...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Παγκόσμια ανησυχία για αυτά που έρχονται!!!!

Παγκόσμια ανησυχία για αυτά που έρχονται
Του Κίμωνα Χαραλάμπους
Ανησυχία σε καλοπροαίρετους δημοσιογράφους προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις που οδηγούν στην καταπολέμηση της ελευθερίας του λόγου αλλά και οι τοποθετήσεις πολιτών που υποβαθμίζουν την ατομική ελευθερία...


Η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» επικαλείται σχετικά πρόσφατο άρθρο του «Economist», το οποίο στέκεται κριτικά απέναντι στην ελευθερία αυτή ή τουλάχιστον επικαλείται έρευνα, η οποία «δείχνει» προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σε αυτό αναφέρεται πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπουν στον καθένα να εκφράζει την άποψή του, εφόσον συνθέσει μία.

"Οι πολιτικοί μπορούν να απευθύνονται με αμεσότητα στους ψηφοφόρους τους. Εκείνοι, με τη σειρά τους, να εκφράζουν την επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία τους. Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία νέα, χρυσή εποχή για την ελευθερία της έκφρασης", σημειώνει ο Economist.

Φαίνεται όμως ότι πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως έχουμε περισσότερη από οση μας χρειάζετσι.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που επικαλείται ο «Economist», το 45% των Αμερικανών σπουδαστών πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στην δημόσια έκφραση, ειδικά εάν θεωρηθούν επιθετικές-προσβλητικές δηλώσεις, ενώ μόλις 43% πιστεύει πως οι εν λόγω απόψεις πρέπει να εκφράζονται από τα social media.

Τι θεωρείται στην εποχή μας προσβλητικό; Όποιος αντιδρά στις ορδές παράνομων μεταναστών που κατακλύζουν για παράδειγμα την Ευρώπη. Όποιος διαμαρτύρεται για την υποβάθμιση της εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας ενός κράτους.

Αντίθετα, ΜΜΕ μοιράζουν απλόχερα την «ταμπέλα» του «ακροδεξιού» σε όποιον πολίτη αντιδρά.

Γράφει η τώρα η εφημερίδα «Ναυτεμπορική»:

«Σε έναν κόσμο όπου είναι ευκολότερη παρά ποτέ η χειραγώγηση της κοινής γνώμης, σε έναν κόσμο όπου η διασπορά των ψευδών ειδήσεων στρεβλώνει την πραγματικότητα, η απάντηση στις προκλήσεις δεν είναι η επιστροφή στο σκοτάδι».

Άρα λοιπόν, συμπεραίνουμε εμείς, με αφορμή τις λεγόμενες «ψευδείς» ειδήσεις, από τις οποίες μερικές είναι αλλά όχι όλες (διαβάστε οπωσδήποτε  ΕΔΩ), αλλά και τον «πολιτικά ορθό» λόγο (ρατσισμός, πολυπολιτισμικότητα κτλ.) μπαίνει χέρι στην ελευθερία του τύπου, κάτι που επικροτούν οι επόμενες γενιές μετά από καλή πλύση εγκεφάλου στα πανεπιστήμια.


Αντίθετα ενώ μειώνεται η υποστήριξη απέναντι στην ελευθερία του λόγου, αυξάνεται η υποστήριξη σε «ιδεώδη», τα οποία οδήγησαν σε δικτατορίες.

Μια παγκόσμια έρευνα της εταιρίας Ipsos για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας Die Welt έδειξε ότι τα σοσιαλιστικά ιδεώδη αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για τους πολίτες.

 Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι για τους Γερμανούς πολύ σημαντική, ακόμα και αν περιορίζει την ατομική ελευθερία.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης του ινστιτούτου Ipsos, η οποία έγινε με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του κομμουνιστή Καρλ Μαρξ στις 5 Μαΐου.

Αυτό αποδεικνύεται από τις απαντήσεις στο ακόλουθο ερώτημα : «Η ατομική ελευθερία είναι πιο σημαντική από την κοινωνική δικαιοσύνη;».

Στην Γερμανία λοιπόν, την ισχυρότερη χώρα της Ευρωζώνης, μόλις το 38% θεωρεί πιο σημαντική την ελευθερία από την κοινωνική δικαιοσύνη. Στην Κίνα (37) και στην Γαλλία (36) το ποσοστό αυτό είναι ακόμη χαμηλότερο.

Και ποιος θα ορίζει την «κοινωνική δικαιοσύνη»;

Ακριβώς, μία παγκόσμια κυβέρνηση, η οποία, σύμφωνα με τα σοσιαλιστικά ιδεώδη, θα φέρει την «κομμουνιστική επανάσταση» σε όλον τον κόσμο.

Ας σκεφτούμε όμως: Τι συνέβη στην Σοβιετική Ένωση;