...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

Έγινε γνωστό για την πιθανή ανάπτυξη των πυραύλων «Zircon» στα βαριά πυρηνοκίνητα καταδρομικά

© Υπηρεσία Τύπου του Βορείου Στόλου Το βαρύ καταδρομικό πυρηνοκίνητο που φέρει πυραύλους  «Πέτρος ο Μέγας». Φωτογραφία αρχείου....

ΜΟΣΧΑ 16 Ιανουαρίου – RIA Novosti. Τα συγκροτήματα επίθεσης  με πυραύλους cruise «Zircon» μπορούν να εγκατασταθούν σε βαριά πυρηνoκίνητα καταδρομικά  σκάφη του ρωσικού ναυτικού μέσα σε 

έξι μήνες.  Με αυτό το όπλο η επίθεση εναντίον των πολεμικών πλοίων θα είναι ανέφικτη για την σύγχρονη αεράμυνα (PVO) από κάθε εχθρό δήλωσε ο πρώην  διοικητής του στόλου της Βαλτικής  (2001-2006) Ναύαρχος  Βλαντιμίρ Valuev.
Στην Ρωσία αναπτύχθηκε  το   Πυραυλικό  συγκρότημα για πλοία  «Ζιργκόν», γράφει η Γερμανική εφημερίδα Stern[1], το οποίο  θα αποτελέσει  πραγματική απειλή για αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ. Το άρθρο αναφέρεται στον εκσυγχρονισμό των ρωσικών βαρέων   πυρηνικών καταδρομικών που φέρουν πυραύλους, το  «Ναύαρχος Ναχίμοφ» και το  «Πέτρος ο Μέγας», τα  οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα είναι εξοπλισμένα  με το  σύγχρονο σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-500  με βλήματα cruise Caliber  «και υπερηχητικούς πυραύλους cruise» Zircon «3M22, που θα  είναι σε θέση να φτάσουν την  ταχύτητα  που είναι έξι φορές από την  ταχύτητα του ήχου (πάνω από δύο χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο) και να  χτυπήσουν  στόχους σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων

Το άρθρο σημειώνει  ότι η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον είναι απίθανη, αλλά  η Ρωσία θα πρέπει να αναβαθμίσει την χρησιμοποίηση των  καταδρομικών   σκαφών  για να ενισχύσει την εικόνα μιας υπερδύναμης με «προβολή ισχύος» σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αυτά τα πλοία θα μετατρέψουν τους ωκεανούς της Γης σε «επικίνδυνα νερά» για Αμερικανικά  αεροπλανοφόρα, συνοψίζει  ο συγγραφέας.

«Ο Εξοπλισμός  των  βαριών καταδρομικών πυρηνικών σκαφών που φέρουν πυραύλους με νέα όπλα, αν αποφασιστεί θα διαρκέσει  όχι περισσότερο από έξι μήνες», – είπε στο RIA Novosti ο  Valuev.
Σημείωσε ότι η ταχύτητα 2,5 Mach είναι το όριο για τον σύγχρονο εξοπλισμό άμυνας ενός πιθανού αντιπάλου. «Εάν η ταχύτητα του επιτιθέμενου  πυραύλου Cruise  είναι υψηλότερη – τα όπλα της εναέριας άμυνας καθίστανται πιο αργά σε σύγκριση με αυτόν, έτσι ο πύραυλος » Zirkon «θα φτάσει ανενόχλητα  στο στόχο του, ξεπερνώντας το σύστημα αεράμυνας», πιστεύει ο ναύαρχος.

Κατά τη γνώμη του, «αυτό θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα της εγχώριας παραγωγής πυραύλων». «Ένα όπλο πυραύλων με ταχύτητα 5 Mach θα είναι ανέφικτο για κάθε πιθανό αντίπαλο», δήλωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου. Ο Βαλούγιεφ πιστεύει ότι «εάν οι Γερμανικές προβλέψεις είναι δικαιολογημένες, θα κατασκευαστούν νέα επιφανειακά και υποβρύχια πλοία για τα κατασκευαζόμενα νέα πυραυλικά όπλα, καθώς και για τα  ήδη υπάρχοντα στο ρωσικό ναυτικό».

Το συγκρότημα πυραύλων  «Zircon» –  είναι η  τελευταία εξέλιξη των ρωσικών σχεδιαστών. Σύμφωνα με πληροφορίες από ανοικτές πηγές, την  δημιουργία του διαχειρίζεται το «NPO Mashinostroyenia». Οι εργασίες για το έργο είναι κλειστού τύπου. Είναι γνωστό μόνο ότι ο πύραυλος θα είναι ικανός να επιταχύνει σε 5-10 Makhs και να χτυπήσει στόχους σε εύρη 300-500 χιλιομέτρων. Για λόγους σύγκρισης, επί του παρόντος το ρωσικό ναυτικό είναι οπλισμένο με αντι-πλοίων  βλήματα που οι  ταχύτητες φτάνουν τα  2-2,5 Mach το πολύ.

Αναφορές

https://www.stern.de
https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr