Ο ραδιοφάρος της Σκύρου ήταν εκτός λειτουργίας και κατά την απογείωση των δύο Mirage 2000-5

​Τι σημαίνει αυτό ;
Ευθύνεται για την πτώση του Μιράζ 2000-5 το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ), που έδωσε εντολή στους δύο πιλότους να συνεχίσουν.....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

ΚΟΝΤΡΑ Ισραήλ - Λιβάνου στα σύνορα! ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ η ειρήνη, λένε οι Λιβανέζοι...

Οι ηγέτες του Λιβάνου κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι απειλεί τη σταθερότητα της παραμεθόριας περιοχής μεταξύ των δύο χωρών, όπου η ειρήνη έχει επικρατήσει σε μεγάλο βαθμό μετά τον πόλεμο του 2006.....


Ο πρόεδρος Michel Aoun, ο πρωθυπουργός Saad al-Hariri και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Nabih Berri συμφώνησαν την Τρίτη να δράσουν για να εμποδίσουν το Ισραήλ να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα του Λιβάνου και να απειλήσει μια υπεράκτια ενεργειακή μονάδα σε αμφισβητούμενα ύδατα.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι το τείχος χτίζεται στο έδαφός του, ενώ η Βηρυτός λέει ότι περνά μέσα από έδαφος που ανήκει στον Λίβανο αλλά βρίσκεται στην ισραηλινή πλευρά της μπλε γραμμής. Η σχετική περιοχή είναι από όπου ο ΟΗΕ όρισε την αποχώρηση του Ισραήλ από το νότιο Λίβανο το 2000.

Τα σχέδια του Λιβάνου για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανοικτή θάλασσα στα αμφισβητούμενα θαλάσσια ύδατα έχουν αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο κρατών.


Με πληροφορίες από Reuters