...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

Το Ρωσικό μπαλκόνι της Κριμαίας στην Μαύρη Θάλασσα βλέπει ΣΤΕΝΑ δια πάν ενδεχόμενον.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η προσάρτηση της Κριμαίας από τους Ρώσους ήταν το πρώτο βήμα πριν την κάθοδο τους στα ζεστά νερά και την αρχή των εκπληρώσεων των προρρήσεων υπό των Αγίων Πατέρων μας....

Η ανάμιξη της Ρωσικής Στρατιωτικής Μηχανής στην Βιβλική περιοχή της Μεσοποταμίας με τα πολεμικά τεκταινόμενα στην Συρία ήταν ένα επίσης  ενδιάμεσο στάδιο πριν την καθολική τους μεγάλη περασιά προς τα κάτω.

Οι Ρώσοι δεν ξεχνούν κτίζουν τα στρατηγικά τους μονοπάτια.  

Η ΡΩΣΙΑ σταμάτησε προσωρινα  στην ΚΡΙΜΑΙΑ για να συνεχίσει προς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
Αν για εμάς αυτές τις δύσκολες στιγμές το Μακεδονικό είναι ένα φλέγον Εθνικό θέμα ,άλλωστε  πώς να μην είναι  με την πίεση που υφιστάμεθα…
Για τους μεγάλους παίκτες του πλανήτη τα φλέγοντα θέματα αυτή την στιγμή είναι πολλά και φυσικά μέσα σε αυτά είναι και η αναδιάταξη των Δυτικών Βαλκανίων με την ένταξη των Σκοπίων (βλ. αλλαγή ονομασίας) και της Αλβανίας στο  ΝΑΤΟ.
Η γεωπολιτική επικαιρότητα μοιάζει με το άνοιγμα ενός μονοπατιού και πολλές φορές δείχνει προς τα που θα τρέξουν τα γεγονότα.
Μετά την Συρία βλέπουμε ότι η επικαιρότητα και οι πρωτοβουλίες των μεγάλων εστιάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ( Ιράν, χερσόνησος Σινά, Σουέζ, Κουρδικό) , στην Αν. Μεσόγειο ,  στο ενεργειακό ΑΙΓΑΙΟ της προσφυγικής κρίσης, στην Μαύρη Θάλασσα και τελευταία οι ενδιαφερόμενοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους προς την ΚΡΙΜΑΙΑ, αν και αυτό δεν φαινόταν ζωηρά μέχρι τώρα διότι το επισκίαζαν άλλα γεγονότα.
Μέχρι που φάνηκε πρόσφατα.
« Η Ρωσία ανέπτυξε σήμερα στην Κριμαία μια νέα μοίρα πυραύλων επιφανείας – αέρος S-400, μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε μια κλιμάκωση των στρατιωτικών εντάσεων στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, προκαλώντας την επιβολή οικονομικών κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πρόκειται για τη δεύτερη μοίρα αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 που αναπτύσσεται στη χερσόνησο. Η πρώτη αναπτύχθηκε την άνοιξη του 2017 κοντά στο λιμάνι Φεοντόσια.
Η βάση της νέας μοίρα θα βρίσκεται κοντά στη Σεβαστούπολη μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το νέο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, σχεδιασμένο για την υπεράσπιση των συνόρων της Ρωσίας, μπορεί να τεθεί σε λειτουργία μάχης μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, δήλωσε ο Βίκτορ Σεβαστιάνοφ, διοικητής των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, γα συστήματα S-400, γνωστά ως «Θρίαμβος», μπορούν να καταρρίπτουν στόχους στον αέρα σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων και βαλλιστικούς πυραύλους σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.»  https://www.pentapostagma.gr/ 13 Ιανουαρίου 2018
ΓΙΑΤΊ άραγε να εξοπλίζουν οι Ρώσοι την χερσόνησο της  Κριμαίας τώρα, μήπως ως αντίπαλο δέος στην στρατιωτική Αμερικανική τεχνολογία που βαθμιαία εξοπλίζει την Ουκρανία;
Ή βλέπουν και προς τα κάτω…
Οι Ρώσοι γνωρίζουν ότι αυτό που υφίσταται σήμερα στην Τουρκία είναι μια σύντομη μεταβατική κατάσταση και πρέπει να είναι έτοιμοι για ξαφνικές ανατροπές του σκηνικού . Για τον λόγο αυτόν δεν εφησυχάζουν και επιθυμούν να είναι ετοιμοπόλεμοι από το γεωπολιτικό μπαλκόνι της Κριμαίας προς την Κωνσταντινούπολη και τα ΣΤΕΝΑ όπου και θα παιχτούν τα μεγαλύτερα δράματα της Ιστορίας.
Ο Γεωστρατηγικός σχεδιασμός τους βλέπει ΣΤΕΝΑ δηλ. Κωνσταντινούπολη διότι γνωρίζουν ότι στην ευρύτερη περιοχή από Μαύρη Θάλασσα- Δαρδανέλια-  Βαλκάνια - Αιγαίο- Αν Μεσόγειο τα σημερινά  δεδομένα  συντομότατα  θα απορυθμιστούν. 
Russia's Lethal S-400 Air Defense System on Their Way... S-400 Triumph - SA-21 Growler

https://youtu.be/1VK9W_S9qHA
Τι είναι σήμερα η Ρωσική Κριμαία;
Είναι το αεροπλανοφόρο πολλαπλών στρατηγικών δυνατοτήτων της Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα.
Οπότε κάθε νατοϊκή άσκηση μέσα στα νερά της Μαύρης Θάλασσας να μοιάζει με εκδρομή νηπιαγωγείου.
Τι είναι σήμερα η Ελληνιστική Ταυρίδα;
Είναι ο ¨ ΕΞΩΣΤΗΣ¨ των Ρώσων για να βλέπουν από απόσταση αναπνοής τα νεοθωμανικά σχέδια του Σουλτάνου Ερντογάν που θέλει να διανοίξει παράλληλα διώρυγα για να διασφαλίσει οικολογικά τα ΣΤΕΝΑ.
Είναι και κάτι άλλο πολύ σημαντικό που αφορά το παιχνίδι που παίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο…
¨ Μετά την προσχώρηση της Κριμαίας στη σύνθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η παρακολούθηση από τις ρωσικές υπηρεσίες υποκλοπών για «έλεγχο της κατάστασης» δεν αφορούν πλέον την περιοχή των υδάτων του Εύξεινου Πόντου, αλλά έχουν επεκταθεί και σε ένα τμήμα της Μεσογείου. Βλ. ΑΙΓΑΙΟ

Κανείς ισχυρός παίκτης  δεν γνωρίζει   τι του επιφυλάσσει η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ τώρα που τα πράγματα σε όλο τον πλανήτη είναι οριακά προς την μεγάλη σύγκρουση με την αμαρτία.
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας