...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Ο τοπικισμός διχάζει και κάποιοι τον εκμεταλλεύονται

Ο τοπικισμός διχάζει και κάποιοι τον εκμεταλλεύονται
Στην Ελλάδα ο τοπικισμός «δίνει και παίρνει».
Η διχόνοια ανέκαθεν ήταν ένα άσχημο χαρακτηριστικό των Ελλήνων. Η ζήλια για αυτά που έχει ο «γείτονας» είναι φανερή στην σύγχρονη Ελλάδα.....
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν γίνει μέχρι και δολοφονίες για λίγα μέτρα Γης. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο ολόκληρες οικογένειες να καταστρέφονται στην «μοιρασιά» των περιουσιών.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο αλλά στην χώρα μας το φαινόμενο είναι πολύ έντονο. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που μαθαίνουμε για περιστατικά βίας στην επαρχία μεταξύ αντίπαλων (μεταξύ τους) χωριών. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι διατηρούν άσχημες επαφές με τους ανθρώπους οι οποίοι ζουν στο διπλανό χωριό ή στην διπλανή πόλη. Δυστυχώς ο σύγχρονος Έλληνας δεν μπορεί να αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του.

Ποιοι εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση

ΜΜΕ και πολιτικοί από κοινού προσπαθούν να πολώσουν την κοινωνία. Όλοι είδαμε τα «παιχνίδια» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με κύριο θέμα την συμπεριφορά του Σαββίδη. Άλλοι λοιπόν είπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον ΠΑΟΚ και άλλοι είπαν ότι η ΝΔ είναι με τον Ολυμπιακό. Με αυτό τον τρόπο πέρασε στο υποσυνείδητο του κόσμου ότι υπάρχει κόντρα μεταξύ Βορρά και Νότου. Βλέπουμε ότι η Αθήνα σε πολλές περιπτώσεις προσπαθεί να υποβαθμίσει την Θεσσαλονίκη σε επίπεδο (πολιτικής σημασίας), ώστε οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης να ξεσηκωθούν εναντίον της Αθήνας, χωρίς να σκέφτονται ότι δεν φταίνε οι κάτοικοι της πρωτεύουσας για τις «βρώμικες» επιλογές των πολιτικών.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και επικίνδυνο αφού η πληγωμένη Ελλάδα μπορεί πολύ εύκολα να οδηγηθεί σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η κόντρα μεταξύ Βορρά και Νότου έχει «υπερ-προβληθεί» από τα ΜΜΕ. Φυσικά οι Έλληνες δεν χρειάζονται και πολύ μεγάλη «βοήθεια» ώστε να «πλακωθούν» μεταξύ τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουμε τα μάτια και να πούμε ότι δεν υπάρχει πολιτικός δάχτυλος.

Ο τοπικισμός καταστρέφει

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πάνω από όλα βάζουν την πόλη τους ή το χωριό τους και πιστεύουν ότι ζούνε στο καλύτερο μέρος του κόσμου. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πλακώνονται στο ξύλο, ώστε να αποδείξουν την ανωτερότητα της…περιοχής τους.  Δεν είναι κακό να αγαπάει κανείς τον τόπο του, κακό είναι να αγαπάει σε υπερβολικό βαθμό τον τόπο του με αποτέλεσμα να μισεί τους υπόλοιπους (τόπους).

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και δεν χρειάζεται να προστεθεί ακόμα ένα.