...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Στο «κόλπο» του «νέου λαού» και η Κύπρος - Ανακοινώσεις ακόμα και στην Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο «κόλπο» του «νέου λαού» και η Κύπρος - Ανακοινώσεις ακόμα και στην Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)
του Κίμωνα Χαραλάμπους
Και ενώ στην Ελλάδα ανακοινώθηκε το «πρόγραμμα HELIOS», το οποίο αλλάζει την φυσιογνωμία του ελληνικού πληθυσμού, όπως διαβάζετε σε άρθρα του el.gr (Θυμηθείτε ΕΔΩ  και ΕΔΩ), ξεκίνησε και στην Κύπρο, αντίστοιχο πρόγραμμα με την συμβολική ονομασία «Μωσαϊκό Πολιτισμών».....


Προωθεί την στήριξη της διαδικασίας ένταξης των… «μεταναστών και των προσφύγων» στην τοπική κοινωνία, ώστε να δημιουργηθεί και εκεί ένας «νέος λαός».

Το πρόγραμμα πραγματοποίησε μία πληθώρα δράσεων που είχε ως στόχο να φέρει κοντά τους μετανάστες με την τοπική κοινωνία της επαρχίας Αμμοχώστου, «με επιδίωξη την βελτίωση της ικανότητας της κοινωνικής ένταξης, της συνοχής αλλά και της κοινωνικοποίησης των μεταναστών, καθώς και η πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού».

Κατά την διάρκεια του προγράμματος «πραγματοποιήθηκαν, επίσης,  εκπαιδευτικές εκδρομές και βιωματικά εργαστήρια για την ανάπτυξη του αισθήματος αποδοχής και κατανόησης ανάμεσα στους ντόπιους και τους μετανάστες καθώς και ημερίδες που αφορούσαν την ανταλλαγή απόψεων, καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας σε θέματα απασχόλησης  στην τοπική κοινωνία της επαρχίας Αμμοχώστου».

Άραγε οι μουσουλμάνοι μετανάστες που ενσωματώνονται στην Κύπρο, με ποιον θα νιώσουν πιο κοντά, εφόσον μάλιστα «λυθεί» και το Κυπριακό;

Με τους Έλληνες ή με τους Τούρκους;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προγράμματος, «οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που κατοικούν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου εργάζονται κυρίως σε αγροτικές καλλιέργειες και φάρμες και σε σπίτια ως οικιακοί βοηθοί. Μια μικρότερη μερίδα είναι εύποροι ή συνταξιούχοι από τρίτες χώρες που επιλέγουν την Κύπρο για τη διαμονή τους».

Μέσα από το πρόγραμμα  «Μωσαϊκό Πολιτισμών» ένας αξιοσημείωτος αριθμός μεταναστών και προσφύγων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης με αντικείμενο την εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, πρώτων βοηθειών, πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης καθώς και προγράμματα κοινωνικού προσανατολισμού.

Μαζί με όσους Έλληνες απομένουν σε Ελλάδα και Κύπρο θα μπουν στην Νέα Εποχή της πολυπολιτισμικότητας.

Άλλωστε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, στην ομιλία για την επανεκλογή του στην Ολομέλεια της Ελληνοκυπριακής Βουλής δήλωσε:

«Όραμά μου είναι να κτίσουμε μαζί την Κύπρο της νέας εποχής».

Το ίδιο «όραμα» μοιράζεται και η Ελλάδα, καθώς πλέον δόθηκε η δυνατότητα εγγραφής στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ σε

μετανάστες που είναι κάτοχοι άδειας διαμονής.
πρόσφυγες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας ή αιτούντες διεθνή προστασία ή κάτοχοι καθεστώτος επικουρικής προστασίας.
Όλοι μαζί στην Νέα Εποχή της παγκοσμιοποίησης με συγχώνευση ανθρώπων, πολιτισμών και θρησκειών και φυσικά επιδόματα ανεργίας για όλους!