...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ. Ο ΤΣΑΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ – ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Για 12η φορά συναντώνται σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τη ρωσο-τουρκική κρίση που προκάλεσε η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικό στα σύνορα με τη Συρία...


Η συνάντηση πραγματοποιείται στη σκιά της διπλωματικής έντασης με τη Δύση, ενώ αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για μια οικονομική συνεργασία, αλλά και για το συριακό.


Σημαντικό βήμα για το μέλλον των ρωσοτουρκικών σχέσεων χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, το «θεμέλιο λίθο» που θα «ρίξουν» σήμερα μαζί με τον Πούτιν για τον πυρηνικό σταθμό Άκουγιου. Με tweet του ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι με τον αξιότιμο φίλο του, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα εγκαινιάσουν μία τεράστια επένδυση 20 δις δολαρίων. Ταγίπ Ερντογάν και Βλαδιμίρ Πούτιν θα συμμετάσχουν στην τελετή με τηλεδιάσκεψη από την Άγκυρα.


Η εφημερίδα Ακσάμ με τίτλο «Σήμερα το ιστορικό βήμα στο όνειρο 60 χρόνων» γράφει ότι η περιπέτεια της Τουρκίας για πυρηνική ενέργεια είχε ξεκινήσει το 1955. Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας είχε γίνει στις 12 Μαΐου του 2010, στο πλαίσιο της οποίας θα εγκατασταθούν τέσσερις αντιδραστήρες 4 χιλιάδων 800 Mw συνολικά καλύπτοντας το 10% σε ανάγκες ηλεκτρισμού της Τουρκίας.

Αντιδράσεις για τον πυρηνικό σταθμό υπάρχουν από ακτιβιστές και από το Ρεπουπλικανικό Λαϊκό Κόμμα. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο βουλευτής του κόμματος, Χουσείν Τσακμάκ δήλωσε ότι ο πυρηνικός σταθμός δεν είναι τεχνική αναγκαιότητα αλλά αποτελεί πολιτική επιλογή της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι αυτή η πολιτική επιλογή θα φέρει καταστροφή στη χώρα επειδή οι πυρηνικοί αντιδραστήρες είναι ανασφαλείς, απειλούν τον άνθρωπο και τη φύση.

«Εδώ και 40 χρόνια αγωνιζόμαστε για να μην γίνει στη χώρα μας ένα νέο Τσερνομπίλ, μια νέα Φουκουσίμα. Δεν θα επιτρέψουμε η Μερσίνα να γίνει σκουπιδότοπος πυρηνικών», ανέφερε.
Πρόγραμμα Πούτιν – Ερντογάν

15.00 Επίσημη τελετή άφιξης Πούτιν
15.15 Εγκαίνια Άκουγιου
16.00 Κατ’ ιδίαν συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν
18.00 Συνέντευξη Τύπου
19.30 Δείπνο προς τιμή Πούτιν

makeleio