...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

«Χτυπιέται» ο «Ελληνικός» Νότος – Αυξημένος ο κίνδυνος διάλυσης της Ευρωζώνης!

Μεγάλες αναταράξεις προκαλούν στις αγορές οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία.
Όπως σας είχαμε γράψει, δεν αποκλείεται η κρίση να χρησιμοποιηθεί......
προκειμένου να επιβληθούν σε βάθους χρόνου περιοριστικά μέτρα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ακόμα και το σενάριο εξόδου της Ιταλίας απ’ την Ευρωζώνη επανέρχεται στις συζητήσεις των επενδυτών.

Η πίεση που ασκείται απ’ το πρωί στις μετοχές και – κυρίως – στα ομόλογα του παραδοσιακά και ιστορικά «ελληνικού» νότου της Ευρώπης να είναι τεράστια.

Σε ό,τι αφορά την χώρα μας, οι ελληνικοί τίτλοι δέχονται ισχυρές πιέσεις με την απόδοση του 10ετούς να έχει αυξηθεί στο 4,9% και του 5ετούς έχουν ξεπεράσει το 4%.

H απόδοση του ελληνικού 5ετούς την Πέμπτη ήταν στο 3,36% και του 10ετούς στο 4,41%.

Οι μεγαλύτερες απώλειες στις αγορές μετοχών της Ευρώπης καταγράφονται επίσης στο «ελληνικό» νότο (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία).

Ο FTSE MIB στο χρηματιστήριο του Μιλάνο υποχωρεί 3,2% και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη 3,1%. Στην Λισαβόνα ο PSI 20 εμφανίζει απώλειες 2,9% και στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης 2,4%.

Την ίδια ώρα ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 1,65%, ο CAC 40 στο Παρίσι 1,8% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο 1,4%.


Το ευρώ

Σημαντικές πιέσεις από χθες και στο ευρώ, το οποίο σήμερα υποχωρεί στο επίπεδο του 1,1524 δολ.

ΧΑ: Πτώση άνω του 2%

Ετεροχρονισμένη η πτώση λόγω της ιταλικής «καρμπονάρας», αλλά ιδιαίτερα επίπονες οι απώλειες στην Αθήνα που δείχνουν πόσο ευάλωτη είναι η χρηματιστηριακή αγορά στις εξωτερικές πιέσεις.

Ο Γενικός Δείκτης χάνει πλέον 2,1 % φθάνοντας τις 739 μονάδες.

Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι, όπως διαβάσατε πριν από λίγο, η τελευταία μηνιαία έρευνα του Κέντρου Ερευνών Sentix, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, δείχνει πως ο αριθμός των επενδυτών που περιμένουν η ευρωζώνη να χάσει τουλάχιστον ένα μέλος της τους επόμενους μήνες έχει αυξηθεί τον τελευταίο μήνα σημαντικά.

Συγκεκριμένα ο μηνιαίος δείκτης για τη διάλυση του ευρώ που βασίζεται σε μια έρευνα σε 1.000 θεσμικούς επενδυτές και μικρομετόχους υπερδιπλασιάστηκε στο 13% από 6,3% τον Απρίλιο. Η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ότι αυτή η χώρα θα είναι η Ιταλία.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες!