...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Μακεδονία Survivor

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τότε κομιτατζήδες, σήμερα αγωγοί ενέργειας θέλουν να σφαγιάσουν  την Μακεδονία μας.
Πάντα θα είναι κιβδηλοποιοί ή περί ψευτομακεδόνων....Οι κομιτατζήδες της παγκοσμιοποίησης κραδαίνουν την μάχαιρα επί της Αγιοτόκου  Μακεδονικής ΓΗΣ και η Ελλάδα στερείται από ηγέτες τύπου Παύλου Μελά και Γερμανού Καραβαγγέλη.

Εισερχόμαστε στην ουσία.

Υπάρχουν δύο σενάρια εξελίξεων , ένα καλό και ένα κακό.
Αν επικρατήσει το κακό σενάριο , ο Θεός να φυλάει , τότε θα θυμηθούμε τα βάσανα της Συρίας που ήθελαν να της περάσουν τον καταριανό αγωγό και την αιματοκύλισαν .
Αν επικρατήσει το καλό σενάριο θα σωθούμε ξώφαλτσα λόγω αμείλικτης σύγκρουσης συμφερόντων στην περιοχή των Βαλκανίων και αυτό θα είναι ΘΑΥΜΑ.

Όταν ξέσπασε το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων με δύο άρθρα μας προσπαθήσαμε να δώσουμε το στίγμα των γεωπολιτικών παρασκηνίων στην περιοχή μας. 

« Η Μακεδονία αναβαθμίζεται τώρα στο πιο κρίσιμο σημείο του Πλανήτη.» 

« Ο Turkish Stream ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ «μάχες» δραματικών εξελίξεων στα Βαλκάνια και στο ΑΙΓΑΙΟ.» 

ΤΏΡΑ είμαστε μόνοι δίχως μακεδονομάχους εν ζωή 

Μόνο η Αγιότητα μπορεί να συνεπάρει το πλήθος.

Η ομολογιακή παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Παντελεήμονος του Β΄ γέμισε το 1992 την Θεσσαλονίκη με ένα εκατομμύριο κόσμο .

Τι άλλαξε από το 1992 άραγε;

Η διαπλοκή και οι ισορροπίες παντού δίνουν το στίγμα της εποχής μας  ακόμη και σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

Όμως το γενετικό υλικό των ηρώων μας υφίσταται και οι ζώσες Ελληνικές ψυχές θα πάνε πάλι  στα συλλαλητήρια με τις ευλογίες του Ουρανού.

Θα πρέπει όμως να υπολογιστούν και οι ψυχές της Ομογένειας που φρίττει με αυτά που βιώνουμε.

