...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Κίνδυνος «θερμού επεισοδίου» ανήμερα της 25ης Μαρτίου – Περίεργες κινήσεις της Τουρκίας – Με απειλητικές διαθέσεις η κορβέτα F-505 Bafra κινείται στο νότιο Αιγαίο

Περίεργες κινήσεις κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες με τις οποίες διατηρεί ψηλά την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και προκαλεί φόβους στην Αθήνα για θερμό επεισόδιο ακόμη και ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου....
Οι ενέργειες αυτές συνοδεύονται και από δημοσιεύματα στον Τουρκικό Τύπο τα οποία επίσης είναι περίεργα και δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Αυτό συμβαίνει μάλιστα τη στιγμή που η Τουρκία έβγαλε την κορβέτα «F-505 TCG Bafra» ξανά στο Αιγαίο και όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Ναυτικό έχει κατεύθυνση το νότιο Αιγαίο ή την νοτιοανατολική Μεσόγειο όπως αρέσκονται να λένε οι Τούρκοι.Το εν λόγω πλοίο είναι συνώνυμο των προκλήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο με παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων, αλλά και στην κυπριακή ΑΟΖ. Η κορβέτα «F-505 TCG Bafra εστάλη από την Τουρκία δίπλα από το γεωτρύπανο Saipem 10000 στο Τεμάχιο Ονασαγόρα στην Κύπρο για να προκαλέσει και θεωρείται ένα από τα καλύτερο εξοπλισμένα πλοία της Τουρκίας.

Διαθέτει σύστημα εξοπλισμού, με το οποίο μπορεί να κάνει εναέριες και υποβρύχιες επιθέσεις καθώς και να αναλάβει αμυντικές δραστηριότητες. Είναι εξοπλισμένη με ολμοβόλα και τορπίλες για υποβρύχιες επιθέσεις.

Τις τελευταίες ημέρες πλοία του Ναυτικού της Τουρκίας έχουν μεταφέρει στρατιωτικά οχήματα και μηχανήματα, τα οποία προχωρούν σε χωματουργικές εργασίες για τη διάνοιξη δρόμου που θα οδηγεί στο ψηλότερο σημείο της νησίδας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ηurriyet», το παρατηρητήριο θα είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονες θερμικές κάμερες, που θα ελέγχουν τις κινήσεις στις βραχονησίδες Ιμια, έως τις απέναντι ακτές των Καλόλιμνου και Καλύμνου.

Ένα άλλο δημοσίευμα κάνει λόγο για νέα στρατηγική «κλιμάκωσης των εντάσεων με την Ελλάδα στο Αιγαίο» από τις δυνάμεις που αντιδρούν στην τουρκική επιχείρηση στην Αφρίν. «Τα ονόματα πίσω από την επιθετικότητα της Ελλάδας είναι οι συνήθεις ύποπτοι» γράφει η τουρκική εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο «Ποιος υποδαυλίζει την Αθήνα», κατονομάζοντας τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ιταλία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως τις χώρες αυτές, την ώρα που η Τουρκία «καταπολεμά με επιτυχία τρομοκρατικές δυνάμεις στην Αφρίν».

Οι χώρες που κατονομάζονται από την τουρκική εφημερίδα συμμετέχουν στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2018» που οργανώνεται από την Πολεμική Αεροπορία με βάση την Ανδραβίδα. Αεροσκάφη πραγματοποιούν γυμνάσια σε όλο το FIR Αθηνών, βεβαίως και στο Αιγαίο, κάτι που έχει ενοχλήσει την Άγκυρα.

Η Τουρκία, ωστόσο, απάντησε με παράνομη NAVTEX, με την οποία δέσμευσε περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο προκειμένου να πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά, ακόμη και ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Κι αυτό είναι που ανησυχεί την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως επίσης και το γεγονός ότι κάθε Πάσχα οι Τούρκοι επιχειρούν τα τελευταία χρόνια να προκαλέσουν μία κρίση.

pentapostagma