...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Η Nvidia ετοιμάζει κάμερες παρακολούθησης CCTV με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου…

Πρόσφατα είδαμε την αστυνομία της Κίνας να χρησιμοποιεί ειδικά γυαλιά με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για τον εντοπισμό εγκληματιών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τώρα μας έρχεται μια νέα είδηση από πλευράς Nvidia, η οποία συνεργάζεται.....
με την AnyVision για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου στις κάμερες ασφαλείας των συστημάτων CCTV που χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε καταστήματα, εμπορικά κέντρα, σπίτια κλπ.

Η AnyVision ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία της σαρώνει τα πρόσωπα των περαστικών επί 24ωρης βάσης, ενώ μπορεί να αναγνωρίζει αυτόματα και να παρακολουθεί συγκεκριμένους διερχόμενους ακόμη και μέσα σε μεγάλο πλήθος με ακρίβεια 99%. Στη συνέχεια τρέχει αλγόριθμος που συγκρίνει τα αναγνωρισμένα πρόσωπα με μια βάση δεδομένων από γνωστούς τρομοκράτες και εγκληματίες. Παρόλα αυτά, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουν αυτές οι κάμερες CCTV.

Η τεχνολογία της AnyVision μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, από smartphones και tablets μέχρι και υπολογιστές. Οι διαχειριστές μπορούν να προσθέτουν υπόπτους στην βάση δεδομένων από οπουδήποτε και αν βρίσκονται, ενώ λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν βρίσκεται κοντά κάποιο πρόσωπο ενδιαφέροντος.

  
Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του προγράμματος Metropolis της Nvidia, όπου η τελευταία συνεργάζεται με πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο για να αναπτύξουν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πόλεις στο μέλλον. Ανάμεσα στους συνεργάτες τους περιλαμβάνονται οι Cisco, Omni AI, MotionLoft και Genetec.

Η εφαρμογή τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου σε τόσο μεγάλη κλίμακα προφανώς θα εγείρει πολλές αντιδράσεις. Οι πολέμιοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ένα ακόμη μεγαλύτερο φακέλωμα τον πολιτών (από αυτό που υπάρχει ήδη), ενώ οι υποστηρικτές θα μπορούσαν να ισχυριστουν ότι η τεχνολογία θα βοηθήσει για τον εντοπισμό τρομοκρατών, εκγληματιών και ανθρώπων που έχουν εξαφανιστεί.

Εσείς τι λέτε;

techgear.gr