« Πρόεδροι και στελέχη 18 εθνικοτοπικών ομοσπονδιών που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο «Σταθάκειο Κέντρο» στην Αστόρια, ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούν συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του. Το ψήφισμα μέχρι στιγμής συνυπογράφεται από 21 ομοσπονδίες.
Παράλληλα, απευθύνεται η προειδοποίηση πως οποιοσδήποτε πολιτικός, συνυπογράψει μία απόφαση που θα επιτρέπει την χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με γεωγραφικό ή επιθετικό προσδιορισμό, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή της Οργανωμένης ομογένειας.
Ανοίγοντας τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας καλωσόρισε τους συγκεντρωθέντες, χαιρετίζοντας το αίσθημα ευθύνης τους απέναντι στις οργανώσεις τους και τον Ελληνισμό.
«Είμαστε εδώ για να σταθούμε στο πλευρό της Παμμακεδονικής, για να λυθεί το θέμα της ονομασίας όχι προς όφελος των παραχαρακτών της ιστορίας, αλλά της Ελλάδας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να σταλεί το μήνυμα και προς την Ελλάδα, και προς την Αμερική, από την Ομογένεια, ότι κανείς μας δεν θέλει να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων». Του Αποστόλη Ζουπανιώτη http://www.greeknewsonline.com/ichiro-ochi-tis-ellinoamerikanikis-kinotitas-se-onoma-ton-skopion-me-ton-oro-makedonia/  https://www.pentapostagma.gr/
Με αυτά που γίνονται τώρα είναι για δάκρυα.
Το Σκοπιανό θα ανοίξει το Βορειοηπειρωτικό λίαν συντόμως.
Η  θέση της Μακεδονίας  « ανακατεύει  τα νερά» δηλ. τις διαδρομές των ενεργειακών αγωγών  γιατί δεν θέλουν τα ΦΩΤΑ της δηλ. τις ιστορικές αλήθειες της αλλά άδικο κέρδος από αυτήν. 
Να γιατί ξαφνικά τόσο σφίξιμο για την ονομασία!! 
Το παιχνίδι και η καραμπόλα των ανταγωνιζόμενων ενεργειακών αγωγών που θέλουν να περάσουν από εδώ.
Ένας ισχυρός λόγος με τον οποίο θα μπορούν οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τον πειρασμό του Turkish Stream  είναι να εντάξουν τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας ( βλ. Σκόπια και Αλβανία ) στο ΝΑΤΟ και να στεγανοποιήσουν την περιοχή για τα ρωσοτουρκικά συμφέροντα. 
Το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι όμως το ΑΓΚΑΘΙ στην διαδικασία ένταξης της χώρας. 
Για να βγει αυτό το αγκάθι πρέπει να πληγωθεί η ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας. 
Η Αγιοτόκος Μακεδονία έχει μπερδέψει τούτες τις μέρες τις προθέσεις των ισχυρών της γης. 
Η μεν τουρκία φαίνεται να μην θέλει ολοκλήρωση των ενταξιακών διαδικασιών των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για να κάνει το δικό της παιχνίδι με τους αγωγούς. 
Φυσικά ακολουθεί η Ρωσία να μην θέλει να βγει το αγκάθι της ονομασίας των Σκοπίων για να περάσει στην Ευρώπη ο   Turkish Stream που θα τις αποδώσει ενεργειακά οφέλη  
Και στο τέλος η Γερμανία αναλογίζεται αν ο ΤΑΡ δυτικών συμφερόντων  στον νότιο διάδρομο είναι ικανός να της εξασφαλίσει ανταγωνιστικές τιμές φυσικού αερίου. 
Ο ένας πιέζει τον άλλο και στην μέση έχουν την Μακεδονία μας και την εξαθλιωμένη από τα μνημόνια Ελλάδα. 
Η εικονικότητα της γεω-οικονομίας σε όλο της το μεγαλείο. 
Το πάρε- δώσε με αντίκρισμα τον πολλών χιλιάδων ετών  ιστορικό θησαυρό της Μακεδονίας;  
Αν η Ελλάδα δεν είχε τον δυσβάστακτο κάματο των μνημονίων θα μπορούσε να ήταν σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση. 
Να γιατί μας έφεραν τα μνημόνια …για να μας έχουν όλοι του χεριού τους, ο καθείς ανάλογα με τα συμφέροντα του. 
Και τώρα τι;   
Οι ισχυροί παίκτες του πλανήτη κοιτάζονται στα μάτια σαν τα αρπακτικά με οπτικό ορίζοντα την στενή αυτή λωρίδα της ΓΗΣ που λέγεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. 
Είναι η κρίσιμη στιγμή να δρομολογήσουν παιχνίδια μέσω των περιφερειακών παικτών της περιοχής μας. 
Ονόματα δεν λέμε διότι κάθε μέρα τους συναντούμε στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Βόρειο Ήπειρο. 
Φαίνεται ότι σύντομα η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα ανακατέψει τα νερά του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ και θα φέρει μακροχρόνιες γεωπολιτικές παθήσεις στην επιφάνεια. 
Η πλοκή των συμφερόντων είναι τόσο ισχυρή που τελικά το  ψευτο- οικοδόμημα από τούβλα σαν χαλβά θα διασαλευθεί . 
Τελειώνοντας  
Όποιος παίζει με το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ παίζει με την ίδια την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ, μη γένοιτο και το ΠΕΡΙΒΟΛΙ της στον ΑΘΩΝΑ που είναι η ζωτική καρδιά της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. 
Τα υπόλοιπα σύντομα μπροστά μας. 
Όσοι έχουν ακόμη μάτια θα δούνε το Πανάχραντο Χέρι της Πυλωρού της Μακεδονίας και του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ με ζωντανά θαύματα.
Οι δικές αμαρτίες είναι ανίκανες για να χαθεί η ΑΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Απλώς εμείς θα ταλαιπωρηθούμε , όπως και συμβαίνει
ΥΠΟΜΌΝΗ μπόρα δαιμονική είναι και θα περάσει
Μακεδονία Survivor
Με Πίστη και Ελπίδα 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας