...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Να τεθεί τέλος στο παλαιστινιακό ζήτημα για να ετοιμαστεί ένας παγκόσμιος πόλεμος

Η συμβολική αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του ισραηλινού Κράτους είναι μόνο το ορατό μέρος ενός σχεδίου για να τερματιστεί....
αυτό που ονομάζεται κοινώς παλαιστινιακό ζήτημα ή πρόβλημα, έτσι ώστε να επιτρέπει μια επίσημη συμμαχία μεταξύ του

αραβικού Συνασπισμού υπό την ηγεσία του Ριάντ και του Τελ Αβίβ για την αντιμετώπιση του Ιράν και των συμμάχων του.
Το σχέδιο αυτό προβλέπει την επέκταση του παλαιστινιακού θύλακα της Γάζας, προσαρτώντας γειτονικά εδάφη του Νότιου αιγυπτιακού Σινά και μια προέκταση στην έρημο του Νεγκέβ στα ανατολικά, τη δημιουργία μιας νέας παλαιστινιακής πρωτεύουσας και να τεθεί υπό την εποπτεία της Ιορδανίας το 35% των εδαφών της Δυτικής Όχθης (το υπόλοιπο θα καταληφθεί από ισραηλινούς οικισμούς), τη χορήγηση από την Σαουδική Αραβία 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Παλαιστινιακή Αρχή και την εγκατάλειψη οποιασδήποτε αξίωσης στην Ιερουσαλήμ ή του δικαιώματος επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων.

Με τη δημιουργία ενός νέου καπιταλιστικού «πολύ πλούσιου, ειρηνικού και ευημερούντος» παλαιστινιακού Κράτους, καβάλα στη Γάζα, το Νεγκέβ και το Σινά, η Σαουδική Αραβία λογαριάζει τη μόνιμη επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και την εξάλειψη κάθε πηγή διαφωνίας ή σύγκρουσης με το Ισραήλ. Θα καταστήσει τότε ευκολότερο να συμμαχήσει με το Ισραήλ, ακόμα και να ενσωματώσει επίσημα το Ισραήλ στον αραβικό στρατιωτικό Συνασπισμό υπό την ηγεσία του Ριάντ για να αντιμετωπίσει το Ιράν, το οποίο οι δύο χώρες θεωρούν ως το κοινό εχθρό που πρέπει να ηττηθεί με όλα τα δυνατά και φανταστικά μέσα.

Η καταστροφή του Ιράν θα ανοίξει το δρόμο για έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας και της Κίνας. Το σχέδιο αυτό, ωστόσο, έχει λίγες πιθανότητες να υλοποιηθεί, παρόλο που χώρες όπως η Αίγυπτος ή η Ιορδανία το έχουν εγκρίνει ανεπίσημα.
Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά

strategika51
infognomonpolitics