...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ

Το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού, σκοπίμως ακατήχητο σε θέματα Ορθοδοξίας δεν γνωρίζει τους Κανόνες Λειτουργίας της Εκκλησίας. Εκκλησία είναι οι Ορθόδοξοι ιερείς και ο Ορθόδοξος λαός.....
Έτσι, σήμερα η ελληνική κοινωνία έφτασε σε αυτήν την κατάντια, γιατί ο κλήρος δεν τηρεί τους κανόνες και ο λαός δεν τους γνωρίζει.

Υπάρχουν Κανόνες των Αποστόλων που ορίζουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να συμβαίνει στους Ορθοδόξους Χριστιανούς, εν προκειμένω στους Έλληνες. Και επίσης, υπάρχει άρθρο του συντάγματος που επιβάλλει ότι θα πρέπει ο κλήρος να τηρεί τους Αποστολικούς Κανόνες και τις Συνοδικές αποφάσεις.

Έτσι, εύκολα αποδεικνύεται ότι οι μεν κληρικοί και όπως προβλέπουν οι Κανόνες που παραβιάζουν αυτούς είναι καθαιρετέοι. Πώς λοιπόν ένας εν δυνάμει καθαιρετέος μπορεί να ορκίζει μια κυβέρνηση; Και πώς ένας πολιτικός που με βάση τους Κανόνες είναι εν δυνάμει αφορισμένος μπορεί να ασκεί καθήκοντα; Και πώς ένας επίορκος μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση;

Η απάντηση είναι απλή: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.

Και επειδή Εκκλησία είναι και ο λαός, αυτός είναι που πρέπει να απαιτήσει να εφαρμοστούν οι Κανόνες. Αρκεί και ένας καλόγηρος να κρατήσει την Ορθοδοξία, αν και υπάρχουν πολλοί περισσότεροι ευτυχώς.

Με βάση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 Κανόνες του Ιερού Πηδαλίου (Κανόνες Λειτουργίας της Εκκλησίας) και άλλα 4 άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος καθαιρούνται και αφορίζονται αναδρομικά αυτοί που όρκισαν τις κυβερνήσεις αλλά και τις κυβερνήσεις που ορκίστηκαν από αυτούς αντίστοιχα.

Είναι όλοι τους εν δυνάμει καθαιρετέοι και αφορισμένοι.

Έτσι, ό,τι κακό εναντίον του ελληνικού Ορθοδόξου λαού έγινε έως τώρα είναι άκυρο και ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ αμέσως, όπως για παράδειγμα καταργούνται αμέσως όλα τα μνημόνια, όλες οι αποφάσεις για την αντίχριστη παιδεία που επέβαλλαν, για την μουσουλμανοποίηση της χώρας, κι ένα σωρό άλλες κακόβουλες, αντεθνικές και αντορθόδοξες αποφάσεις.

Το Ιερό Πηδάλιο είναι το βιβλίο που περιέχει όλους τους έγκυρους Κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Βέβαια, οι Κανόνες δεν είναι μόνο για ό,τι μας “συμφέρει”, αλλά πρωτίστως υπάρχουν για να προφυλάσσουν τον λαό από κινδύνους πνευματικούς και υλικούς και πρέπει να τηρείται με σκοπό, όπως εξαγγέλλεται στο προοίμιο του βιβλίου, να ωφεληθούν οι χριστιανοί. Το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι ο θεμελιώδης νόμος επάνω στον οποίο βασίζεται η διαμόρφωση ολόκληρης της νομοθεσίας της Ελλάδας όσον αφορά τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του πολίτη, την οργάνωση και βασικούς κανόνες λειτουργίας του ελληνικού κράτους και των θεσμών.

Ελληνικέ λαέ κατοχυρώνεσαι στο Δίκαιο βάση των Κανόνων Λειτουργίας της Εκκλησίας αλλά και με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα.

ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΙΕΡΟΥ ΠΗΔΑΛΙΟΥ και Μετάφραση:

ΠΗΔΑΛΙΟΝ, ΚΑΝΩΝ ΙΑ, Σ’ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
Μηδείς εν τω ιερατικώ καταλεγομένων τάγματι, ή λαϊκός, τα παρά των Ιουδαίων άζυμα εσθιέτω, ή τούτους προσοικειούσθω, ή εν νόσοις προσκαλείσθω, και ιατρείας παρ΄αυτών λαμβανέτω, ει εν βαλανείοις τούτοις παντελώς συλλουέσθω. Ει δε τις τούτο πράξαι επιχειροίη, ει μεν Κληρικός είη, καθαιρείσθω, ει δε λαϊκός αφοριζέσθω.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Κανόνας ΙΑ’: “Κανένας από εκείνους που συγκαταλέγονται στο ιερατικό τάγμα ή λαϊκός (πολίτης) να μην τρώει τα άζυμα από τους Εβραίους, ούτε να γίνεται φίλος με αυτούς, ή όταν είναι ασθενής, να τους προσκαλεί και να λαμβάνει θεραπεία από αυτούς, ούτε σε δημόσια λουτρά να μην λούζεται καθόλου μαζί τους. Και αν κάποιος επιχειρήσει να πράξει αυτό, αν είναι κληρικός, να καθαιρείται, αν είναι λαϊκός, να αφορίζεται”.
[ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ προσοικειούσθω: προσοικείω (προσοικειώνω) -ση, η εξοικείωση (μτφ.) το να πάρει κανείς κάποιον με το μέρος του συνώνυμα: προσεταιρισμός].

ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΒΙΝΟ
ΕΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΔΟΓΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ…..
Κανών 45ος ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ
“Επίσκοπος ή Πρεσβύτερος ή Διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος μόνον, αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς ως κληρικοίς ενεργήσαι τι, καθαιρήσθω”.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Αν κάποιος Επίσκοπος, Πρεσβύτερος ή διάκονος με τους αιρετικούς συμπροσευχηθεί μόνο, να αφορίζεται, κι αν επέτρεψε σε αυτοὺς ως κληρικοὶ να πράξουν κάτι, τότε να καθαιρούνται οι ορθόδοξοι που το επέτρεψαν.Κανών 46ος ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ
«Ει τις κληρικός ή λαϊκός εισέλθοι, εις συναγωγήν Ιουδαίων ή αιρετικών, προσεύξασθαι, και καθαιρείσθω και αφοριζέσθω».

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

“Αν κάποιος κληρικός ή λαϊκός εισέλθει σε συναγωγή Εβραίων ή αιρετικών, για να προσευχηθεί, και να καθαιρείται και να αφορίζεται”.


Κανών 11ος ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ
“Ει τις καθηρημένω κληρικός ων κληρικώ συνεύξηται, καθαιρείσθω και αυτός”.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Εάν κάποιος συμπροσεύχεται μαζί με καθηρημένο κληρικό να καθαιρείται και αυτός.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Άρθρο 3, §1.

«Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Eίναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Iερά Σύνοδο των εν ενεργεία Aρχιερέων και από τη Διαρκή Iερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Kαταστατικός Xάρτης της Eκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Tόμου της κθ΄ (29) Iουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928».

Άρθρον 16,§2
Η παιδεία αποτελεί βασικὴ ἀποστολὴ του Κράτους, έχει δε ως σκοπὸ την ηθικὴ, πνευματικὴ, επαγγελματικὴ και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως και την διάπλαση αυτών ως ελευθέρων και υπευθύνων πολιτών.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΗΘΟΣ;;;!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ;;; !!! :


Άρθρο 33
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίδει ενώπιον της Βουλής τον ακόλουθον όρκον . “Ορκίζομαι εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ διά την πιστήν τους τήρησιν, να υπερασπίζω την εθνικήν ανεξαρτησίαν και ακεραιότηταν της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τας ελευθερίας των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδον του Ελληνικού λαού.”

ΜΟΥΓΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ…..


Άρθρο 59
Οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους, δίδουν εις το Βουλευτήριον και εις δημόσιον συνεδρίαν τον ακόλουθον όρκον “Ορκίζομαι εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος να είμαι πιστός εις την Πατρίδαν και το δημοκρατικόν πολίτευμα, να υπακούω εις το Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώ ευσυνειδήτως τα καθήκοντά μου”.

ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ

ΣΕ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΟΥ

ΣΕ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΟΥ

ΤΜΗΜΑ Δ’: Ακροτελεύτια διάταξη

Άρθρο 120

Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

SOCRATESNIOS