...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Ρωσία: Εκσυγχρονισμένα MiG-31BM σε υπηρεσία με την Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση

Τα πρώτα εκσυγχρονισμένα αναχαιτιστικά MiG -31BM εντάχθηκαν στην δύναμη της 14ης Αεροπορικής Στρατιάς στην ρωσική Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση.....
Όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές, τα μαχητικά εκσυγχρονίσθηκαν στο εργοστάσιο «Σόκολ» στο Νίζνυ Νόβγκαραντ και πλέον επιχειρούν με το Αεροπορικό Σύνταγμα που εδρεύει στο Κρασναγιάρσκυ Κράυ.

Η αναβαθμισμένη έκδοση του MiG-31 χαρακτηρίζεται από ρωσικά ΜΜΕ «τρεις φορές πιο αποτελεσματική» εν σχέσει με τα «απλά» αεροσκάφη του τύπου, χάρη στα εκσυγχρονισμένα ηλεκτρονικά, το ραντάρ διάταξης φάσης και τα όπλα νέας γενεάς. Σχεδιασμένα για μακρές περιπολίες αεράμυνας και με δυνατότητα αναχαίτισης στόχων από μεγάλες αποστάσεις, τα θηριώδη Foxhound, όπως χαρακτηρίζονται από το ΝΑΤΟ, μπορούν να παρακολουθούν μέχρι 10 στόχους ενώ δύνανται να πλήξουν ταυτόχρονα έξι.


Τα εκσυγχρονισμένα MiG-31BM διατηρούν το σύστημα ανεφοδιασμού εν πτήσει, ο δε οπλισμός περιλαμβάνει βλήματα αέρος-αέρος μεγάλης ακτίνας της οικογενείας R-33 και τα μικρότερης εμβέλειας R-73. Η επιχειρησιακή οροφή των MiG-31 ανέρχεται, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, σε 20.600 μ. ενώ το μέγιστο βάρος κατά την απογείωση φθάνει τους 46,2 τόννους. Με τυπικό φορτίο τεσσάρων βλημάτων R-33 και δύο εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου, η εμβέλεια του Foxhound εκτιμάται στα 3.000 χλμ.


Α.Θ

ptisidiastima.com