...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Αμερικανικά F-15E, βρετανικά Eurofighter και ελληνικά μαχητικά θα «σκεπάσουν» το Αιγαίο με την Τουρκία να προκαλεί

Με την κατάσταση στο Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ και την Μέση Ανατολή να «βράζει» έρχονται στην Ελλάδα αεροπορικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τις....
Αραβικές Χώρες προκειμένου να συμμετάσχουν στην άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας «Ηνίοχος 2018» η φήμη της οποίας έχει πλέον φθάσει πολύ μακριά.
Από την φετινή άσκηση ωστόσο θα απουσιάζουν οι Ισραηλινοί, λόγω κόστους λένε πηγές του ΓΕΑ, αφού πρόσφατα συμμετείχαν σε άλλες ασκήσεις ενώ η ετοιμότητα της Ισραηλινής Αεροπορίας είναι αυξημένη λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και ειδικότητα στη Γάζα και την Συρία, αλλά ειδικότερα της αύξησης της πολεμικής ρητορικής από το Ιράν.

Η «Ηνίοχος 2018» θα διεξαχθεί προς τα μέσα Μαρτίου (από αρχές του μήνα τα ξένα αεροσκάφη θα αρχίσουν να προσγειώνονται στην Ανδραβίδα) και πέραν της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα συμμετέχουν αεροπορικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ, αεροσκάφη F-15, το Ηνωμένο Βασίλειο με Eurofighter, η Ιταλία με το Tornado, τα ΗΑΕ με Mirage 2000-9 και η Κύπρος με ελικόπτερο AW-139 το οποίο θα συμμετάσχει σε αποστολές έρευνας και διάσωσης στη γραμμή που τέμνονται η κυπριακή ΑΟΖ με την ελληνική.

Οι εξελίξεις στη Συρία επίσης, με τους Ρώσους να κατεβάζουν το πιο σύγχρονo οπλικό σύστημα διαθέτουν στην Αεροπορία τους, το Su-57 δεν είναι καθ’ όλου άσχετο με το γεγονός ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αυξήσουν την παρουσία τους στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικά οι Αμερικανοί έφυγαν με τις καλύτερε εντυπώσεις το 2016 και μας ξανάρχονται με την 492D της USAFE. Οι Αμερικανοί που πέταξαν τότε στον «Ηνίοχο 2016» σε ασκήσεις με τα Ελληνικά και Ισραηλινά  F-16  από την Αεροπορική Πτέρυγα Μάχης της 117 στην Ανδραβίδα και «βομβάρδισαν» με κατάδειξη στόχου από τις ελληνικές και αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις στόχους στο έδαφος ,ακόμη και την αεροπορική αάση της 110ΠΜ στη Λάρισα μέχρι το Καστελόριζο.Η «Ηνίοχος» που είναι η μεγαλύτερη άσκηση της Πολεμικής μας Αεροπορίας που φιλοδοξεί να γίνει η Μεγαλύτερη Αεροπορική Άσκηση στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο θα πραγματοποιηθεί σε τρείς φάσεις:

ΦΑΣΗ 1: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΑΣΗ 2: ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: 5-7 Μαρτίου 2018 ΦΑΣΗ 3: ΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 12-23 Mαρτίου 2018

DV DAY: 20 Μαρτίου

HOT WASH UP: 23 Μαρτίου

Αποστολές

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Άσκησης, το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΤΟ) επιβλέπει τις αποστολές, από τον σχεδιασμό του σεναρίου μέχρι τον απολογισμό, σιγουρεύει ότι καλύπτεται πλήρως το φάσμα των αποστολών που διεξάγονται από την ΠΑ:

Καταστολή του συστήματος Αεράμυνας – Interdiction of Air Defense Systems (IADS). Προσβολή Αεροδρομίου. Προσβολή Ειδικών Στόχων /Αεροπορική Απομόνωση (Γέφυρες, υποδομές, μέσα και προσωπικό). Προσβολής Στόχων επιφανείας. Προστασία Αεροσκαφών Υποστήριξης (Slow Mover). Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search


pentapostagma.gr