...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018

Οικολογική τρομοκρατία εν όψει: Ποινικά κολάσιμα τα πλαστικά καλαμάκια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Άρη Δημόπουλου
Πολλά παράλογα έχουμε ακούσει το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα «πράσινα μέτρα» και τις εξαγγελίες, ωστόσο αυτό μάλλον ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Πολύ περισσότερο διότι ήδη σκέπτονται πολύ σοβαρά να το καθιερώσουν στην Καλιφόρνια.....


Πρόκειται για την απαρχή ποινικοποίησης του πλαστικού και μάλιστα με εξοντωτικές ποινές για τους…ασυνείδητους παραβάτες.

Ο Calderon, ο ηγέτης της δημοκρατικής πλειοψηφίας στην Καλιφόρνια, εισήγαγε ένα νομοσχέδιο για να αποτρέψει τα εστιατόρια καθιστώντας απο το να προσφέρουν πλαστικά καλαμάκια στους πελάτες με τα ποτά τους, εκτός αν οι ίδιοι το  ζητήσουν συγκεκριμένα.

Υπό τη νέα λοιπόν νομοθεσία, ένας σερβιτόρος που σερβίρει ένα ποτό με πλαστικό καλαμάκι, θα αντιμετώπιζε έως και 6 μήνες στη φυλακή και πρόστιμο που αγγίζει  τα $ 1.000!!!

Η αιτιολογία; Προσφέρει στον πελάτη ένα προϊόν το οποίο -αν και ανακυκλώσιμο- εκ των πραγμάτων μολύνει το περιβάλλον!

«Πρέπει να δημιουργήσουμε ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα των πλαστικών ειδών μιας χρήσεως και των επιζήμιων επιπτώσεών τους στους χώρους υγειονομικής ταφής, τις υδάτινες οδούς και τους ωκεανούς», εξηγεί ο Calderon σε δελτίο τύπου, σε μία τοποθέτηση που μοιάζει πολύ περισσότερο με εκείνη ενός ακτιβιστή.

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια από κοινού με τα «μεγάλα έγκριτα ΜΜΕ» ανέφεραν ως…μεγάλο επιχείρημα ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν 500 εκατομμύρια πλαστικά καλαμάρια την ημέρα, πολλά από τα οποία καταλήγουν σε υδάτινες οδούς και ωκεανούς.


Σημειωτέον πως αυτά συμβαίνουν στις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ που έχει απορρίψει κάθε συμφωνία σχετική με την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Η παραπάνω είδηση από την Καλιφόρνια, είναι πολύ περισσότερο εικόνες που μας έρχονται από το όχι και τόσο μακρινό μέλλον της Ατζέντας 2030, στην οποία η Ευρώπη -μαζί με την Ελλάδα φυσικά- παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

el.gr