...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία απαιτούν την απέλαση διπλωματών. Η Βουλγαρία αρνείται

© RIA Novosti / Alexey Vitvitsky Οι συμμετέχοντες των εκδηλώσεων αφιερωμένες στον εορτασμό της 140ης επετείου από την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από την Οθωμανική κυριαρχία κατά την διάρκεια του Ρωσο Τουρκικού πολέμου  στην Σόφια.....

Μόσχα, 31 Μαρτίου  – RIA Novosti. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να δείχνει την ενοχή της Μόσχας» και αρνήθηκε να απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες λόγω της δηλητηρίασης του Σεργκέι Skripal και της κόρης του στην  Βρετανική πόλη

του  Σάλισμπερι. Όλοι οι Βούλγαροι  πολιτικοί δεν συμφωνούν μαζί του, αλλά οι υποστηρικτές του στη Σόφια είναι ακόμα περισσότεροι.

Οι  Βούλγαροι ενδιαφέρονται  για την «Τουρκική ροή» Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών, η κοινή γνώμη της Βουλγαρίας έναντι της Ρωσίας είναι διχασμένη.
Το 2017 ο αντιρώσος Πρόεδρος Rosien Plevneliev αντικαταστάθηκε από έναν φίλο της Μόσχας τον Rumen Radev.
Τώρα η Σόφια προσαρμόζει την πορεία της εξωτερικής της  πολιτικής. Και προσπαθεί η ίδια να είναι ως «γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης», βασιζόμενη στην εμπιστοσύνη των σχέσεων τόσο με το Κρεμλίνο όσο και με τον Λευκό Οίκο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία απαιτούν την απέλαση διπλωματών. Η Βουλγαρία αρνείται - Εικόνα1
 © RIA Novosti / Alexey Vitvitsky  Μνημείο του Σοβιετικού απελευθερωτή στρατιώτη «Alesha» στη βουλγαρική πόλη της Φιλιππούπολης στο λόφο Bunardzhik

Προηγουμένως, η Σοφία δεν τα  κατάφερνε. Κάτω από την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ, ο Πρωθυπουργός Μπόρισοφ αρνήθηκε το έργο του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, το οποίο επρόκειτο να περάσει από τη Βουλγαρική επικράτεια. Και απέσυρε τη συγκατάθεσή του για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Belene, αφού κατέβαλε στη Μόσχα μια σοβαρή αποζημίωση. Η Βουλγαρία υπέστη μεγάλη  οικονομική  και ηθική  απώλεια και οι αρχές της βαλκανικής χώρας δεν θέλουν να επιδεινωθούν οι σχέσεις περαιτέρω με τη Ρωσία.

Επιπλέον, η Μόσχα διαθέτει ένα νέο ατού για να παίξει στην  βουλγαρική κατεύθυνση: το Τουρκικό έργο  του αγωγού φυσικού αερίου. Στη Σόφια βλέπουν πόσο αναξιόπιστη είναι η Ουκρανία ως χώρα  διέλευσης του αερίου  και προτιμούν να λαμβάνουν μπλε καύσιμα σε μια παράκαμψη από το νότο. Τον Μάρτιο, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός Μπόρισοφ συζήτησαν τη δυνατότητα δημιουργίας ενός κλάδου αγωγών που θα οδηγούσε στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με το news.bg, το έργο του NPP Belene μπορεί επίσης να επιστρέψει.

Οι αντίπαλοι της Ρωσίας είναι μειοψηφία

Σε συνομιλία με το  RIA Novosti ο κορυφαίος ερευνητής του Ινστιτούτου  της Ευρώπης RAS,   Pavel Kandel  είπε ότι   το νέο ποσοστό των Βουλγαρικών αρχών προσπαθεί  να «διορθώσει την ανισορροπία» που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Οι αλλαγές έχουν καταστεί αναπόφευκτες μετά τις προεδρικές εκλογές του 2017.

