...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

“ΕΠΕΜΒΑΣΗ” ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΚΩ ΚΑΙ ΡΟΔΟ

Σχετική εικόνα
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”....


Διαβάζουμε στην εφημερίδα της Ρόδου “δημοκρατική” την παρακάτω είδηση:
«Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει πλέον η Άγκυρα σε σχέση με τους Μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα, καθώς μετά την Θράκη προσπαθεί να εξαπλώσει την επιρροή της στα Δωδεκάνησα! Με αιχμή του δόρατος τον πανίσχυρο Τούρκο αντιπρόεδρο Χακάν Τσαβούσογλου ο οποίος κατάγεται από τη Ροδόπη και αποτελεί δεξί χέρι του Ερντογάν (σ.σ. που η ελληνική κυβέρνηση του επέτρεψε την περιοδεία στη Θράκη, λίγο διάστημα πριν έλθει στην Ελλάδα ο Ρετζέπ – Ταγίπ Ερντογάν, όπου πέρασε απίστευτα διχαστικά μηνύματα προς τη μουσουλμανική μειονότητα), η Τουρκία επιχειρεί πλέον να χειραγωγήσει τους περίπου 3 χιλιάδες μουσουλμάνους που ζουν στη Ρόδο και την Κω! Πριν από λίγες ημέρες στην Άγκυρα στήθηκε ένα περίεργο σκηνικό με πρωταγωνιστή τον κ. Τσαβούσογλου και μέλη του “Συλλόγου Μουσουλμάνων Κω Αδελφότης” και του “Συλλόγου Μουσουλμάνων Κω Αδελφοσύνη”, που έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους οικοδεσπότες! Μάλιστα, ο ίδιος ο Τούρκος αντιπρόεδρος, ο οποίος είναι επικεφαλής της Διεύθυνσης Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων, ήταν τόσο ευτυχής για τη συνάντηση αυτή, που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:
«Σήμερα υποδεχτήκαμε στην Άγκυρα τους ομογενείς μας που ήρθαν από Ρόδο και Κω και απομακρύναμε τη νοσταλγία. Τους ευχαριστώ όλους για την επίσκεψη»!
Οι δυο αυτοί σύλλογοι, σε συνεργασία με το τουρκικό προξενείο στη Ρόδο, το οποίο έχει απεριόριστες δυνατότητες χρηματοδότησης, αλλά και με τους τρεις “ψευτο-ιμάμηδες” που έχουν επιστρατευτεί σε Ρόδο και Κω, αποτελούν τα “εργαλεία” της Άγκυρας στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μειονοτικά ζητήματα σε ακόμα ένα μέτωπο, πέραν εκείνου της Θράκης!     

Μας “παίρνουν” τα Δωδεκάνησα κι εμείς κοιμόμαστε…

Τα διαβάσατε τα παραπάνω με προσοχή, φίλες και φίλοι Συνέλληνες; Ενώ η Τουρκία “υφαίνει το πουλόβερ” του επεκτατισμού της, η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση ζει σε ένα βαθύ λήθαργο εφησυχασμού και ακόμη περισσότερο υποβοηθάει το έργο της Τουρκίας, επιτρέποντας, χθες, σε Ερντογάν και Τσαβούσογλου να κάνουν σουλάτσα στη Θράκη μας, και αύριο, πιθανώς στη Ρόδο και την Κω! 
Πόσα και πόσα άρθρα δεν έχω γράψει και στα οποία έχω αναδείξει ότι το κομβικό κλιμάκιο της ΜΙΤ στην Ελλάδα έχει έδρα την Κω; Πόσες φορές δεν σας έχω ενημερώσει για πολλά περίεργα που συμβαίνουν στα Δωδεκάνησα με τελευταίο περιστατικό τη “δολοφονία” πράκτορα της ΕΥΠ στην Κω;  
Αντίθετα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πιθανώς θεωρώντας ότι όλα είναι ρόδινα, παραβρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων στην Κάλυμνο και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας πως, όλα βαίνουν καλώς! Αμ δεν το νομίζουμε καθόλου μα καθόλου!

Ο Δήμαρχος που κατάργησε στην Κω την ελληνική Σημαία… 

Εκεί, σε ένα μικρό καφέ που παρέθεσαν οι Αρχές της Καλύμνου, ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε πολλούς “φίλους” του! Μεταξύ αυτών ήταν και η σύζυγος του πρώην Δημάρχου της Κω Κώστα Καϊσερλη, Λίτσα Καϊσερλη! Η οποία προσκάλεσε τον Πρωθυπουργό να επισκεφτεί την Κω, όπως μας ενημερώνει η εφημερίδα “Το βήμα της Κω” της 9ης Ιανουαρίου 2018!    
Όμως, να θυμίσουμε ότι ο πρώην Δήμαρχος της Κω Κώστας Καϊσερλης, είχε πάρει ευθέως θέση υπέρ των λαθρομεταναστών (σ.σ. κατά τους προοδευτικούς, μετανάστες – πρόσφυγες) που έχουν πλημμυρίσει την Κω, “χώνοντάς τα” στον νυν Δήμαρχο: “Θλίβομαι και ντρέπομαι για την απάνθρωπη στάση του Δημάρχου στο τεράστιο πρόβλημα των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών”! Ώστε κύριε πρώην Δήμαρχε, οικονομικοί μετανάστες οι λαθρέποικοι, όταν οι νέοι στην Κω δεν έχουν ψωμί να φάνε και ο τουρισμός στο Νησί έχει καταστραφεί από αυτήν την αθρόα “εισβολή”! 
Ωστόσο, ψάχνοντας “τον βίο και την πολιτεία” του πρώην Δημάρχου, βρήκαμε στην ηλεκτρονική σελίδα Zougla.gr πως, «Την Παραμονή του εορτασμού της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα (σ.σ. το 2012), ο δήμαρχος της Κω κ. Καϊσερλης, αποφάσισε να τοποθετήσει χθες σε όλη την πόλη μια νέα σημαία, που ονόμασε σημαία του δήμου, αντικαθιστώντας τις ελληνικές, μια κίνηση που προκαλεί προβληματισμό ειδικά μία ημέρα πριν από την 7η Μαρτίου! Οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων ανάγκασαν τον δήμαρχο σήμερα το πρωί να κατεβάσει τις μισές και να επαναφέρει αρκετές ελληνικές στη θέση τους λίγο πριν από την παρέλαση, αλλά στο δημαρχείο της πόλης παρέμεινε μόνο μία, αυτή του δημάρχου. 

