...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Κρίσεις και πόλεμο φοβάται η Σουηδία και ενημερώνει…

Ενημερωτικό φυλλάδιο για την αντιμετώπιση κρίσεων και καταστάσεων πολέμου παρουσίασε η κυβέρνηση της Σουηδίας στις 21 Μαΐου.....
Το φυλλάδιο 20 σελίδων θα μοιραστεί μεταξύ 28 Μαΐου και 3 Ιουνίου σε 4,8 εκατ. πολίτες και θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να αντιμετωπίσουν φυσικές καταστροφές, πόλεμο, τρομοκρατικές επιθέσεις και κυβερνοεπιθέσεις.

Αν και στο φυλλάδιο δεν αναφέρεται ξεκάθαρα από πού προέρχονται οι απειλές είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της Σουηδίας ανησυχεί σφόδρα για την πολιτική της Ρωσίας στην Βαλτική με τους εικονικούς βομβαρδισμού κατά σουηδικούς στόχους με τις συνεχόμενες παραβιάσεις του σουηδικού FIR, με την φημολογούμενη παρουσία ρωσικών υποβρυχίων στα χωρικά ύδατα της Συρίας αλλά και με τις κυβερνοεπιθέσεις που η Ρωσία πραγματοποίησε στις Βαλτικές χώρες.

Η τελευταία φορά που η Σουηδία εξέδωσε ανάλογο φυλλάδιο ήταν το 1961 κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Το φυλλάδιο θα τυπωθεί σε 13 διαφορετικές γλώσσες ένα στοιχεία ιδιαίτερα ενδιαφέρον για μια χώρα με πληθυσμό 10,14 εκατ. ανθρώπων ανάλογο με αυτό της Ελλάδας που αποδεικνύει την πληθυσμιακή διαφοροποίηση της χώρας από τις μεταναστευτικές ροές που η Σουηδία δέχτηκε τα τελευταία χρόνια.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί ήδη πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσο η Σουηδία θα μπορεί στο μέλλον να αντιμετωπίσει κρίσεις, όταν η κοινωνία της δεν είναι τόσο συμπαγής εθνολογικά όσο στην δεκαετία του 1980.

Εκτός από την ενημέρωση του λαού η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για θέματα Άμυνας ζήτησε την ψήφιση ενός επιπρόσθετου ποσού 407,7 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας και της πολιτικής άμυνας.

defence-point.gr