«Ο Ράντεφ τους μίλησε για την  βελτίωση  των σχέσεων με τη Ρωσία και κέρδισε, πρέπει να αποδείξει ότι τα λόγια του δεν είναι κούφια λόγια». Η νίκη του Ράντεβ επηρέασε και όλα τα άλλα επίπεδα εξουσίας. «Ο Μπόικο Μπορίσοφ νικήθηκε  και από τότε  συμπεριφέρεται με μεγαλύτερη σύνεση.»
Στο παρελθόν, πολλά αντιρωσικά βήματα συνδέονταν μαζί του «, λέει ο Καντέλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία απαιτούν την απέλαση διπλωματών. Η Βουλγαρία αρνείται - Εικόνα2
 © RIA Novosti / Alexey Vitvitsky Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ σε εορταστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην 140η επέτειο από την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από τον οθωμανικό ζυγό κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1877-1878

Οι μεταβολές στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης της Βουλγαρίας δεν σημαίνουν, ωστόσο, τη στροφή προς τη Ρωσία
Ενάντια είναι πολλοί βουλευτές του κόμματος Gerb το οποίο έχει τους περισσότερους βουλευτές στο Κοινοβούλιο
Κατά τη συζήτηση σχετικά με την τύχη των Ρώσων διπλωματών στη νομοθετική συνέλευση, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων σε υψηλές αποχρώσεις. Ο επικεφαλής της παράταξης του GERB Τσβετάν Τσβετάνοφ δήλωσε ότι η Βουλγαρία δεν έχει άλλη επιλογή από το να την αλληλεγγύη με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο. Κατηγόρησε τους σοσιαλιστές φιλικούς στη Ρωσία ότι προσπαθούν να αποσύρουν τη Βουλγαρία από την ΕΕ. Ωστόσο, οι αντίπαλοι του Κρεμλίνου βρίσκονται  ακόμα στη μειονότητα.

«Οι περισσότεροι Βούλγαροι είναι φιλικοί προς τη Ρωσία, δεν ξεχνούν τη συμβολή της χώρας  στην απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό». Στη Βουλγαρία υπάρχουν κόμματα που μπορούν να ονομαστούν φιλορωσικά, ειδικά στην περίπτωση του Ατάκ. »Οι συντηρητικοί από το κόμμα αυτό που  είναι μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού,  περιορίζουν  τους  ελιγμούς  του  Μπορίσοφ και επηρεάζουν  την πολιτική του έναντι της Μόσχας «, συνοψίζει ο Kandel.

Η γέφυρα μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών

Η απόφαση της Βουλγαρίας να εγκαταλείψει την απέλαση διπλωματών θέτει το ενδιαφέρον της στο γεωπολιτικό παιχνίδι. Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον, ζητείται συμβιβαστική θέση, η οποία θα μπορούσε να προσφερθεί από χώρες που απέχουν από δραστικές κινήσεις εναντίον τόσο της Ρωσίας όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Παραδοσιακά, η Αυστρία φιλοδοξεί να αναλάβει αυτό το ρόλο, για λόγους ουδετερότητας αφού  δεν συμμετέχει  στο μπλοκ του ΝΑΤΟ. Όπως και η Σόφια, η Βιέννη θεωρεί ότι αποτελεί γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης και είναι έτοιμη να γίνει μεσάζων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του Κέντρου Πολιτικών Τεχνολογιών, Alexei Makarkin, η Βουλγαρία είναι πιο δύσκολο να συνηθίσει  σε αυτό το ρόλο, λόγω του γεγονότος ότι η βαλκανική χώρα είναι υπερβολικά εξαρτημένη από τις δομές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.  Εμπειρία στη μακρόχρονη αντίθεση στις ξένες πιέσεις η  Σόφια, δεν έχει. «Μέχρι σήμερα, η Βουλγαρία αποδεικνύει  την άποψή της  αναφερόμενη στην θέση του  ΟΑΧΟ  (Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων -. Ed.). Οι εμπειρογνώμονες της ομάδας δεν έχουν ακόμη λάβει  απόφαση, σε κάθε περίπτωση, και η  Βουλγαρία – .. Ένα μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και εντελώς τοποθετημένο  ως  ουδέτερος παίκτης είναι αδύνατο «, – συνοψίζει Makarkin.

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr