...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Συνελήφθη «άγνωστος αριθμός Βρετανών SAS» στην ανατολική Γούτα λέει η Δαμασκός

Η Δαμασκός ισχυρίζεται ότι ένας άγνωστος αριθμός «Bρετανών στρατιωτικών» έχει συλληφθεί στη Συρία από τις κυβερνητικές δυνάμεις....


Την είδηση αναφέρει ο ανταποκριτής της Μόσχας, για το κανάλι al-Maydeen του Λιβάνου και μάλιστα οι συριακές πηγές ισχυρίζονται ότι οι Βρετανοί στρατιώτες συνελήφθησαν, στις 7 Απριλίου, μετά την «διείσδυση» στο εσωτερικό της χώρας.

Oι Σύροι αναφέρονται σε Βρετανούς SAS οι οποίοι άλλωστε όπως το έχει παραδεχτεί η βρετανική ηγεσία εδώ και πολύ καιρό δρουν στην Συρία αλλά δεν ήταν γνωστό εάν είχαν φτάσει στα περίχωρα της Δαμασκού.

Σύμφωνα με τις συριακές αναφορές πιάστηκαν μετά από μάχες στην Ανατολική Γούτα, κοντά στην πρωτεύουσα τη Δαμασκό.

Το βρετανικό ΥΠΑΜ υποστηρίζει ότι αυτό είναι ψευδές αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θα το παραδέχονταν έτσι κι αλλιώς

Υποστηρίζεται από την συριακή κυβέρνηση ότι ήταν μέρος ενός σχεδίου που αφορούσε «τρομοκράτες και δυνάμεις του ΝΑΤΟ» για επίθεση στη Δαμασκό.

Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ιορδανία επρόκειτο να ξεκινήσουν επιθέσεις «από διάφορα μέτωπα», σύμφωνα με την έκθεση, αλλά οι «ταχείες, μεγάλες νίκες» του συριακού στρατού κατέστρεψαν το σχέδιο.»

Λέγεται επίσης ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές, ώστε να βοηθήσουν τους αντάρτες να καταλάβουν τεράστιες περιοχές της Δαμασκού και να επιφέρουν την κατάρρευση του συριακού καθεστώτος.

Αλλά μια πηγή που αναφέρεται στην έκθεση δήλωσε ότι «Σύροι-Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές» άρχισαν να επιχειρούν στη Γούτα για να αποκρούσουν τον συνασπισμό όταν έμαθαν τα σχέδια.

Η πηγή υποστηρίζει επίσης ότι η πρόσφατη απομάκρυνση πολιτών από τη Γούτα ήταν «μια προσπάθεια να παραδοθούν ξένοι πράκτορες που είχαν συλληφθεί» με έναν τρόπο συγκεκαλυμμένο.

Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά δεν στερούνται λογικής. Η ανατολική Γούτα ήταν πολύ σημαντική για τους Δυτικούς για έναν πολύ απλόν λόγο. Ήταν ότι είχαν πιο κοντά σε απόσταση βολής από τον ίδιο τον Μ.Άσαντ.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Δυτικοί και κυρίως οι Αμερικανοί που τους κατευθύνουν θέλουν πάση θυσία αλλαγή στην συριακή ηγεσία.

Ξέρουν ότι ο πολέμος στην Συρία έχει κερδηθεί γεωπολιτικά από την Ρωσία και αυτό δεν αλλάζει. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα δεδομένα είναι να αλλαχθεί η σημερινή φιλορωσική ηγεσία και να έρθει μια άλλη αμερικανικής επιρροής.

Η Γούτα ήταν έξω από την «πόρτα» του Άσαντ. Από εκεί, θεωρητικά μιλώντας, θα μπορούσαν να οργανωθούν από δολιοφθορές, επιδρομές μέχρι και απόπειρες δολοφονίας του Σύρου προέδρου.

Φυσικά επί του πρακτέου οι Σύροι θέλουν να καταδείξουν ότι εάν υπήρξε χημική επίθεση στην ανατολική Γούτα έγινε από τους ισλαμιστές της Jays Al Islam και εν γνώση, αν όχι με συνεργασία των Βρεταννών.

Η αλήθεια είναι ότι η φερόμενη αυτή χημική επίθεση όπως και η απόπειρα δολοφονίας του Σ.Σκριπάλ στην Βρετανία με νευροτοξίνη έχουν δύο κοινα σημεία:

Και στα δύο κατηγορείται χωρίς αποδείξεις η Ρωσία και οι σύμμαχοί της, όπως επίσης και στις δύο περιπτώσεις απουσιάζει το κίνητρο από την κατηγορούμενη πλευρά, αντίθετα υπάρχει κίνητρο για τις κατηγορούσες δυνάμεις καθώς με ένα επικοινωνιακό μπαράζ από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ ήταν εύκολο να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η Μόσχα είναι υπεύθυνη για ότι στραβό συμβαίνει στον κόσμο.

Οι μάζες δεν χρειάζονται αποδείξεις για να πειστούν, μόνο επαναλαμβανόμενες ατάκες

pronews.gr