονος, επιχειρούν να συγκεντρώσουν και χρυσό από τους πολίτες, παρέχοντας κίνητρα ώστε να παραδώσουν τα κοσμήματά τους στα γκισέ των τραπεζών.

Ενδεικτικά είναι δύο SMS – προσφορές τραπεζών που κατακλύζουν τις τελευταίες ημέρες τα κινητά τηλέφωνα των τούρκων πολιτών:

«Αγαπητέ πελάτη, περίοδος κέρδους για το χρυσάφι στο σπίτι σας, με την εγγύηση του θησαυροφυλακίου του κράτους! Φέρτε τον χρυσό σας στα καταστήματά μας και προσθέστε κέρδος πάνω στο κέρδος. […] Για περισσότερες πληροφορίες […]»

«Φέρτε κι εσείς τον χρυσό σας, όποια εργάσιμη ημέρα επιθυμείτε, στους εξουσιοδοτημένους χρυσοχόους μας και θα τον καταθέσουμε δωρεάν στον λογαριασμό χρυσού σας. Και επιπλέον, ευκαιρία με τόκο 2,75% στον προθεσμιακό σας λογαριασμό, για όσους από εσάς σπεύσετε μέχρι το τέλος του Απρίλη! Για περισσότερες πληροφορίες […]»

Το τελευταίο διάστημα η τουρκική οικονομία και λίρα «χτυπιούνται» αλύπητα μαζί με τις αξιολογήσεις διεθνών οίκων, μήπως όλα αυτά αφορούν τις παρασκηνιακές κινήσεις του Ερντογάν με το χρυσό από τις ΗΠΑ;

Λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης, η τουρκική Εθνική Τράπεζα σταδιακά παραιτείται από τα συναλλαγματικά της αποθέματα για αρκετούς μήνες και αυξάνει μαζικά τις καταθέσεις σε χρυσό.

Πάνω απ ‘όλα όμως, η τουρκική Τράπεζα θέλει να απαλλαγεί από τις ΗΠΑ και την κηδεμονίας τους .

Ο λόγος οφείλεται στις τρέχουσες εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης υποπτεύονται πάνω από όλα πολιτικό και λιγότερο οικονομικό υπόβαθρο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θέλει να ελέγξει την Εθνική Τράπεζα, προφανώς σχεδιάζει να κάνει τη χώρα του πιο ανεξάρτητη από τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Επίσης, ο ίδιος επιθυμεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εντυπωσιακή δίκη του Τούρκου τραπεζίτη Hakan Atilla. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της κρατικής τράπεζας Halkbank καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 32 μηνών στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι αποδείχθηκε με στοιχεία ότι ο Τούρκος τραπεζίτης βοήθησε το Ιράν να αποφύγει κυρώσεις. Ο ίδιος ο Ερντογάν προσπάθησε επανειλημμένα στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο να διακόψει αποτυχημένα την όλη διαδικασία αλλά δεν μπόρεσε να πράξει τίποτα .

Ποια είναι η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών BIS

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) είναι ένα από τα πιο μυστήρια κτίρια στην πόλη της Βασιλείας. Αυτό που συμβαίνει στον πύργο ύψους περίπου 70 μέτρων στο σταθμό SBB, ωστόσο, δεν γίνεται γνωστό στον έξω κόσμο στο κτίριο, ενώ υπάρχει μια τρομερή ζώνη υψηλής ασφαλείας.

Μόνο οι 600 περίπου υπάλληλοι της BIS έχουν πρόσβαση και οι οποίοι απολαμβάνουν διπλωματικής προστασίας. Ο ουρανοξύστης δεν ανήκει στην χώρα και δεν αποτελεί νομικά μέρος της Ελβετίας.

Οι ελβετικές αρχές μπορούν να εισέλθουν στο επιβλητικό κτίριο μόνο όταν το επιτρέψουν ο πρόεδρος ή ο γενικός διευθυντής της BIS.

