...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Αυτό είναι το σχέδιο για την ενσωμάτωση των «προσφύγων» στην Κρήτη (ΦΩΤΟ)

Για την…ομαλή ενσωμάτωση των προσφυγικών πληθυσμών στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης
και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο δρουν τοπικές αθλητικές και κοινωνικές οργανώσεις, σε.....
συνεργασία πάντα με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Κοινωνική ενσωμάτωση προσφύγων, μέσω του αθλητισμού – FIT for ALL».

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τη δυνατότητα του αθλητισμού να καταργεί τα σύνορα και να φέρνει τους ανθρώπους κοντά, διδάσκοντάς τους τις αξίες της συνεργασίας, της ομαδικότητας,

της αρμονικής συνύπαρξης, ώστε οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην πόλη μας, να κοινωνικοποιηθούν ευκολότερα και να νιώσουν ευπρόσδεκτοι στον τόπο μας. Είναι κάτι που το θεωρούμε καθήκον μας» επισημαίνει δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινός.
Η πρώτη συνάντηση δικτύωσης των φορέων που υλοποιούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Κοινωνική ενσωμάτωση προσφύγων, μέσω του αθλητισμού – FIT for ALL», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου, στο Παγκρήτιο Στάδιο .

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει ήδη αρχίζει και εφαρμόζεται, με τους πρώτους εκατοντάδες πρόσφυγες να εντάσσονται στο «FIT for ALL», προκειμένου να…νιώσουν αποδεκτοί σταδιακά από την τοπική κοινωνία, πάντα μέσω του αθλητισμού.

Η ένθερμη υποστήριξη δίνεται πρωτίστως από τις τοπικές δημοτικές αρχές, σε ένα νησί που τους τελευταίους μήνες δέχεται σταθερά μετανάστες από άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως τη Λέσβο).

Παράλληλα στηρίζεται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Κρήτη «Προσωρινή Φιλοξενία προσφύγων», την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «Πλοηγός» και από Αθλητικά Σωματεία και Συλλόγους της πόλης.