...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Επιχειρούν στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας: Τουρκικό υποβρύχιο στο Δυρράχιο και αλβανικό πολεμικό πλοίο στην Σμύρνη

To τουρκικό υποβρύχιο «TCG Preveze» κατέπλευσε στο Δυρράχιο της Αλβανίας, όπου βρίσκεται η τουρκική ναυτική βάση....


Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί μια νέα βάση υποβρυχίων στο Δυρράχιο με τουρκική χρηματοδότηση, ακριβώς για να επιχειρούν τουρκικά υποβρύχια.

Τότε μάλιστα η βάση είχε εγκαινιαστεί με διμερή άσκηση όπου είχε συμμετάσχει το υποβρύχιο Dolunay (209/1200).

Επιπλέον, η αλβανική Βουλή είχε εγκρίνει πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία που προβλέπει την παροχή $1.137.500 για την προμήθεια αμυντικού υλικού, την εκπαίδευση προσωπικού και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της αεροπορική βάσης Kuçovë στην επαρχία Berat.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Kuçovë, 100km νότια των Τιράνων, είναι η μοναδική βάση ΝΑΤΟϊκών προδιαγραφών που διαθέτει σήμερα η Αλβανία και ανακατασκευάστηκε πλήρως με χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. δολαρίων της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας την περίοδο 2002-2003.

Πέραν την εκπαίδευσης του πυρήνα των αλβανών αξιωματικών, η Τουρκία ανέλαβε τη συγκρότηση και εκπαίδευση του Τάγματος Ειδικών Επιχειρήσεων (Batalioni i Operacioneve Speciale: BOS) στα πρότυπα των Bordo Bereliler.

Κατά την υποδοχή του τουρκικού υποβρυχίου στο Δυρράχιο της Αλβανίας, ο Τούρκος πρέσβης, Μουράτ Αχμέτ Γιορούκ, τόνισε τις άριστες σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Αλβανίας, ιδιαίτερα στους στρατιωτικούς και αμυντικούς τομείς που τις καθόρισε ‘πολύ έντονες’. Επεσήμανε, επίσης, και τη συνεργασία και σε άλλους τομείς.

Ο Γιορούκ είπε ότι «αυτή τη στιγμή που μιλάμε ένα πλοίο των ναυτικών δυνάμεων της Αλβανίας βρίσκεται στο λιμάνι της Σμύρνης στην Τουρκία. Η κυρία υπουργός Άμυνας της Αλβανίας ( Όλτα Τζάσκα-Olta Xhaçka) προκειμένου να επισκεφθεί το πλοίο και το πλήρωμα του πολεμικού ναυτικού της Αλβανίας , αύριο θα μεταβεί στην Τουρκία».

«Αυτές οι συχνές επισκέψεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και της υπουργού Άμυνας καταδεικνύουν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών κυρίως στον στρατιωτικό τομέα» τόνισε ο Γιορούκ.

pronews.gr