Η αστυνομία της Βασιλείας δεν γνωρίζει καν με βεβαιότητα πόσα όπλα βρίσκονται στο κτίριο. Σύμφωνα με αναφορές, θα πρέπει να είναι πάρα πολλά.

Στο ευρύ κοινό, οι αξιωματούχοι της τράπεζας σπάνια εμφανίζονται και όταν το πράττουν αφορούν συνήθως σχετικά ιδιαίτερα περίπλοκα οικονομικά ζητήματα.

Η BIS είναι όργανο ελέγχου και διακυβέρνησης με το οποίο οι διεθνείς κεντρικές τράπεζες συντονίζουν τις πολιτικές τους.

Παράλληλα, λειτουργεί και ως τράπεζα των κεντρικών τραπεζών. Και σε αυτό το ρόλο, η Βασιλεία αφορά έναν από τους πλέον αμφιλεγόμενους χώρους για τους αρχηγούς κυβερνήσεων.

Η BIS παρέχει μόνο γενικές απαντήσεις κατόπιν αιτήματος, αλλά επισημαίνει ότι στην Βασιλεία δεν αποθηκεύεται χρυσός.

Η ίδια η τράπεζα χρησιμοποιεί τις υποδομές διαφόρων εθνικών τραπεζών για τις καταθέσεις . Δεν παρέχονται πληροφορίες για μεμονωμένες χώρες.

Αλλά, κατ ‘αρχήν, θα μπορούσε να ασκήσει καθήκοντα ως διαχειριστής ή υπόχρεος σε σχέση με διεθνείς χρηματοοικονομικές συναλλαγές, ανέφερε η τράπεζα.

Η ετήσια έκθεση της BIS δίνει κάποια στοιχεία. Στα τέλη Μαρτίου 2017, οι καταθέσεις τους ανήλθαν συνολικά σε 204 δισεκατομμύρια (SZR). Αυτό είναι ένα σταθερό, τεχνητό νόμισμα. Ο συντελεστής μετατροπής σε φράγκα είναι 1,43, πράγμα που σημαίνει περιουσία περίπου 292 δισεκατομμυρίων ευρώ. Περίπου το 5% είναι οι καταθέσεις σε χρυσό. Αυτό αντιστοιχεί σε ποσότητα 363 τόνων.

Κραχ και capital controls φέρνουν νέο πραξικόπημα: Δύναμη ειδικών επιχειρήσεων θα φυλά πλέον το προεδρικό μέγαρο


Υπάρχει περίπτωση εκδήλωσης νέου πραξικοπήματος στην Άγκυρα και συγκεκριμένα στο αποκαλούμενο «Λευκό Παλάτι» του νέου σουλτάνου Ερντογάν;

Λοιπόν η τουρκική Αστυνομία συγκρότησε διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων, η οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά το Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, ανέφερε ο τουρκικός ιστότοπος Gazete Duvar.

Ο φόβος του Τούρκου σουλτάνου είναι πολύ μεγάλος ειδικά μετά την ραγδαία πτώση της τουρκικής λίρας και τα χάλια της οικονομίας εν μέσω προεκλογικής περιόδου , η οποία ρίχνει «βαριά» την σκιά της πάνω από την χώρα που έχει νέο μέτωπο και με το Ισραήλ( εκτός Ελλάδος-Αρμενίας-ΗΠΑ κτλπ) ακόμα και για την τύχη της ίδιας της Ιερουσαλήμ.

Αναφερόμενος στην έκδοση της επίσημης εφημερίδας της Τετάρτης, ο ιστότοπος ανέφερε ότι η απόφαση για ειδική μονάδα που θα υπηρετεί στο επιβλητικό ανάκτορο των 1.000 δωματίων στην πρωτεύουσα εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο .

Επί του παρόντος, η ειδική μονάδα επιτελείου λειτουργεί με τους προεδρικούς φρουρούς για να διατηρήσει την ασφάλεια του παλατιού.

