...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Σκύλιασαν: «Η λύση πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία»

Του Άρη Δημόπουλου
Αν η παραπάνω φράση λεγόταν από τυχόν περιθωριοποιημένες ομάδες ακόμη και εντός Ελλάδας, τότε μικρή αξία θα είχαν αφού δεν θα μπορούσαν επί της ουσίας να επηρεάσουν τις εξελίξεις....


Ωστόσο όταν αυτού του είδους τα λεγόμενα υποστηρίζονται από τα “σπλάχνα” του κυβερνώντος κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ), ο κίνδυνος είναι αρκετά μεγάλος.

Την ώρα λοιπόν που απαιτείται περισσότερο από ποτέ εθνική συνοχή για το Σκοπιανό, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα της παρέμβασης επιχειρεί να…διδάξει στον ελληνικό λαό λίγη “πραγματική ιστορία”, προσφέροντας παράλληλα το «ελαιόκλαδο» για να λήξει το ονοματολογικό.

Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο της 5ης Συνόδου του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνεται ολοφάνερα η….”μοχθηρή” στάση της Ελλάδας -τόσων των πολιτών όσο και της κυβέρνησης- που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν εμπόδιο στην επίλυση του Σκοπιανού, από κοινού με τις εθνικιστικές ομάδες του γειτονικού κρατιδίου.

Μάλιστα μέσα στο τελικό κείμενο, κομμάτι του οποίου δημοσιεύτηκε από το protothema, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο “ελληνικός εθνικισμός” ήταν και είναι υπαίτιος για την καλλιέργεια μίσους προς τον λαό των Σκοπίων!!!

Παράλογα πράγματα που ελπίζουμε να μην βρίσκουν σύμφωνους τα στελέχη της κυβέρνησης και όσους την στηρίζουν, αν και οι μέχρι στιγμής τοποθετήσεις μάλλον μας διαψεύδουν.Τρανό παράδειγμα στάθηκε η επομένη του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, όπου ακόμη και Υπουργοί της κυβέρνησης αναφέρθηκαν στις «φωνές ενός σκοτεινού παρελθόντος» αλλά και σε «νοσταλγούς της χούντας».

Ωστόσο επειδή τα πολλά λόγια είναι περιττά, διαβάστε παρακάτω ποια είναι η θέση της Νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος για το ονοματολογικό, η ομάδα του οποίου έχει σχεδόν εξ ολοκλήρου αναλάβει τις διαπραγματεύσεις:

«Τα προηγούμενα χρόνια βρεθήκαμε μπροστά σε εθνικιστικές κορώνες και από τις δύο πλευρές, με τις ελληνικές κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ αλλά και τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι να φτάνουν την κατάσταση στα άκρα.

Ο ελληνικός εθνικισμός επέβαλε εκδικητικό εμπάργκο που οδήγησε σε περαιτέρω φτωχοποίηση της ΠΓΔΜ και προσπάθησε να καλλιεργήσει το μίσος για το γειτονικό λαό. Τα αλυτρωτικά αισθήματα καλλιεργήθηκαν εκατέρωθεν, μέσα από ιστορικές ανακρίβειες, με σκοπό η κάθε εθνικιστική αφήγηση να εξυπηρετήσει τις αντίστοιχες δικές της στοχεύσεις.

Να βρεθεί ένα όνομα για όλες τις χρήσεις, κοινά αποδεκτό και από τους δύο λαούς, το οποίο θα περιέχει τον όρο “Μακεδονία” μέσα σε σύνθετη ονομασία».

Αυτή είναι η θέση τους και είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια, θέση την οποία πάρα πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι φαίνεται πως αγνόησαν το 2015.


el.gr