...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ

Φτάσαμε στο παρά ένα του σκηνοθετημένου πολεμικού σκηνικού. Οι ιαχές του πολέμου ακούγονται από την ανατολή ως την δύση. Κι όλα αυτά για τα αέρια, πετρέλαια ή αλλιώς τα λεφτά! Λες και δεν υπάρχουν άλλες τεχνολογίες μη ρυπογόνες στο περιβάλλον και δωρεάν για όλους…
αλλά βλέπεις αυτοί που έχουν θεό το χρήμα εξουσιάζουν τους πάντες.

Τρεις φορές ενώθηκαν οι φωνές των Ελλήνων ομόψυχα και τις τρεις αυτές φορές οι εξουσιαστές μας έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Η πρώτη με το Δημοψήφισμα, που το «ΟΧΙ» των Ελλήνων το έκαναν «ΝΑΙ». Η δεύτερη με το συλλαλητήριο στην Θες/νίκη και η Τρίτη με το συλλαλητήριο της Αθήνας για το Μακεδονικό. Είναι πια σαφές στον ελληνικό λαό ότι κανείς από αυτούς δεν είναι με το μέρος των Ελλήνων. Από τις κινήσεις που έκαναν και κάνουν ως πολιτικοί και ποιμένες, αλλά και από αυτά που λένε ή δεν λένε, φαίνεται ότι είμαστε ξεβράκωτοι σαν κράτος κι ο καθένας εχθρός μπορεί να ορέγεται εδάφη – αν δεν τα έχει ήδη αγοράσει (βλέπε μαρίνες, ξενοδοχεία, σπίτια, επιχειρήσεις, χωράφια).

Δεν θα γράψω το γιατί διάφοροι ορέγονται, ούτε για τα συμφέροντα με τους αγωγούς και τα σχετικά, γιατί αυτά όλα είναι εξωτερικά ερεθίσματα και όχι ουσία. Το τι κάνουν αυτοί είναι αυτό που πάντα έκαναν· γυρίστε πίσω τον χρόνο δεκαετίες ή αιώνες και θα δείτε ότι πάντα τα ίδια και τα ίδια. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς! Κι εμείς… εκτός της εθνικής ομοψυχίας που είχαμε 3 φορές, ακόμα δεν έχουμε κατανοήσει και εφαρμόσει ότι χωρίς Χριστό και ανθρωπιά μεταξύ μας τίποτα δεν μπορούμε να πράξουμε. Όταν είμαστε διαιρεμένοι σε κομματικές ιδεολογίες κι όποιες άλλες, δεν γίνεται να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, ούτε να τον αγαπήσουμε, ούτε να προστατέψουμε το οτιδήποτε. Μας διαίρεσαν και εμείς το χάψαμε. Μας πούλησαν και εμείς ήμασταν ανήμποροι να αντιδράσουμε. Μας στράβωσαν τα μάτια παρουσιάζοντάς μας έναν άλλο θεό κι εμείς μπήκαμε στον λάκκο της λήθης και ξεχάσαμε ποιοι είμαστε.

Κάποτε είχε σηκωθεί, με ευλογίες αγίων Πατέρων, στον ουρανό του διαδικτύου το video «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», κι όσοι το είδαν είπαν «αυτό θέλουμε να γίνει».


Όλοι ευχήθηκαν ως θεατές, κανείς όμως ως πρωταγωνιστής. Κανείς δεν έκανε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε όλοι αιχμάλωτοι θεατές των σκιών στην «σπηλιά» του Πλάτωνα. Παρακολουθούμε τα συμβάντα σαν υπνωτισμένα πιόνια και λέμε «τώρα θα γίνει αυτό ή το άλλο» χωρίς όμως να ελέγχουμε το αυτεξούσιό μας· κι αυτό γιατί το παραδώσαμε να το ελέγχουν κάποιοι άλλοι και πράττουμε άβουλοι τα δικά τους, υπακούμε στον δικό τους θεό. Είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην ταμπέλα, κι όχι στην ουσία.


Καιρός μετανοίας αδέρφια! Καιρός αγάπης και ομονοίας! Καιρός να γυρίσουμε όλοι μας τα μάτια στον ουρανό μέσα μας να γνωρίσουμε και πάλι τον Πατέρα! Καιρός να κλάψουμε για τις μ@λ@κίες που κάναμε και φτάσαμε το έθνος μας στο σημερινό του χάλι. Καιρός να βάλουμε μυαλό και να διανύσουμε τα τελευταία μέτρα της οδού της θλίψης και αναγεννημένοι να αναστηθούμε ως Έλληνες, Υιοί του Φωτός. Κανείς δεν είναι με το μέρος μας· είμαστε περικυκλωμένοι, αλλά και εντός των πυλών, απ’ όλους αυτούς που θέλουν τον χαμό μας. Θρηνήσαμε αρκετά αδέρφια έως τώρα. Καιρός να γυρίσουμε τον χρόνο 6 αιώνες πίσω. Ας είμαστε μετανοημένοι, ζώντας με αγάπη μεταξύ μας κι όλα είναι έτοιμα προς ανάσταση του Έθνους των ΕΛΛΗΝΩΝ! Η αγάπη του λαού, το θέλω του Θεού.

Ο χρόνος τελείωσε… ο καιρός γαρ νυν. Αν όχι εμείς, τότε ποιοι; Αν όχι τώρα, πότε;

ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ: «Είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί! Δεν προδίδουμε, δεν υποχωρούμε!»… «Είμαστε απόγονοι των προγόνων μας!»

Φέτος είναι η διπλή Πασχαλιά…

SOCRATESNIOS