Γνωστό και ως Ak Saray (Λευκό παλάτι ), η κατασκευή που κόστισε 615 εκατομμύρια δολάρια, εκτείνεται σε περισσότερα από 150.000 τετραγωνικά μέτρα (1,6 εκ. Τετραγωνικά πόδια) και ολοκληρώθηκε το 2014, απαιτώντας ολόκληρη δύναμη για την διαφύλαξη της .

Η πρόσφατη αποστολή της στρατοχωροφυλακής στον έλεγχο των συνόρων και πολλά άλλα ακόμη, αποκαλύπτουν ότι ο Ερντογάν φοβάται νέο πραξικόπημα διότι απλά δεν ελέγχει τον τουρκικό στρατό.

Οι «προσωπικοί λόγοι» είναι προφανείς ποιοι ακριβώς είναι όμως.

Πρόκειται σαφώς για μεθόδους δικτατορικές και φασιστικές ενώ η όλη υπόθεση φέρνει στην επιφάνεια τις δηλώσεις Ακσενέρ για σχέδιο ανωμαλίας εφόσον δεν βρεθούν οι ψήφοι για να βγει ο Ερντογάν ξανά τον Ιούνιο.

Η αρχηγός του εθνικιστικού Κόμματος M. Akşener ισχυρίζεται εδώ και μήνες ότι Τούρκοι πολίτες εκπαιδεύονται και λαμβάνουν όπλα σε στρατόπεδα στην Τουρκία, ενόψει των επικείμενων εκλογών οδηγώντας σε καταστάσεις εμφύλιου πολέμου το επόμενο διάστημα.

Αν δεν βρεθούν τα » εκλογικά κουκιά» για τον Ερντογάν όλα τα σενάρια είναι πιθανά …ακόμη και ένας εμφύλιος.

Δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει πριν την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, προβλέπουν επικράτηση του Ερντογάν από τον α’ γύρο με ποσοστά από 43,2% έως 46,4%.

Και αυτά τη στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση έκανε λόγο την Πέμπτη για ποσοστά πάνω από 55% βασιζόμενη σε δικές της δημοσκοπήσεις, όμως χωρίς να δώσει πλήρη στοιχεία.

Όσο για τον πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου παίρνει ποσοστό 12,7% με την «υπόθεση» ενός άλλου αρχηγού στο κεμαλικό κόμμα να αγγίζει το ποσοστό του 24,0%.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι η επικεφαλής του «καλού κόμματος i», Μεράλ Ακσενέρ που εμφανίζεται στις σφυγμομετρήσεις με ποσοστό από 12,7% έως 18,2%.

Υπάρχουν φόβοι ότι αν η εν λόγω πολιτικός και επονομαζόμενη «λύκαινα» τεθεί αντιμέτωπη του «σουλτάνου» στον β’ γύρο, τότε ο Ερντογάν θα καταφέρει να νικήσει με ισχνή διαφορά.

Υπάρχει δημοσκόπηση που οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν 50,5% και 49,5% με αποτέλεσμα ο Τούρκος πρόεδρος να προσπαθεί, ενδεχομένως για αυτόν τον λόγο, να την αποκλείσει με νομικά τερτίπια από την εκλογική διαδικασία.

Όλα πλέον μας οδηγούν στο συμπέρασμα ενός πιθανού εσωτερικού εμφυλίου πολέμου αν υλοποιηθούν και άλλα τέτοια » πραξικοπήματα».

Σύμφωνα με την ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος , το ΑΚΡ προετοιμάζεται εδώ και μήνες για την εκλογική περίοδο, κατά την οποία τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν χάος εάν τα αποτελέσματα απογοητεύσουν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Παρόλο που είπε η ίδια ότι εξακολουθούν όλα αυτά να διερευνώνται, η Akşener προειδοποίησε τους πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα από τώρα, πριν αρχίσει η εκλογική περίοδο.

