...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

To NI είπε γιατί οι ΗΠΑ πρέπει να σέβονται τους S-400

© RIA Novosti/Αλέξανδρος Galьperin S-400. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 19 Ιανουαρίου  – RIA Novosti. Το Ρωσικό αντιαεροπορικό  σύστημα πυραύλων S-400 Triumph  [1] είναι ένα είδος όπλων που αλλάζει.....
τους «κανόνες του παιχνιδιού», γράφει το Εθνικό Συμφέρον (National Interest) [2].

Όπως σημειώνει η έκδοση, το S-400 ξεπερνά τα δυτικά ανάλογα με διάφορους τρόπους. Κατ ‘αρχάς, το ρωσικό μοντέλο μπορεί να ξεκινήσει  μερικούς αντιπυραυλικούς κατευθυνόμενους πυραύλους ποικίλης εμβέλειας ταυτόχρονα. Συγκεκριμένα, το NI αναφέρει τέσσερα τέτοια βλήματα, τα οποία φτάνουν στα 40, 120, 250 και 400 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Το  Αμερικανικό  «Patriot», όπως γράφει η έκδοση, είναι σε θέση να εκτοξεύσει πυραύλους με πτήση μόλις 96 χιλιομέτρων.
Δεύτερον, το Εθνικό Συμφέρον  σημειώνει την εξαιρετική απόδοση ενός από τους  αντιαεροπορικούς πυραύλους (9M96E2 με απόσταση κάλυψης 120 χιλιομέτρων), τον  οποίο  μπορούν να εκτοξεύσουν τα S-400.
Η δημοσίευση γράφει ότι ένας τέτοιος πύραυλος όχι μόνο πετάει με ταχύτητα πέντε χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο, αλλά είναι επίσης ικανός να καταρρίπτει στόχους που πετούν σε ύψος μέχρι πέντε μέτρα πάνω από το έδαφος.

Όπως σημειώνεται από έναν από τους κορυφαίους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες Carlo Kopp, το S-400 μπορεί να εξοπλιστεί με ειδικά ραντάρ, που έχουν σχεδιαστεί για να νικήσουν τα σύγχρονα stealth αεροσκάφη, όπως το F-22 και F-35.

Ταυτόχρονα, η δημοσίευση τονίζει ότι η ανάπτυξη του S-400 επιτρέπει στη Ρωσία να έχει σχετικά μικρό στόλο μαχητικών  σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Οι εμπειρογνώμονες σημειώνουν επίσης ότι το Ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος αποτελεί πραγματική απειλή για συγκροτήματα αεροπορίας  των ΗΠΑ και ορισμένων άλλων χωρών  του ΝΑΤΟ που εντοπίζουν και στοχεύουν. Συγκεκριμένα, η έκδοση γράφει για το αμερικανικό αεροπλάνο της μακρινής ανίχνευσης ραντάρ του Boeing E-3 Sentry, το οποίο είναι  ευάλωτο για το S-400.

Το S-400 είναι επίσης σε θέση να καταρρίψει  βαλλιστικούς πυραύλους, το οποίο, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, έχει γίνει το κύριο επιχείρημα στην πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας για να υπογράψει συμβόλαιο με τη Ρωσία για την αγορά του συστήματος αντιαεροπορικών πυραύλων.
Ωστόσο, η δημοσίευση διευκρινίζει ότι οι εντυπωσιακές δυνατότητες του S-400 έναντι των βαλλιστικών πυραύλων δεν είναι γνωστές αξιόπιστα.

Σε γενικές γραμμές, το  Εθνικό Συμφέρον χαρακτηρίζει σημαντικές  τις συμβάσεις  μεταξύ της Ρωσίας και κάποιων χωρών μελών του ΝΑΤΟ (Ελλάδα και Τουρκία), καθώς και παραδοσιακών εταίρων των ΗΠΑ για την στρατιωτική συνεργασία  (Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), που προμηθεύτηκαν τον  στρατιωτικό εξοπλισμό.

Συνοψίζοντας, η δημοσίευση διαμαρτύρεται για την έλλειψη ανησυχίας στους Αμερικανικούς ανώτερους κύκλους σε σχέση με το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το ρωσικό S-400 στον κόσμο.

References ↑ С-400 «Триумф»
   ( https://ria.ru/spravka/20171009/1506452132.html ) ↑ National Interest
   ( http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/russias-s-400-way-more-dangerous-you-think-24116 )
https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr