...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ονομάζεται το ιδανικό όπλο της Ρωσίας

© RIA Novosti / Maxims of Pancakes Το Ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων και πυροβόλων όπλων «Pantsir-S». Φωτογραφία αρχείου...

ΜΟΣΧΑ, 21 Ιανουαρίου – RIA Novosti. Το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων και πυροβόλων όπλων «Pantsir-S» ή “Καβούκι S” είναι το ιδανικό όπλο για την απόκρουση μαζικών επιθέσεων με χρήση

μη επανδρωμένων αεροσκαφών ανάλογο  με αυτό   οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν , γράφει το Εθνικό Συμφέρον [1].
Αυτό το σύμπλεγμα, είναι  επίσης γνωστό με το όνομα του κώδικα  του NATO SA-22 Greyhound, είναι ο κληρονόμος τέτοιων συστημάτων αεράμυνας όπως το  Shilka και Tunguska. Το «Καβούκι S» είναι χτισμένο στο σασί ενός  φορτηγού αυτοκινήτου  για μεγαλύτερη κινητικότητα, φέρει οπλισμό από δύο πυροβόλα των  30 χιλιοστών, το καθένα από τα οποία μπορεί να κάνει μέχρι 40  βολές  ανά δευτερόλεπτο, καθώς και 12 αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στη Συρία, αυτά τα συγκροτήματα έπληξαν επανειλημμένα διάφορους  πυραύλους και αεροσκάφη. Έτσι, τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους πυροβόλησαν δύο πυραύλους, τους οποίους  πυροδότησαν  οι μαχητές εναντίον της  αεροπορικής βάσης του Khmeimim, σημειώνει  το άρθρο.

Τα «Καβούκια S» στη Συρία δεν προσελκύουν την προσοχή αναλυτών και δημοσιογράφων όπως το S-400, σε μεγάλο βαθμό λόγω του γεγονότος ότι το σύστημα αυτό είναι μικρής εμβέλειας, γράφει to  NI. Λειτουργεί ως η τελευταία γραμμή άμυνας στο σύστημα αεράμυνας και είναι επίσης  υπεύθυνο  για την αντιμετώπιση αεροσκαφών χαμηλής πτήσης, ελικοπτέρων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων. Αυτή η ικανότητα κερδίζει καίρια σημασία στις σύγχρονες συνθήκες, σημειώνει η έκδοση.

Στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών δεν υπάρχει σύστημα παρόμοιο με το «Καβούκι S», καθώς ο Αμερικανικός  στρατός αναμένει ότι όλες τις απειλές από τον  αέρα θα μπορέσουν να εξαλειφθούν από  την Αμερικανική Αεροπορία, γράφει ο συγγραφέας.

Ωστόσο, στην πρώτη, αποφασιστική φάση της ένοπλης σύγκρουσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να μην είναι σε θέση να κερδίσουν την υπεροχή του αέρα. Επιπλέον, αν και  τα Αμερικανικά  μαχητικά  κατέρριψαν αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη  στη Συρία, το κόστος των εναλώμενων  πυραύλων και καυσίμων πιθανότατα υπερέβη το κόστος των κατεστραμμένων  αεροσκαφών.

Η επίθεση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών  στη Ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim δείχνει ότι τέτοια συστήματα είναι απαραίτητα, δεδομένου ότι για  αρκετά αεροπλάνα περιπολίας θα έχουν  πολύ μικρό χρόνο για να απωθήσουν περιπτώσεις μαζικών επιθέσεων τέτοιων αεροσκαφών (drones). Στο μέλλον, πιθανότατα, οι ίδιες οι επιθέσεις θα γίνουν πολύ πιο μαζικές , καταλήγει το Εθνικό Συμφέρον.

Τη νύχτα της 6ης Ιανουαρίου, οι μαχητές επιχείρησαν να επιτεθούν στην αεροπορική βάση του Khmeymim  και στο κέντρο εφοδιασμού  του Πολεμικού Ναυτικού στο Tartus, εκτοξεύοντας 13 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones- κηφήνες) . Ο Ρωσικός στρατός ήταν σε θέση να καταλάβει τον έλεγχο έξι οχημάτων και επτά κατέστρεψαν τα συγκροτήματα «Pantsir-S»-(Καβούκι-S).

References ↑ National Interest
   ( http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/russia-just-might-have-the-perfect-weapon-crush-swarm-24144 )
https://ria.ru/tokoutsavaki.blogspot.gr/