Αφελής ή κάτι …πολύ περισσότερο ο πρώην Δήμαρχος της Κω;
  
Δείτε παρακάτω τη δικαιολογία του πρώην Δημάρχου Κώστα Καϊσερλη για την ανύψωση της ερυθροκίτρινης σημαίας σε αντικατάσταση της γαλανόλευκης, την ημέρα εορτασμού της απελευθέρωσης των Δωδεκανήσων, στον δημοσιογράφο Γ. Κατσαβάρο από τοπικό κανάλι, στην οποία εξηγεί την “αναγκαιότητα” ύπαρξης της σημαίας, τους συμβολισμούς της, αλλά και τον τρόπο που αποφασίστηκε να γίνει η επίσημη σημαία του δήμου: 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Το πρώτο που έχω να πω είναι ότι έλειπε μια σημαία από τον Δήμο της Κω, όπως έχουν οι περισσότεροι δήμοι σε όλη την Ελλάδα. Φυσικά το έμβλημά μας είναι γνωστό ανά τον κόσμο, αφού προέρχεται από την ιστορία μας και τον πατέρα της ιατρικής, κατά τον ίδιο τρόπο θεωρήσαμε ότι έπρεπε να υπάρχει και μια σημαία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου οι προβληματισμοί, οι αγωνίες και οι ελπίδες των συμπολιτών μας είναι ιδιαίτερα εντεινόμενες, θα έλεγα ότι η δημιουργία και η τεκμηρίωση ενός εμβλήματος ως σημαία είναι αναγκαία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ένα ερώτημα που έχει να κάνει με αρνητικό σχολιασμό, γιατί τοποθετήθηκαν μόνο οι νέες σημαίες και αφαιρέθηκαν οι ελληνικές χθες;
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Αυτές είναι κριτικές οι οποίες γίνονται. Η ουσία είναι ότι ο δήμος έχει αποκτήσει σημαία και αξίζει τον κόπο να έχουμε σημαία. Αυτή η κριτική θα γίνεται ως προς το σχήμα και το χρώμα και όχι ως προς τίποτα άλλο. Η κριτική είναι καλοπροαίρετη και τη δέχομαι, αλλά οφείλω να πω ότι θα έπρεπε να σηματοδοτεί τις αλλαγές, την αγωνιστικότητα και την πίστη ότι μπορούμε να κερδίσουμε.

Είμαστε ψαγμένοι και ανησυχούμε…

Όμως, εμείς που δεν πιστεύουμε στις συμπτώσεις και είμαστε ιδιαίτερα ψαγμένοι, ρωτάμε: Είναι τυχαίο ότι τα Σκόπια επινόησαν τα χρώματα του ερυθρού και του κίτρινου για τη σημαία του νεοσύστατου κρατιδίου τους, όπως ακριβώς και ο πρώην Δήμαρχος της Κω επινόησε τα ίδια χρώματα για τη σημαία του Δήμου του; Όταν τα Σκόπια άγονται και φέρονται στην εξωτερική πολιτική του Ερντογάν;
Είναι τυχαίο πως, τα ίδια χρώματα έχει και ο Σύλλογος της Κωνσταντινουπόλεως Γαλατά Σαράι; Σύνδεσμος οπαδών, της οποίας υπάρχει στο Πλατάνι της Κω (σ.σ. χωριό που απέχει 2 χλμ από το κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού)! Στο οποίο Πλατάνι κατοικούν αρκετοί τουρκόφρονες Οθωμανοί (σ.σ. χαριτζήδες, “άξια” τέκνα του Ερντογάν)!

Ας είστε πιο προσεχτικός κύριε Τσίπρα…

Σε αυτό το σημείο προκύπτει το ζήτημα για τον Πρωθυπουργό μας!
Γνωρίζετε κ. Τσίπρα από παλιά τη σύζυγο του κ. Καϊσερλη; Υπό ποια ιδιότητα σας προσκάλεσε στην Κω; Αποδεχτήκατε αυτήν την ανεπίσημη πρόσκληση; 
Όπως είδαμε στην φωτογραφία που δημοσίευσε “Το βήμα της Κω”, τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος! Θεωρείτε ότι είστε τόσο “αξιαγάπητος” που δεν έχετε ανάγκη προστασίας; 
Και εάν είστε από τους Έλληνες, είστε το ίδιο από τους τουρκόφρονες, που έχουν επανδρώσει τα κλιμάκια της ΜΙΤ, στη Ρόδο, στην Κω και στην Κάλυμνο;   
Γιατί εμείς βλέπουμε στην φωτογραφία, χαλαρό τον Βουλευτή Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερό (σ.σ. Ήταν για πολλά χρόνια Γραμματέας της Ν.Ε. Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ), το φρουρό Ασφαλείας του Πρωθυπουργού να κοιτάει αλλού γι΄ αλλού, ο δε Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης έβγαινε φωτογραφία με μια γνωστή του…
Μετά ταύτα επανέρχομαι…