«Η κύρια οργάνωση που υλοποιεί αυτά τα σενάρια είναι η γνωστή ιδιωτική αμυντική εταιρεία » SADAT «, δήλωσε η Akşener.

Ο επικεφαλής της τουρκικής ιδιωτικής εταιρείας SADAT, Ταξίαρχος ε.α. Adnan Tanrıverdi, αρνείται τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι δηλαδή η εταιρεία του εκπαιδεύει και δίνει όπλα σε οπαδούς του Ερντογάν, ο οποίος φοβάται ότι οι Τούρκοι πολίτες θα τον καταψηφίσουν.

Γι αυτό και έγκυρες πληροφορίες φέρουν την δημιουργία ανάλογου σώματος με αυτών των Φρουρών της επανάστασης στο Ιράν και των ες ες στην Γερμανία το 1933. Όλοι οι δικτάτορες άλλωστε θέλουν τον δικό τους ιδιωτικό στρατό και δεν εμπιστεύονται θεσμούς όπως οι ένοπλες δυνάμεις.

Κοντά στο κραχ η τουρκική οικονομία: Φήμες για capital controls!

Για μίνι κραχ της τουρκικής οικονομίας κάνουν λόγο διεθνείς οικονομικοί αναλυτές, καθώς από το ξεκίνημα του 2018 η τουρκική λίρα έχει χάσει 23% της αξίας της έναντι του ευρώ, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε την Τετάρτη κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες το βασικό επιτόκιο, προκειμένου να «αποκρούσει» τις συνέπειες της ολίσθησης στην οποία έχει περιέλθει το νόμισμα της χώρας.

Το θρίλερ της τουρκικής οικονομίας δείχνει να μην πλησιάζει στο τέλος του, καθώς λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, οι φήμες στους διεθνείς οικονομικούςν κύκλους ακόμη και για capital controls έχουν αρχίσει να εντείνονται.

Την Πέμπτη, η τουρκική λίρα υποχώρησε άνω του 2%, αντιστρέφοντας κάποια από τα κέρδη που σημείωσε χθες ύστερα από την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα κατά 300 μονάδες βάσης σε μία κίνηση έκτακτης ανάγκης για να ανακόψει τη μεγάλη πτώση του εθνικού νομίσματος.

Η κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 16,5% από το 13,5%, σε μία έκτακτη συνεδρίαση που ήρθε ως αποτέλεσμα της ανελέητης υποχώρησης της λίρας τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι επενδυτές έχουν σφυροκοπήσει το νόμισμα εν μέσω ανησυχιών για την ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να συγκρατήσει τον διψήφιο πληθωρισμό, ιδιαίτερα αφού ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν – που αυτοχαρακτηρίζεται «εχθρός των επιτοκίων» – δήλωσε ότι αναμένει να αναλάβει μεγαλύτερο έλεγχο επί της νομισματικής πολιτικής μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Ύστερα από την αρχική της ανάκαμψη μετά την κίνηση της τράπεζας – το νόμισμα ανέκαμψε από πτώση 5% σε άνοδο πάνω από 2% – οι επενδυτές φαίνεται τώρα να ανησυχούν κατά πόσο η αύξηση των επιτοκίων ήταν αρκετή για να σταθεροποιήσει τη λίρα.

«Ίσως αποδειχθεί ανεπαρκής για να σταθεροποιήσει το νόμισμα, καθώς οι ανησυχίες για τη λήψη αποφάσεων σε επίπεδο νομισματικής πολιτικής στη μετεκλογική περίοδο παραμένουν…δεδομένης της δέσμευσης του προέδρου να αυξήσει τον έλεγχό του επί της οικονομικής πολιτικής», δήλωσε ο Γκοκτσέ Τσελίκ, επικεφαλής οικονομολόγος στην QNB Finansbank, σε σημείωμα προς τους πελάτες.
hawkshellas.com